reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Ja mam normalne, tzn troszke ściemniały. Ale kształt ten co był mi rozmiar raczej tez nieiwele sie zmienił.
Za to z lewego czasem w nocy kilka kropelek zacyzna sie wydobywac. Więc oficjalnie mogę dołączyć do tych które częściej koszule nocne piżamki musza prac :)

Kamila - tantum verde najepsze na gardło. Daruj sobie holinex.

A co do rodzenia - ze znieczuleniem jezeli tylko się da

reklama
A Ja tak czytam o waszych szyjkach a mi nic polozna niesprawdza i praktycznie od konca lutego wcale lekarz tylko sprawdzal normalnie w paranoie mozna wpasc z opieka tutaj bo jak sie nic niedzieje to po co tam zagladac.....:wściekła/y:< NAWET TO ZE TE RZEBRA MNIE BOLA CALY CZAS > byla jakies 3-4 dni temu wydzielina taki bialy zbity budyn to powiedizeli ze to po antybiotykach ale niezajrzeli bo po co?????????? kto wie moze siedze na cykajacej bombce w nieswiadomosci:angry: a dzis podbrzusze juz ktorys czas ciagnie w dol jakby napieralo.......... i nawet jakbym pojechala to nieobejrza nic...........

Pewnie sprawdzi 17 na WIZYCIE PO 36 TYGODNIU I KAZE ZROBIC TEST NA PACIORKOWCA:baffled:

Czy wasze sutki tez maja taka brazowa barwe bo moje sie zmienily od wczoraj a teraz jeszcze bola jak nigdy?:crazy:

moje też mają teraz ciemno brązową otoczkę i od jakiegoś czasu troszkę bolą.

Lena , Młodak i jak Wam dziewczynki wieczór mija.? Ja mogę się dołączyć do klubu samotnych serc (i złamanych poniekąd) . Mój nie dość, ze poleciał sobie na tydzień do Polski pomajówkować i mnie tu samą jak palec zostawił to jeszcze się na Skypie pokłóciliśmy:sad: Na to wszystko wysiadł mi akumulator w aucie i nawet do miasta nie mogę się ruszyć, a lodówka pusta !!! Kiedy to wszystko się skończy już?? ehhh....
Właśnie patrzyłam na majówki - ale się dziewczyny posypały na ten weekend:-p Nim się obejrzymy to My zaczniemy się rozpakowywać:tak:

biedna...
.a probowalas tesco oni dowoza do domu

O matko już coraz bliżej do porodu. U mnie też jakieś skurcze od czasu do czasu są. Wczoraj jeden to taki naprawdę mocny był na wieczór aż się zlękłam. I już troche zaczynam się bać porodu. Nie wiem jaki mam szpital wybrać.w jednym pracuje moja gin koleżanka ale tam o znieczuleniu zewnątrzoponowym mogę zapomnieć bo po prostu nie dają i już, a w drugim szpitalu dają na życzenie jak oczywiście nie ma przeciwskazań i rodzisz rodzinnie taka samo jak w tym pierwszym tylko bez bolu. Można chodzic, skakac na pilce itd. Czuje sie skurcze ale nie bol. I nie wiem teraz cholera ktory wybrac. Szczerze mowiac wolalabym sie nie mordowac jesli moge wybrac. Ale tez kolezanka do porodu do mnie wtedy nie przyjedzie. Kurde:no:

ja bym wybrala tam gdzie daja znieczulenie
bardzo mi pomaga swiadomosc ze moge sie znieczulic inaczej urodzilabym juz dawno z samego chyba strachu:baffled:

Dziewczyny - dziś D. powiedział mi o zwolnieniu z pracy 'na żonę po cesarce/porodzie'.

Poszukałam w necie i znalazłam takie coś:

http://www.maluchy.pl/artykul/47-Zasilek-opiekunczy

nie wiecie czy to dotyczy również konkubinatu? D. nie jest moim mężem..

