reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

dziekuje Mou, tak też zrobię. nasienie męża zaniosą też do labo jeszcze w przyszłym tygodniu jak bede miała wolny dzień.

reklama
wlasnie o to chodzi ze nic nie jest podane tylko to co napisalam po niemiecku i to co Fioletowa przetlumaczyylam ale dokladnie jak nie ma ruchu ani a ani b to dupa prawda ?? 

leki to orthomol ferti plus

Kariin - dlatego zapytałam. JAK lekarz wyczuł że jesteście kasiaści to nie przebierał w środkach. Ten Sam lek tyle że w kilku kapsułkach można mieć za 150zł miesięcznie. Na czymś podobnym polegała moja praca w szpitalu. Ja dziś umarłam, tak jestem padnięta... ale jutro Kariin dobiorę Ci te same składniki w tańszych lekach. Bo są takowe :-)

Mou kurcze ale ja juz zamowilam ale okazalo sie ze w De on kosztuje 88,90 eu wiec jeszcze spoko a wpolsce on taki drogi bo sprowadzaja go z niemiec, jak by ktoras chciala to piszcie na priva to wam  zamowie i wysle albo tak jak mowi Mou trza poszukac poprostu tego samego ale w innych kapsulkach :) 

Co do bycia kasiatymi to nie jestesmy, ja co prawda mam swoja firme ale to nie jest zarobek bo nawet jak wyciagne max 2000 zl to w de to tylko 500 eu a zadko tyle zarobie, ale kocham moja firme bo jest moja wiec generalnie utrzymujemy sie z jednej pesji, lacznie miescznie mamy 2800 eu, na polske warunki sporo na niemieckie jest ok ale nie raz jest tak ze na minusa wchodzimy wiec do tych bogatych nie naleze, jeszcze nie hehehe :)

witam was

chce tylko zameldować że u mnie dziś 1d.c. ;/
w tym miesiącu robię badania...
od kwietnia na nowo mam nadzieje bedziemy mogli dziergać

Kinga85 trzymam kciuki :tak::tak::tak:

Dziewczyny powtórzyłam dzisiaj betę - w ciągu 72h skoczyła z 30 do 162 :-)
Chociaż wartości trochę niskie to miła pani w laboratorium wyjaśniła mi że wartości są dla każdej kobiety indywidualne a najważniejszy jest przyrost bety.
Poleciła też nie czytać więcej na ten temat bo to niepotrzebne nerwy :tak:

W ciągu 72h beta powinna przyrastać przynajmniej 112%, więc ponieważ u mnie jest sporo więcej to wrzucam na luz i czekam cierpliwie ten tydzień z okładem do wizyty u gin.

Pozdrawiam i owocnych starań :-)

mama gratuluje i caluje w brzusio :-)

a ja mam dola i to okropnego, moj M mi dzis twardo powiedzial 0% nie ruszaja sie, i jak by do mnie to dotarlo, staram sie znalesc jakas nadzieje ale wszystko co czytam to mnie dobija, chyba sie poddam... bynajmniej dzis sie poddaje... potrzebuje przerwy, szkoda ze ja taka upierdliwa jestem i uparta nie moge glowy wylaczyc, nic nie robie od czasu wynikow tylko czytam i czytam robie tylko minimum co juz musze zrobic, ehh czuje sie beznadziejnie, nie zadaje sobie pytania dlaczego ja, na kogos musi trafic i padlo na mnie, teraz moze jak sie z tym pogodze to znajde sile do walki i moze uda sie invitro, ale bedzie mnie stac na jedno rocznie to jeszcze mam 8 lat do 35 to powinno sie udac, mysle ze najgorszy bedzie poczatek.

ok nie przynudzam, i postaram sie nie dolowac ani was ani siebie.

