reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

cześć i czołem!

Ja tam Jasia czasem biorę do nas,ale jemu jest obojętne gdzie śpi;-)
co do ubierania to młody ma założonego bodziaka z krótkim rękawem i ewentualnie przykrywam go pieluszką,czapkę tylko jak mocno wieje i jest zimno.

buziak mnie 6 tygodni mija we wtorek,a kontrolę u gina zaliczyłam w czwartek,bo potem ma 3 tyg urlopu...no i wszystko super zagojone i nie widzi przeciwwskazań do seksu....więc może zrobię mężu niespodziankę;-)

reklama
Maćku - dziecko karmione wyłącznie naturalnie może nie robić kupki nawet do 10-14 dni i to jest w porządku, tak może być (po prostu wszystko trawi), pod warunkiem, że nie ma przy tym bóli brzuszka, nie pręży się, itd.

Kamila - my już mamy kilka pajacyków mniej, bo są za malutkie (za krótkie), Kubuś nie mógłby w nich nóżek wyprostować. Ale jak sie przez tydzień przybrało ok. 900g, to nie ma się co dziwić.

Mamina - jak chcesz karmić piersią, to musisz jeść, bo inaczej stracisz pokarm, tylko produkty lekkostrawe, to nie będzie się odkładało. Widocznie mała z Ciebie tyle wyciąga z pokarmem i stąd częste uczucie głodu.

Nie pamiętam, która z Was pisała, chyba Esperanza - ja tez tam popękałam i tez mnie zszywali, zażartowałam sobie, że jakbym widziała, że się załapię na Body Percing, to bym sobie zorganizowała jakiś fajny kolczyk...

Ostatnia edycja:
Maćku - dziecko karmione wyłącznie naturalnie może nie robić kupki nawet do 10-14 dni i to jest w porządku, tak może być (po prostu wszystko trawi), pod warunkiem, że nie ma przy tym bóli brzuszka, nie pręży się, itd.

Kamila - my już mamy kilka pajacyków mniej, bo są za malutkie (za krótkie), Kubuś nie mógłby w nich nóżek wyprostować. Ale jak sie przez tydzień przybrało ok. 900g, to nie ma się co dziwić.

Mamina - jak chcesz karmić piersią, to musisz jeść, bo inaczej stracisz pokarm, tylko produkty lekkostrawe, to nie będzie się odkładało. Widocznie mała z Ciebie tyle wyciąga z pokarmem i stąd częste uczucie głodu.

Nie pamiętam, która z Was pisała, chyba Esperanza - ja tez tam popękałam i tez mnie zszywali, zażartowałam sobie, że jakbym widziała, że się załapię na Body Percing, to bym sobie zorganizowała jakiś fajny kolczyk...

Mnie jak zszywali to poprosilam "na dziewice" poki co nie zagladalam tam bo sie boje :/
Ciagle boli przy sikaniu

Ja już zaglądałam i wszystko wyglada normalnie. Blizna po szyciu jest mała i zostało mi tylko troche szwów wewnetrznych. A koło łechtaczki lekko pekłam ale szwy też już wypady. Poczekam jeszcze kilka dni i może to dziwne uczucie minie. W każdym razie za koczyk w tym miejscu bym podziekowała:-)

Dziewczyny- jak długo powinno się karmić niemowlaka na żądanie? 2-3 miesięcy? Bo potem bym chciała by mała miała bardziej regularne przerwy w jedzeniu. No i zastanawiam się kiedy mogę jej wprowadzić sztuczne mleko od czasu do czasu, tak bym mogła sobie wyjść na kilka godzin z domu bez stresu , że dziecko czeka na pierś. Pomyślałam, że poczekam tak do 5-6 tygodnia, jak moda zupełnie się do cyca przyzwyczai, i po dostaniu butli nie pójdzie na łatwizne.

Dziś przyszły moje kumpele i mała była jak aniołek. A jak tylko wyszły to się rozdarła:tak: Dostała tyle pieluch i chusteczek od cioć, że przez najbliższe tygodnie nie mamy się co martwić. Zrobiłam tez jej masaż stópek i strasznie się jej podobało. Leżała mi na kolanach z zachwyconą minką.

smoka nie daję w ogóle ale może powinnam po tym co piszecie - może zadziała uspokajająco.

