reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Dorottag nie wiem, czemu mam doła, może to ta pogoda, a może tak jak mówiła mamina hormony, generalnie dzisiaj mega dodupnie...

No ja tez obiadku nie gotuje bo ...... Ku......wa nie mam kuchni!!!

:-D:-D:-D Kochana poprawiłas mi własnie humor, zapewne na chwilę, ale dobre i to ;-)

Mnie też wszystko boli w kroczu: jak wstaję, jak idę, jak się przewracam w nocy z boku na bok...

Na drzwiach mąż wypisał piękne powitanie swych dziewczyn...niech każdy widzi, że wycisnęłam z siebie to cudo :D

No i się poryczałam! Jakie to wzruszające, ja też tak chcę :sorry2:

Niezapominajka ja bym pojechała na IP :tak:

Mamina ja też chcę takiego gina! No i widzisz, masaż nie bolał, to może w Twoim przypadku i poród nie będzie taki straszny ;-)

Kifsi trzymamy kciuki!

Rysica dziękuję za pocieszki ;-) Fajnie, że już znasz datę graniczną, przynajmniej możesz powiedzieć, że najpóźniej za tydzień Monia będzie już z Tobą! :)

Dziewczyny ja dzisiaj mam takie podbarwione brązem upławy i nieregularne ale lekko bolesne skurcze. I do kibelka biegłam już dwa razy. Czy u którejś z Was tak się zaczynało? Czy możliwe, że coś się dzieje? :sorry:

Rysica - no to super wiesci:tak:, no juz przynajmnienj ten oststeczny termin znasz:tak: gratki

no to Rysica następna do kolekcji która wie kiedy będzie miała bobo przy sobie świetnie

No z jednej strony fajnie, a z drugiej - podobno wywoływany poród boli bardziej, więc mężowi powiedziałam, że musimy się wziąć porządnie za robotę, i przyspieszyć ten poród sami ;) żeby w szpitalu nie musieli...

Iwonka - ja słyszałam, że tak się właśnie podobno często zaczyna! :D Męża zgwałć wieczorkiem, powiedz, że meczu dziś nie ma więc trzeba urodzić ;) żeby jutro mógł sobie mecz już przy piwku obejrzeć ;)

Ostatnia edycja:
Witam się i ja
Wreszcie mogę do Was zaglądnąć :-)
My w domku, powoli wchodzimy w rytm bycia mamą i tatą. Mała grzeczna tfu tfu tfu :-), je i śpi czasami daje znać że żyje najczęściej jest to po jedzeniu a przed spaniem :szok:.
Ja po cesarce jakoś nie mogę do siebie dojść. Dziś dopiero ściągałam szwy i to co drugi w czwartek reszta.
Nie wiem czy wiecie ale podczas cc przecieli ma małą jak ją wyciagali wczoraj byłam jej ściągać szewek, a przecieli ją na skroni całe szczęście że to ranka powierzchowna i nic się nie stało.
Niestety nie udało mi się rozkręcić laktacji :-(, na dobę ściągałam 150 ml mleka i od niedzieli jesteśmy na butli a ja staram sie spalić pokarm.

Oczywiście nadrobić nie jestem Was w stanie także wszystkim rozpakowanym gratuluję a tym co czekają na to powodzenia :-) :-D

Iwonka - ja słyszałam, że tak się właśnie podobno często zaczyna! :D Męża zgwałć wieczorkiem, powiedz, że meczu dziś nie ma więc trzeba urodzić ;) żeby jutro mógł sobie mecz już przy piwku obejrzeć ;)

Łaaaaaaa, mam pietra ... a jeśli to naprawdę już? Znowu miałam lekko bolesny skurcz :tak: Nie mam doświadczenia, bo poprzednim razem przy pierwszym bezbolesnym pojechałam od razu na porodówkę i miałam wywoływany (test oksytocyną). Qrcze, jutro młody ma to zakończenie przedszkola, jeszcze bym poczekała, bo chcę mu zrobić mini imprezkę w domku. Chyba odłożę ten sexik na jutro :-p

Alijenka, to Ty masz SZWY w sensie supełki?!?! :szok: Nie jeden SZEW?? :szok:
Ja miałam szew wewnętrzny, tzn jedna nitka, jeden koniec wystawał z jednej strony rany, drugi z drugiej, i wyciągnęli mi to w ułamek sekundy! I rana do dziś jest cieniutka, że jej prawie nie widać, nawet w 39 tc się na milimetr nie rozszerzyła!

Iwon - no tak, to może lepiej poczekaj :-D

kurcze no blond tez mnie zmartwilas. moja sie nie powieksza ani nie boli, taka fasolka zaraz pod skora... musze obserwowac.

w ogole mam dola. polozna nam kazala isc sie zwazyc bo mlody cala noc luzne kupy, przy niej tez jedna strzelil , popatrzyla i mowi ze nie ma grudek w nich i to moze byc znak ze nie dojada. no i waga mega w dol, 3250 a urodzil sie z 3680... pielegniarka w przychodni od razu mi kazala isc do pediatry i zalatwila mi wizyte natychmiast. pani zbadala, mowi ze wszystko ok, ale trzeba mocz dac do badania i dokarmiac bo na bank nie dojada.. jestem zla na siebie bo to pewnie moja wina, przez stres, a do tego za malo pije i za malo jem bo nie moge sie ogarnac... dalam mu butle, a sama laktator podlaczylam , sciagnelo sie z dwoch piersi ledwo 20ml...

Iwon to chyba sie zaczyna juz :)

Co do mojego gina to jest to pakistanczyk, jefno oko patrzy mu w lewo a drugie w prawo. Kreci beke caly czas. Jak mnie zobaczyl to mowi...o dalej w ciazy i dalej gruba. Taki on jest.
Tu porod odbiera pigula on sie zjawia jak.jest lipa.
Dzis w planie mam posiedziec z doopa w goracej kapieli, na sex nie mam co liczyc niestety. Moze sie cos ruszy samo

reklama
Do góry