reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwiec 2012

MsMickey Gratuluję;) zaskoczenie kompletne;)
co do fryzurek ja miałam parcie, żeby się siąć ale teraz naprawdę się cieszę, że tego nie zrobiłam, bo wyglądałabym jak pyza;) na buzi i tak pulpet jestem;) no i myślę, że przy dziecku jednak docenię możliwość zrobienia sobie kucyka, czy ogólnie związania włosów; aczkolwek czuję, że bzik i tak mnie dogoni prędzej czy później;)gorzej z kolorem- w ciążuy takie rzeczy na głowie mi wychodzą...teraz mam ze 4 kolory na włosach- masakra, będe musiała zrobic z tym porządek
Gossik no tak to jest- oczekiwanie doprowadza do szału- ale ja np pociesam się myślą, że z każdym dniem jakby nie patrzeć jestem coraz bliżej;) Mi jeden termin minął wczoraj- drugi mam na środę- no zobaczymy;)

reklama
Sorry dziewczyny ze sie wcinam ale tylko dwa zdania:

mamina - wlasnie napisalam ci e-mail na diety onet ze ci bardzo gratuluje a tu wpadam i widze ze ty dalej w dwupaku. urodzilabys dzisiaj coby moja wiadomosc byla aktualna.

wszystkim zycze szybkich i nie za bardzo bolesnych porodow.

Avo mi tez waga w miejscu stanela. spadlo 11 i ani grama wiecej. a jeszcze 6:/
maly po porodzie tez mial taka plamke ale sie wchlonela po kilku dniach.

mi sie Rafal tez wielki wydaje, ja go ponad tydzien nie widzialam, taaka wielka glowe ma :D:D:D:D

Iwon - super wygladasz a fryzurka super, pasuje ci no I mozna wlosy upiac:tak:

Micky - GRATULACJE

A ja juz przestalam oldliczac, patrzec na suwaczki bo tylko sie czlowiek wk....ia , kiedy ma byc to bedzie :tak:
Chociaz moj mezus wczoraj probowal przekupic corcie I zawarl z nia pakt ... ze jesli sie corcia wykluje w ciagu dwoch dni to on codziennie lalke bedzie jej kupowal:tak:... ale ze to moja krew to wiem ze nic z tego paktu nie bedzie bo corcia po mamusi tak tanio sie nie sprzeda:-D:-D:-D.

klusia moj ma dzis to samo na raczce i na klatce piersiowej. moze od goraca? w ogole jak ubieracie maluchy na te upaly? ja rampers z krotkimi rekawami o nogawkami i przykrywam pieluszka ale nie wiem czy mu dobrze?
Moja teściowa dziś była zapisać Nadię do przychodni i położna jej powiedziała by nie rozbierać za bardzo na krótki rękaw, tylko kaftanik i śpioszki. Tylko że ja nie mam takich rzeczy, dużo body, rampersów...nie mam kaftaników. Też nie wiem jak ubierać, a matka jestem po raz 2:). W sumie jak ma teraz body długi, na to śpioszki, owinięta jest w pieluszkę i rożek(kokon) to śpi ładnie,długo, więc chyba nie jest jej za gorąco. W salonie gdzie teraz śpi mamy mega cień. Może w nagrzanym pokoju by bylo za gorąco, ale tak chyba jest ok. Na spacerze jeszcze nie byłyśmy,też nie będę pewna jak ubrać :/.
Polożna co do ubrania powiedziała, że czapeczka niekoniecznie (nie zakładam, chyba że przy czkawce - rada Kamili) i że przykryć pieluszką jak śpi, bo noworodek traci szybko ciepło.
Radziła tez by przed karmieniem kłaść na brzuszek.
By w mieszkaniu było tak, ze gdzie sie nie obejrzysz tam stało picie...
Przyjedzie do nas jutro lub pojutrze, to może usłyszę jeszcze jakieś "mądrości".

Ale z tym otulaniem jest baaaardzo wdzięczna mojej koleżance. Dlaczego nie jest to informacja powszechnie dostępna?
Tylko ja w szpitalu sie zastanawiałam co na tym noworodkowym dzieciom dają, co z nimi robią, że po szczepieniu czy pobraniu krwi wracają i śpią ładnie... A to chodziło o zawijanie...

Tfu tfu moja córunia wczoraj przespała od 22 do 4 rano po cycku...więc może jest szansa, że jeszcze coś będzie z mojego karmienia...A już miałam naszykowana butelkę, by jakoś przeżyć noc, a tu taka niespodzianka...

reklama
Wróciłam od gina, szczegóły na odpowiednim wątku.
U nas upał, brałam już chyba trzy razy prysznic i ciągle jestem spocona :baffled:

Rysica włosy szybko odrosną :) Ładna z Ciebie dziewczyna :) No i szkoda, że nie zrobiła Ci tak, jak chciałaś. Ja mam to szczęście, że czeszę się u mojej koleżanki, więc mam luz. Idę do niej z setkami zdjęć i kombinujemy, mam komfort że mogę pomarudzić, być niezdecydowana, u "obcej" pewnie bym nie za wiele powiedziała :sorry2:

Iwon - super wygladasz a fryzurka super, pasuje ci no I mozna wlosy upiac:tak:

Dziękuję :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::happy2:

Do góry