Dziś upał, w domu sauna, młody niespokojny. Wisiał na cycku godzinę z mini przerwami i ciągle ryk. Dopiłam 90ml (!!!) mieszanki i czuję się z tym słabo. Niektórzy mówią, żeby nie mieszać mleka i mieszanki w jednym karmieniu. Ale zasnął jak anioł i zrobił 2 kupy piękne jajeczniczki.

Cholera chciałam karmić wyłącznie naturalnym mlekiem ale chyba mam go za mało. Gdy ściągałam laktatorem na próbę to ledwo 30ml udało mi się z 2 cycków ściągnąć - to jak ja mam dopić chłopa, który ciąga po 90??? Kurde nie ogarniam :(

Hej laseczki:)

Podczytuje Was troche,ale czasu na pisanie mam malo,bo w wolnej chwili nadrabiam zaleglosci domowe. W te upaly corcia srednio spi w ciagu dnia i czesto wola cyca,bo pewnie raz z glodu a raz z pragnienia. Jest zupelnie innym dzieckiem w chlodne dni.

Jesli chodzi o spanie,to glownie spi z nami,ale zdarza jej sie spac w lozeczku. W ciagu dnia natomiast karmie ja w duzym pokoju tam gdzie tv,zebym chociaz wiedziala co sie na swiecie dzieje:)zasypia wtedy na kanapie,albo w wozeczku wiklinowym.

Moje ciecie po cc jest prawie niewidoczne i nie czuje juz ze przeszlam taki zabieg. Brzuszek jeszcze troszke wiekszy niz przed ciaza,no ale zabiore sie za niego jak juz bede mogla-na co bardzo czekam.

Pozdrawiam Was!

Hej,

moj spi w swoim łózeczku, chociaż zdarza sie w nocy ze Go wezmę do siebie:tak: Zamierzam zrobić tak jak z Kubusiem, jak mial miesiac spal juz tylko i wylacznie w swoim lozeczku (w nocy):tak: polozna nam pomogła w tym, powiedziała, żeby odroznic dziecku dzien od nocy, w nocy nie mowic do Niego, zgaszone swiatlo, i cisza. A w dzien moze spac przy tv, muzyce itp. i sie sprawdzilo, do dzisiaj sam zasypia w swoim pokoiku i śpi pięknie, ciekawe jak będzie z Wojtkiem.

Rana po cc w porządku, nic mnie nie boli, wizyte u lekarza mam za 3 tyg. ale u rodzinnego, jak cos sie bedzie dzialo to pojde do ginekologa ale na razie nie zamierzam:zawstydzona/y:

Wojtek tez juz wyrosł z kilku ubranek:szok: w niektorych pajacach nie moze juz nozek rozprostować. Wczoraj byl wazony - 4.260 (Kuba tyle wazyl jak sie urodzil).

December ja też tak myślałam. Daj sobie i laktacji szansę:-) Im częściej przystawiasz tym więcej mleka się produkuje więc będzie lepiej.

Mogą Gocha też na początku co 2, 2,5 g jadła a teraz mleka więcej lepiej jem więc lepsze i np w nocy budzi się tylko raz. Nie dokarmiam niczym ani nie dopajam. Choć polozna mówiła ze w upały można dopajac ale najlepiej pipetka albo lyzeczka.

Gdyby nie forum w moim telefonie to nigdy bym nie mogla tu zajrzec z braku czasu. Niby Misha nie placze i jest super noworodkiem jednak karmienie piersia bardzo absorbuje. Z odbeknieciem to trzeba liczyc godzine na jedno karmienie. Staram sie zasnac jak ona spi lub wstawic pranie albo wziac kapiel i tak zlatuje.
Rozumiem juz czemu babki decyduja sie na gotowe mieszanki. Czas ucieka tak szybko przy malenstwie. Kiedy patrze na ta malutka istotke nic sie juz nie liczy, nic nie jest wazniejsze, na niczym mi bardzej nie zalezy. Dopiero teraz wiem jak bardzo kocha mnie moja mama.
To takie przemyslenia :)

reklama
Do góry