reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
witajcie ;-)

paulina z pomyłką nic się nie stało. Tu jest tyle dziewczyn, że sama wszystkiego nie ogarniam. Ale wiedz, że za wszystkie trzymam kciuki :tak:

alijenka super, że Mała jest już z Wami :-)

tialana, aga trzymam kciuki żeby poszło ekspresowo!

aylin z wybudzaniem niestety nie pomogę. Moje dzieci to były ciągle głodne... Myślę, że w domu szybko podgoni na wadze!

kamila podajesz coś Milanowi na kolkę? Mojej kumpeli małej lejarka poleciła delicol (jest bez recepty i można podawać takim maluszkom). Nie do końca pomaga, ale przynosi trochę ulgi.

Ja dzisiaj wybrałam się na ostatnie przed dzieciowe zakupy. I prawie wszystko już mam:tak:. Brakuje mi tylko środka do przemywania pępuszka. Macie spirytus + woda czy octanisept? I czy w szpitalu potrzebne?

Czy któraś z Mam dopaja malucha herbatką koperkową/innym płynem? Kuzynka D dopajała małą taką herbatką i uniknęła kolek. Chciałabym się dowiedzieć jak to u Was..

Jedna noc i tyle porodów:-) Gratulacje dla kolejnych mam. Idę dzis późno wieczorem na KTG. Zobaczymy co tam sie dzieje. Dzis spałam chyba 11 godzin i teraz cudownie się czuję:-D Mam nadzieję, że to cisza przed burzą hehe.
A w ogóle to odkrylismy wczoraj wieczorem, że mój kocur paskuda zsikał się na moją szpitalna wyprawkę!:szok: Normalnie ręce mi opadły bo on nigdy nie sika po mieszkaniu. Dzięki Bogu, że to odkryłam, bo chyba bym się załamała jakbym zobaczyła obszczana torbę w momencie wycieczki do szpitala. Niezły wstyd by był. Tak to wszystko się suszy i do wieczora będzie jak nowe. Zwierzęta......

O ja pitolę, ale się narobiłam przy tych pierogach, kręgosłup mi wysiada :baffled: Ale za to zapasy już w połowie zrobione, jutro reszta. Chyba zasłużyłam na lody śmietankowo-czekoladowe, co? Bo własnie je wcinam :sorry2:

veritaserum dzięki za opowieść porodową :) zazdroszczę takiego porodu hehe, mam nadzieję, że mój będzie równie udany :)

A jak się czujesz ze szwami?

Dzięki. Życzę tobie i reszcie dziewczyn równie szybkich porodów! Niesamowite uczucie. Położne powiedziały, ze to był szpitalny rekord :-D

Szwy to pikuś w porównaniu z hemoroidami jakich dostałam po porodzie:baffled: Chodzić nie można, siedzieć nie można..leżeć co najwyżej na boku. Oszaleć idzie. Do tego te szwy też czasem ciągną, ale jutro je ściągam :-) Szkoda, ze moich prywatnych winogronów tak szybko nie da się pozbyc :baffled:
Tak czy inaczej nie narzekam :-D

BMR mój w/g gina mmiał ważyć 4kg +/- 500g :-) Także na dwoje babka wróżyła. Urodził się 3700 więc nie tak dużo :tak:

reklama
Czy któraś z Mam dopaja malucha herbatką koperkową/innym płynem? Kuzynka D dopajała małą taką herbatką i uniknęła kolek. Chciałabym się dowiedzieć jak to u Was..

ja dawałam Wiktorowi - kolek nie mial ale za to przyzwyczaił się do picia i ciagle do tej pory tylko jest "daj piciu" , brzuch miał rozdęty duży, po pewnym czasie doszło do picia 2 litrów picia w nocy inaczej nie chciał spać... tak więc teraz nie daje pić, zacznę podawać dopiero jak wejdą stałe pokarmy .

Do góry