reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2012

u mnie rano bylo -20 i jak wyszlam z samochodu to w ciagu kilku sekund nie czulam dloni. aguga popros o tabletki podtrzymujace ciaze podobno nie szkodza a napewno moga pomoc i swiadomosc ze je mam bardzo mnie uspokoila. Lorelain mi o nich powiedziala i bardzo sie z tego ciesze :)

Tak mam dopochwowo i mam brac po 2tabletki 2 razy dziennie

Ostatnia edycja:
reklama
onatoma - ja Ci odpisałam jeszcze w poście wyżej...ciekawa jestem jaką masz dawke luteiny :tak: ... odstawia się powoli zmneijszając dawke i spokojnie brac pierwszy trymestr aż wykształci się łożysko

Ona-to-ma wciągu 2 dni może się pojawić fasolka bo w tym okresie wszystko bardzo szybko się dzieje ,może faktycznie masz ciążę młodszą. Rozumiem Cię jednak doskonale ,ja przechodziłam taką nie wiadomą w tamtym roku.

Ja miałam tak 5 lat temu.
Lekarz po 6 tygodniach stwierdził z USG, że maleństwo się nie rozwija.
Jednak teraz z perspektywy czasu nie wiem, czy to trochę za wcześnie nie było.
U mojej córy dopiero w 8 TC wykryli serduszko, więc nie ma na to reguły

Ja doła łapię ,że coś jest nie tak. Kłucia mam czasami ,kopnijcie mnie w dupę

Tez tak mam niestety.
Raz mnie boli podbrzusze, raz nie.
Raz mnie kuje, raz nie.
Raz się czuję jak w ciąży, raz nie.
Ale staram się nie zamartwiać na zapas.
I tak będzie co ma być.
Nie zmienię i tak tego co ma być, więc pozostaje mi tylko czekać i wierzyć, że będzie dobrze :)

witam sie i ja:-)ktoras yu wczoraj pisala o pizzy?? to mam wiadomosc od mojego mezastego: nie pisac co jecie w domu bo zona przylazi i kaze robic lub zamawiac:dry: no po pracy mu zadzwonilam ze chce pizze z pieczarkami i kukurydza bo umre jak nie zjem:-Dpyszna byla:-pmaz wsciekly heheheh stwierdzil ze jak tak bedzie do konca ciazy to on woli mnie ubierac bo taniej wyjdzie hahaha
Dlaczego tak to późno wszystko się odbywa?
a no tak tu juz jest pierwszy skan ok 12 tyg na potwierdzenie cciazy, prywatnie robia dopiero od 7-8 tyg bo twierdza ze moga byc pomylki i nie chca stresowac ciezarnych:tak: kolejny skan polowkowy i tyle:tak: jakos przekulam co mam zrobic prywatnie zrobie w pl jak bede na urlopie zaplace 150zl a nie 100Ł (ok 500zl i jak dla mnie to za ta kase mam oplacone wszystkie rachunki lacznie z netem i telefonami i jeszcze by mi zostalo na tzw waciki;])a tak przez cala ciaze raz w mcu (teraz bedzie rzadziej bo to druga ciaza) spotkanie z polozna czyli mierzenie brzuszka i sluchanie steca tylko aaa i mocz sparawdzaja tylko takim paskiem i tyle

Paulawawa Twój post postawił mnie trochę na nogi.Mam identycznie ,ciągle myślę o objawach czy ma je czy nie i czasami się podłamuje,mam czarne myśli ,ach.....
Ona-to-ma wizytę mam prawie za 2tyg ,tabletek takich nigdy nie brałam bo pierwsza ciąża książkowa,a w drugiej problemy i tabletki i tak cudu by nie zdziałały.
Lorelain u mnie kłucia nie są mocne,poprostu czasami je odczuwam,podbrzusze nie boli teraz tylko czasami jak zrobię szybki ruch to w pachwinach złapie ból.
Azorek kosztowne są u Ciebie te badania bardzo. U nie których to pół wypłaty

Wiecie co jestem blada jak ściana,a since mam pod oczami takie jakbym przepłakała tydzień czasu i do tego nie spała.

aguga jasne ze cudu nie zdzialaja ale zawsze moga pomoc, ja tez mam bole brzucha, a bolec cie moze rowniez przez to ze sie stresujesz, a jesli wizyte masz dopiero za dwa tygodnie to do tego czasu jak najwiecej lez i absolutnie sie nie przemeczaj ( tak mi mowil lekarz)

kurcze wypadałoby posprzątać, ale ogarnęła mnie niemoc :dry: ... leże na kanapie ... muli mnie i patrze co wyprawia moje dziecko...wpadło na genialny pomysł obcinania paluszków kombinerkami :unsure:

progesteron cudów nie zdziała, ale na pewno pomaga się zarodkowi utrzymać i rozwijać więc warto brać :tak:

Azorek kosztowne są u Ciebie te badania bardzo. U nie których to pół wypłaty
Wiecie co jestem blada jak ściana,a since mam pod oczami takie jakbym przepłakała tydzień czasu i do tego nie spała.
no to tez jest pol mojej wyplaty:zawstydzona/y:pracowalam po 12,5h teraz zostalo mi 10h bo byla redukcja w pracy:no: wyplaty miesiecznej mam ok 240 a skan kosztuje 100 ehhh i moze tez przez to maz nie chce sie zgodzic na prywatne usg bo on bardziej mysli przyszlosciowo ze za ta kase mamy spora wyprawke dla maluszka:tak:
ja tez jestem oslabiona na since pod oczami kupilam sobie taki wynalazek z garniera
Garnier-Skin-Naturals-Youthful-Radiance-Anti-Dark-Circles-Roll-On-Concealer.jpg
ja zaczynam sie zastanawiac co sie dzieje. najpierw lekarz mi mowi ze za szybko na oslabienia jakie mialam i mam a teraz doszly klocia w okolicy lewego jajnika:zawstydzona/y:wczoraj ledwo doszlam na przystanek jak do pracy wyszlam:zawstydzona/y::-(wzielam nospe to przeszlo troche ale trzymalo dluuugo. u mnie jest taka sprawa ze mam spore zrosty po 2 operacjach do tego endometrioze i torbiele. i teraz sie martwie ze albo mam torbiel albo ciaze pozamaciczna bo wg lekarza jestem w grupie ryzyka ze wzgledu na zrosty:zawstydzona/y::-(

reklama
Ja mam wykupiony pakiet w Medicover co prawda za 230 zł miesięcznie, ale mam nieograniczoną ilość wizyt u gina i wszytkie badania dla kobiet w ciąży w pakiecie + usg 3d w połówce
i tak III trymestr będę już za granicą, więc będę niestety w międzyczasie zmieniać i lekarza i otoczenie pod koniec, bo mąż za granicą i nie ma wyjścia, poród za granicą.
Ale tym razem zdecydowałam się na prywatną opiekę, gdyż w pierwszej ciąży chodziłam publicznie i zostałam strasznie zaniedbana, mała urodziła się z paciorkowcem i teraz nie chce na nowo przechodzić tego samego, dlatego wybrałam może i drogą opiekę, ale prywatną, bo nie chce się drugi raz narażać na to samo!

Do góry