reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

no włąsnie nam pepek nie odpadł jeszcze i mocno się trzyma- jak mocniej go obrabiam to leci krew i nie wiem czy tak byc powinno:(
Mamy, kórych dzieciom pępek odpadł szybko ...mam do Was pytanko....czym przmywalyście ten pępek?
Najlepiej roztworem spirytusu z wodą w stosunku 2:1. Pielęgniarka noworodkowa w szpitalu powiedziała, ze to jest najlepsze, a ten octenisept to przereklamowane. Gazikami nasączonymi nie umiałam, najlepiej dotrzeć patyczkami nasączonymi spirytusem

reklama
Najlepiej roztworem spirytusu z wodą w stosunku 2:1. Pielęgniarka noworodkowa w szpitalu powiedziała, ze to jest najlepsze, a ten octenisept to przereklamowane. Gazikami nasączonymi nie umiałam, najlepiej dotrzeć patyczkami nasączonymi spirytusem

Robilam identycznie :)
Klusia
- rzadkie kupki to normalne przy UU

Dziewczyny a jak wyglada kapiel u Was tzn o ktorej kapiecie swoje pociechy i przed czy po jedzeniu?

Ja kąpię Małą tak, jak wypadnie. Np. teraz jeszcze nie była kąpana bo jak się przebudziła 2 godziny temu to była tak głodna i płakała, że nie miałam sumienia męczyć jej jeszcze kąpielą. Nie mogę też jej dać cyca na chwilkę bo ona jak się przyssie to cięzko jej cyca wyjąć :-D Póki co nie mamy ustalonej godziny kąpania. Czekam aż się obudzi i ją wykąpię.

Muńka - ja nic nie słyszałam ze jak nie leci do do szpitala - po co?? Przeciez w koncu ma przestać lecieć :)
Ja juz sie cieszyłam ze na wkładki przejde, załozylam dziś... i kurka krew mnie zalała. Dobrze ze w domu a nie na spacerze. Zresztą dziś mi taki skrzep wyleciał. Normalne to??

A mi mówią, że połog to połóg i powinno się oczyszczać przynajmniej te 3 tygodnie, zapytam w poniedziałek położną, bo pierwszy raz ma nas odwiedzić. A skrzepy mogą się zdarzyć.

Ja też póki co nie wyobrażam sobie karmić publicznie, dziś posiedziałyśmy sobie na balkonie, ale jutro już wyjdziemy na spacer. Pewnie nie na długo i niedaleko domu, żeby w razie czego wrócić na karmienie. Poza tym ona jest taka, że długo cycoli, ok. 40 minut, więc nie wyobrażam sobie siedzieć tyle na ławce i karmić.

Zaczęło sie naturalnie, ale skonczylo cc, od podjecia decyzji do wyciagniecia Antka minęło 15min najdłuższych i straszniejszych w moim życiu.

Aguś najważniejsze, że skończyło się dobrze i Antoś jest już z Tobą:tak:

Bąblik będzie dobrze &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

mam nadzieję, że dzisiaj w nocy i ja się będę zbierać na IP;-)

A nam dzisiaj odpadł pępek, tj. 6 dni po porodzie. Używałam właśnie octenisept i nasączone gaziki na zmianę, zależy gdzie przewijałam.Ale przemywałam przy każdej zmianie pieluszki.

Dziewczyny własnie zezarłam: galaretke z owocami (truskawki, borówki, maliny) i lodami sorbetowymi (porzeczka) do tego kanapka z serkiem i pomidorem, popiłam karmi i wodą z syropem z mango oraz zagryzłam nachosami.... To ze ja się nie pozygałam to nic... pytanie czy młoda to zniesie....
Masakra, zachcanki gorsze niż w ciązy. Kurna dieta matki karmiącej idealna...

:-D:-D:-D

no idealnie zajadasz nie ma co:-)

bablik - powodzenia!!!

reklama
December - no fakt :) za tydzień już we trójkę będziecie :D

rany wiecie co, strasznie mnie już wkurza to czekanie, "groźba" wywoływania, no myślę już tylko o tym, żeby mi wody odeszły, bo na skurcze nie liczę...

Do góry