reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Tak AYNI kwasy omega i NNKT to wlasnie obnizaja poziom cholesterolu ,maja bardzo dobry wplyw na nasz uklad krazenia a dla dzieci sa wazne na rozwoj ukladu nerwowego.Dlatego warto juz w ciazy dostarczac sobie tych skladnikow.

reklama
o ble fuuj oliwki , co za ochyda , nigdy tego nie wezme do buzi hehehe

dzisiaj na obiad mnie naszło zeby zrobić placuszki ziemniaczane ;)

Madzia , mi kiedys tez nie smakowaly oliwki, ale nic dziwnego, w koncu to czego probowalam w polsce to gumowe, wydrylowane cos ze sloika z biedronki. Tutaj sie przemoglam i teraz uwielbiam czarne 'tlusciutkie' z pestka mmm... A ja tez bede robic dzis placki z duza iloscia cebuli
:tak:, tak mnie natchnelo jakies 20 minut temu, chyba dzis dodam troche curry do nich, mysle, ze tez bedzie ok. Ideee bo umieram z glodu!

ooo widze, moj ulubiony temat KULINARNY ;-):-)
co do olejow, to ja uzywam najrozniejsze, przede wszystkim oliwa z oliwek, ale takze olej z orzechow wloskich (idealny do salatek, nie wolno go podgrzewac, bo gorzknieje i traci cenne wlasciwosci) oraz olej z orzechow laskowych (mozna nim polac np. nalesniki badz placuszki dla dzieci, super zdrowy, idealnie sie komponuje ze slodkimi daniami. Uzywam tez z pestek winogron i z dynii, polecam!
A olejem z orz. laskowych sobie smaruje cialo, idealnie natluszcza i wygladza, mozna go takze wymieszac np. z kremem do buzi.

U nas obiadek już gotowy: naleśniki z pieczarkami, cebulką, kukurydzą lub wersja z tuńczykiem, sos majonezowy i do tego sałatka wiosenna:-D

Mąż załatwił i jutro jedzieniemy oglądać jakieś mieszkania, a potem jeszcze kilka innych w poniedziałek. Zobaczymy, może na początku nowego tygodnia już wybierzemy coś.

nana, Frytki nie trawię...ale Cejrowski nie ma za grosz klasy, heh.

Ja podobnie jak madziula nie lubie oliwek i chyba nigdy nie przelamie sie i nie sprobuje. Widze ze dzis plackowy dzien na forum bo ja tez dzis milam placki ziemniaczane z sosikiem. Zaliczylam wlasnie 10 minutowa drzemke na kanapie przy karmieniu :-)

Wogole to nie dzwonili z tej spoldzielni z tym mieszkaniem :no:

reklama

hihi...moja Karina uwielbia oliwki od chyba 9 miesiaca zycia...po prostu sie nad nimi trzesla jak je widziala /potrafila maly sloik sama opedzlowac/ teraz naprzyklad szpinak czy pesto ze spagetti to jej ulubione potrawy:-D

A my juz tez skonsumowalismy kopytka i... po drzemce zalliczylismy wszyscy:tak: - teraz dzieciaki buduja namiot :szok: w pokoju z kocy bo pogoda sie popsula...:dry:

Do góry