****************************************** Facet przechodzący obok wędkarza stojącego z wędką nad jeziorem, pyta: - Złowił pan coś? - Trzy szczupaki. - Od rana? - Nie, od urodzenia. ************************************************ Na sali sądowej: - Czy oskarżony dawał świadkowi narkotyki? - Nie dawałem. - A żona oskarżonego dawała? - Nadal mówimy o narkotykach? ************************************************ Pobożny mężczyzna co niedzielę po mszy świętej rzucał żebrakowi 10 zł. Którejś niedzieli rzucił 5 zł. -Przecież zawsze była dycha! - upomina się żebrak. -A wie pan, posłałem syna na studia. -No i bardzo dobrze, tylko dlaczego na mój koszt? ************************************************ Przychodzi do sklepu facet i prosi o dobre wino na 20 rocznicę ślubu. Sprzedawca patrzy na półki, potem na klienta i pyta: - Szanowny pan chce świętować czy zapomnieć? ************************************************ Mąż wraca z delegacji, wpada do domu, zagląda pod łóżko, do szafy, na balkon i nic - nikogo nie ma. Podchodzi do żony, czule głaszcze ją po włosach i mówi: - Starzejesz się kochana. ************************************************ Na pustyni wyczerpany turysta pyta Beduina: - Jak dojść do Kairu? - Cały czas prosto, a w czwartek w prawo.... ************************************************ - Babciu, kto to jest kochanek? - Rany boskie! - krzyczy babcia biegnąc otworzyć szafę. ************************************************ Do egzaminatora podchodzi jakiś facet i mówi: - Mój syn ma jutro egzamin. Ale na pewno go nie zda... Na to egzaminator: - Mogę się założyć z panem o 1000 złotych, że zda.. ************************************************

hehehe :-D
na dzień dobry karin?

nie poddawaj się, napisz w jakim landzie mieszkacie? moja kumpela mowila ze nowa minister proponowala zmiane w przepisach i być może bedzie dofinansowanie na invitro - oni juz jedno dziecko z invitro maja, wiec teraz niby nie maja mozliwosci bezplatnie [a tez kasiaści nie są]

reklama
Fioletowa - u nas to jest tak, że jak para, nie ważne czy mężczyzna, czy kobieta mają już dziecko z innego związku, dyskwalifikują się do zabiegu na koszt państwa. To znaczy - było tak, bo od kilku miesięcy już nie ma dofinansowania w ogóle. Trochę to było niesprawiedliwe, bo jeśli mężczyzna ma dziecko z inna, a chce mieć też ze swoją obecną żoną, to para taka już by odpadła (piszę to na żywym przykładzie moich znajomych).
Mam nadzieje że w DE to nie jest tak popierdzielone...
Kariin - przede wszystkim jeszcze raz badanie, bo ja za cholerkę nie mogę pojąć że jest zerowa ruchliwość... wpisuję taką informację w google, i za nic na świecie nie mogę znaleźć podobnego przypadku szczególnie przy poprawnej budowie 70%.
Coś mi tu śmierdzi :tak: mam nadzieję że badanie było źle wykonanie :tak:

A u mnie tempka ładna, znaczy owu była, nie biorę w ogóle pod uwagę tych pomiarów do 9-10dc, bo mierzyłam jak chciałam. No i wczoraj wzięłam lutkę tylko rano, więc to nie ona mi podniosła, za mała dawka była.Dziś wezmę dwie lutki. Chciałam zobaczyć na "czysto" jaka będzie tempka. No i jest nieźle, szczególnie że rtęciowym w pochwie jest 37.1

Zaczynam szaleć - wiecie co oglądam??? Testy z 5 dnia po owulacji, zdziwiłam się jak wiele jest pozytywnych tego dnia i jak dużo okazało się że po terminie @ dalej były pozytywne, że zarodek nie uciekł z @. I to wiecie jakimi testami przeważnie było to robione?? takimi jakie trzymam w domu he he - first response. Według badań klinicznych te first response mają czułość już od 6mIU szok :-) większą niż te paseczki z 10mIU, Nie dziwię się że można nimi robić testy już w 5dpo... ja jutro mam 5 dpo :) he he ... ale nie nie, nie zrobię... aż taki wariat nie jestem :-)

Ostatnia edycja:
Do góry