reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Ja właśnie wróciłam z długaśnego spaceru. Gorąco jak co dzień ... duchota niemiłosierna... ciekawa jestem czy te deszcze przyjdą tak jak zapowiadali czy nie... w razie czego prania dzisiaj nie robiłam :))

Muńka daj znać koniecznie jak tam sytuacja wygląda !!

stokrotka śmiało można pić lecha free i karmi :)

ja pije.. wczoraj też walnęłam sobie dwa karmi i nic nam nie jest :p

reklama
stokrotka sto latek!
a piwko bezalkoholowe możesz,ja jak miałam straszna chcice to normalnego zrobiłam kilka łyczków:zawstydzona/y:

AVO mnie się brzuch obniżył dosyć dużo i szyjka też mi się skróciła,do tego skurcze,ale lekarze każą się oszczędzać i czekamy....
no a na dzisiejszym ktg skurcze wyszły dosyć spore a najlepsze,że ja tego wcale aż tak mocno nie odczuwam...

Dziewczyny mam taka ochote na kielbaskie z grilla z chocho... do tego napilabym sie zimnego piwa. Czy mozna pic piwo bezalkoholowe w ciazy? ja normalnego piwa wogole nie pije ale nie bedac w ciazy od czasu do czasu zdarzylo sie wypic reedsa, no ale teraz to chyba nie mozna to moze chociaz karmi albo niewiem jakie tam sa jeszcze ale w kazdym razie bezalkocholowe... tak sie zastanawiam....co myslicie?

jasne ze mozesz - ja tez czasem sie napije radler bezalkoholowego i jest ok - przeciez nie ma alkoholu,wiec nie wiedze problemu

a tak pozatym to witam was wszystkie i pozdrawiam
w sobote caly dzien brzuch mi twardnial,wczoraj jakbym nie byla w ciazy,a dzis bol przy chodzeniu,do tego pare razy taki okropny bol klujacy mialam,ze :szok: i nie wiem czy to normalne,czy lepiej wybrac sie go gina

dzis znow goraco,ale od jutra juz duzo chlodniej i deszcz

milego dnia

Dziekuje dziewczyny za zyczenia :) alez mi sie chce mlodej kapustki, i te ziemniaczki o ktorych pisala Kamila nadal mi sie chce, a jeszcze nie zakupilam mleka zsiadlego.... i tej kielbaski z grilla i te zimne piwko i lody........ mmmmmm..... u nas tez upal, ale ja sie tak ciesze z tej pogody ze nie macie pojecia.... jestem naladowana dzieki temu pozytywna energia. :-) wczoraj sobie nawet ramionka opalilam troche :) co mnie bardzo uszczesliwilo.
Wy tak piszecie o tym KTG a prawda jest taka ze ja nie mialam ani razu robione.... no i dlaczego? chodze prywatnie ale ona mi nie kazala robic ktg....zapomniala czy co? czy to jeszcze za wczesnie?
Muńka no ciekawe jak tam u ciebie sytauacja!
Zaza dobrze ze z wynikami sie udalo, mi tez czasami zdarza sie zapomniec o badaniach przed wizyta... raz zanioslam wyniki po wizycie do wgladu :)

Proszę więc jeszcze o Wasze ciepłe myśli przez te 2 dni!

Miłego dnia, Kochane!

Nie ma sprawy ;-)

Katrina gratuluję udanej wizyty i dobrych wyników :happy:

Stokrotka, ja czasem wezmę parę łyków zwykłego piwka :zawstydzona/y: Więc myślę, że bezalkoholowe nie zaszkodzi, chociaż ponoć jest tam trochę alkoholu...

Lecę na obiadek - dzisiaj kasza z mięskiem z indyka w sosie koperkowym i brokuły....

Witam. Może nie z rana, ale dzisiaj jakiś dziwny dzień, pogoda zmienna, teraz zaczęło się chmurzyć, nie najlepiej to na mnie wpływa. spać się chce.

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty, trzymajcie się w dwupaku

zmykam się położyć a chłopaki niech zajmą obiadem.

mam tez pytanie do mam ktorych dzieci spia w łóżeczkach jeszcze.... czy wymeldowywujecie swoje dzieci z lozeczek i zameldujecie tam drugie dziecko czy kupujecie nowe lozeczko dla maluszka czy lozko dla starszaka? mam dylemat.... a to dlatego ze moja corka spi w lozeczku z wlozonymi szczebelkami(zeby nie uciekala) ale praktyczniej by bylo kupic jej lozko ale boje sie ze jej nie przestawie i pora spania bedzie sie przeciagac godzinami.... :baffled: no i wtedy niewiem czy to malemu kupic lozeczko?
I jeszcze jedno pytanie co kupujecie do samochodu? fotelik czy nosidelko? z madzia mielismy nosidelko ale uwazam ze to do d.... bo w razie wypadku dziecko leci jak nic... w sierpniu odbywamy pierwsza dluuuuuga podroz z maluszkiem -480km i niewiem za czym powinnam sie rozejrzec. Madzia ma teraz taki Espiro Optima i niewiem czy malemu kupowac czy moze jednak jej juz cos wiekszego a ten zostawic jemu.... pomozcie w podjeciu rozsadnej decyzji...

stokrotka ja Ci niestety nie pomogę bo Wiktor śpi ze mną w łóżku a samochodu nie mamy więc nie kupujemy ani fotelika ani nosidełka... gdziestam w piwnicy lezy jakies nosidelko w razie czego ale uzywane nie bedzie za pewne..;p

stokrotka - nie wiem jakie jest prawo w Polsce ale tu w Szkocji to jak nie masz fotelika ze soba w szpitalu to ci dzieciatka nie wypuszcza:szok:. A jak jezdzisz duzo autem to zdecydowanie fotelik jednak bezpieczenstwo jest najwazniejsze:tak::-).

A z tym piwkiem to mi smaka narobilyscie:-( a o redsie czy karmi to ja tu tylko pomarzyc moge:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam:-)

u mnie coś zanosi się właśnie na burze :tak: nasza bernardynka już ją czuje bo biega po ogrodzie i patrzy gdzie tu się zaszyć, bidulka tak strasznie boi się grzmotów :-(

katrina, hatszept- dobrze że wszystko ok

zaza - współczuje problemów z samochodem , ja w piątek swój odebrałam od mechanika co pokaźnie szarpnęło mym portfelem

stokrotka - ja jeszcze nie miałam robionego ktg , ale kilka koleżanek uspokoiło ,że jeżeli jest ok to robi się je po 34 tygodniu, 10 maja mam wizytę u gin to pewnie w tedy zrobią :-) zobaczymy

co do transportu samochodem malucha - mam wózek 3 w 1 , z gondolą , którą można zamontować do samochodu zapinając pasami oraz z fotelikiem , zapewne wypróbujemy obydwie opcje , ale jakoś bardziej mnie przekonuje fotelik :-)

U mnie już od jakiegoś czasu szyjka skracająca się , zakaz podnoszenia rąk do góry,przemęczania się i nakaz pozycji leżącej :-)

przeczytałam o piwie , i taka chcica mnie naszła a w lodówce brak :-( mam nadzieje że w naszym sklepie będzie coś bez alkoholu :-) generalnie za piwem i innymi trunkami nie przepadam , ale od kiedy jestem w ciąży whisky to dla mnie najlepszy zapach i smak , tak strasznie kusi , ostatnio doszła do tego jeszcze ręcznej roboty cytrynówka , którą z m zrobiliśmy
ehh... no i na samą myśl ślinotok ....

Do góry