Nie rozumiem tego do końca, a wiem, że popularne jest u mnie w formie branie L4 na dziecko. Czy to jest to samo?

Ostatnia edycja:
december - niestety nie. Tj nie dotyczy konkubinatu. Aczkolwiek nie wiem czy nie mógłby wziąć zwolnienia włąsnie na dziecko. Bo w końcu jego i tu zastrzerzeń nasze mądre prawodawstwo nie ma.
Ale dowiedzieć się tego mogę we wtorek jak do pracy na chwilke wpadne...

Ale znalazłam - http://kadry.infor.pl/kadry/ubezpie...dczenia/porady/353418,zasilek_opiekunczy.html

Czyli na dziecko bez problemu może.

Ostatnia edycja:
Witajcie niedzielne,
czytam o Waszych czopach sluzach itd i widzę, co przede mną:-)
na razie podpisuję się pod czekoladowymi brodawami w rozmiarze xxl. Skurczy brak mocnych czasami tylko mi się macica stawia i podbrzusze twardnieje ale nie boli.

Ja wybrałam szpital pod kątem opieki nad noworodkiem i zzo. Dają gdy jest potrzeba. Sama świadomość jest kojaca;-)

Ja jakoś psychicznie siadlam. Ogólnie mogłabym leżeć i nic nie robić nie myśleć o niczym... wzięłam książkę do poczytania żeby nie gapic się przed siebie.
Konflikt z mama raczej nie pomaga:-(

Sama już nie wiem co się ze mną dzieje.
P mnie wspiera ale czasem też coś zrobi albo powie i też mnie doluje. Najwyraźniej wszystko mnie doluje.

Dziś jedziemy na obiad do teścia to też mi humoru nie poprawi...

A jeśli chodzi o objawy to poce się jak mysz od paru dni. Normalnie poduszkę przekladalam w nocy a koszula mokra na piersiach, dekolcie i na szyi. To chyba hormony bo jakoś przesadnie ciepło mi w nocy nie jest. Macie / mieliście tak???

Pozdrawiam i miłego dnia:-)

december - niestety nie. Tj nie dotyczy konkubinatu. Aczkolwiek nie wiem czy nie mógłby wziąć zwolnienia włąsnie na dziecko. Bo w końcu jego i tu zastrzerzeń nasze mądre prawodawstwo nie ma.
Ale dowiedzieć się tego mogę we wtorek jak do pracy na chwilke wpadne...

Ale znalazłam - Zasiłek opiekuńczy - Porada - Zasiłki i inne świadczenia - Ubezpieczenia - kadry.infor.pl

Czyli na dziecko bez problemu może.

właśnie nie wiem, czy znajomy nie myli L4 na dziecko z L4 na poród żony. JEśli to jedno i to samo, to wszystko w porządku :) Dzięki, Aylin :)

reklama
Witam, w piękny niedzielny poranek!
Ufff ale wczoraj zaliczyłam fajna imprezę - w 35 tygodniu ciąży. Znajomi się nie mogli nadziwić, że można jeszcze balować w tak zaawansowanej ciąży ( oczywiście bez alko i pod czujnym okiem mego P.) Moja kumpela zrobiłą urodziny w naszym ulubionym barze i było tak duzo znajomych, że impreza rozkręciła się fantastycznie. Wróciliśmy o 3 w nocy do domu, a ponieważ znajomi u Nas spali, to gadaliśmy chyba jescze do 5. Tego mi było trzeba, kocham moją ekipę! Coś czuję, że Zocha, zaprawiona od maleńkości, będzie niezłym balowiczem:-)

A dziś będę przykłądną przyszłą mamą, zalegnę na kanapie i poczytam książki. Może jakiś spacerek też zaliczę.

Ja póki co nie mam żadnych plamień, upławy bezbarwne i bezwonne, ale w sumie jeszcze ponad 5 tyg do celu, więc mam czas. We wtorek mam wizytę u gino i zobaczymy co powie.

Do góry