Rodzice trojaczków mieszkają na Białorusi. nie chcę osądzać na tak małej podstawie, ale chyba opieka zdrowotna jest tam... niezadowalająca.
Nieska leż, odpoczywaj. pogląd, że jeśli się zakrywa to dziewczynka podzielam. u mnie było to samo

.
na rozstępy kupiłam Palmers balsam. bratowa stosowała całe dwie ciąże, pierwsza 28 kg, druga 21 kg do przodu i rozstępów brak. w internecie też super opinie, kosmetyk na szczęście jest już dostępny w Polsce (bratowa ściągała z Anglii). kupiłam w aptece, cena nie jest zaporowa bo zapłaciłam 25zł. ma fajną konsystencję takiego kremo-żelu. tylko trochę długo się wchłania, ale skóra jest po nim super.
mam do Was jeszcze jedno pytanie. mój ginekolog od początku ciąży raz zbadał mnie "macankowo" żeby zrobić cytologię. od tego czasu robimy tylko usg i kontrolujemy inne badania. sam twierdzi, że jeżeli nic mi się nie dzieje niepokojącego to nie ma mnie co męczyć. ten lekarz mnie nigdy nie zawiódł, ale jakoś mnie to dziwi. czy Wasi lekarze też wyznają taką zasadę?
zimno jest faktycznie jak cholera, gdyby mi się chciało tak jak mi się nie chce to zeszłabym do piwnicy do kartonów z zimowymi ciuchami i wyciągnęła grube skarpety do spania (nie umiem zasnąć z zimnymi stopami

).
Mina29 gratuluję!
ceny w tej przychodni są w ogóle zaporowe :-(. ale leczę się u tego gina od zawsze i nie wyobrażam sobie żeby ktoś inny prowadził moją ciąże.