reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2013

Witajcie Dziewczyny:)
Podczytuje Was codziennie, ale nie mam kiedy odpisać na Wasze wszystkie posty:). Jak w racam po 9 godzinach w pracy do domu to już mnie odrzuca od komputera. W pracy mam straszny sajgon, pracuje w firmie która wykonuje konstrukcje stalowe, głównie różnego rodzaju platformy wiernicze i teraz mamy tyle różnych dużych kontraktów że nie wiadomo co jest ważniejsze. Jestem głównym inżynierem na dwóch z nich, więc mam odpowiedzialną pracę i bardzo stresującą, bo codziennie trzeba załatwiać różne sprawy wieloma osobami. Jak wracam do domu to już mi się nic nie chce, a zazwyczaj jak zjem obiad, to potem bawie się z synkiem, a jak on już pójdzie spać to zabieram się za sprawdzanie dokumentacji, bo w pracy nie mam na to czasu, więc jeszcze tak 3-4 godziny pracuje wieczorami w domu. Czasem też wpadnie mi jakieś zlecenie i projektuje sobie bloki mieszkalne albo mniejsze domki:) Więc mam mało czasu na sen, bo wstaje już o 5 rano. Dobrze że teraz mój mąż nie pracuje bo on ogrania dom, jakiś czas temu jeszcze to miałam na głowie. Mam nadzieje że pod koniec września uda mi się pójść na zwolnienie to będę do Was częściej zaglądać:).
Jak narazie nie mam wiele objaów tego że jestem w ciąży:) choć jadłabym głównie owoce, na nic innego nie mam za bardzo ochoty, troche pobolewa mnie brzuch, ale tak też miałam w ciąży z Jasiem, no i jestem senna, ale nie mam kiedy spać:). Umówiona jestem na pierwsza wizyte 17.07 zobaczymy co wtedy powie pani doktor, mam nadzieje że usłysze serduszko mojego drugiego skarba:)

reklama
Kobietki zrobiłam listę mam, pierwszy post w temacie, zobaczcie czy którejś nie pominęłam

anka niestety my tylko domku do wynajęcia szukamy, ze względu na pracę męża trochę się przemieszamy po kraju, z jednej strony mi się to nawet podoba ale z drugiej nie ukrywam, że już chciałabym gdzieś miejsca zagrzać, może za rok...:-)

Jeśli chodzi o imiona to mi się bardzo Nataniel podoba ale u nas by nie działało ze względu na męża straszny on jest pod tym względem. Dla dziewczynek podoba mi się i oliwia i lenka ale za popularne jak dla mnie:-D

Nam się Bianka bardzo podoba...i to właściwie jedyne imie:-) może będziemy mieli takiego fuksa jak przy Szczepciu, to imię przylgnęło od samego początku do mojego brzucha no i mamy Szczepka:-)

witam wszystkich. gratuluje nowym marcoweczkom :-)
ja tez po 9 godzin pracuje:baffled:ale wybieram sie na zwolnienie od przyszlej srody:-)
ale u nas leca pioruny z nieba:szok:

szczebiotko tez sie na razie z marcowek nie wybieram:)

a co do imion.to moj P chcialby dla dziewczynki emilka a dla chlopca to jeszcze sam nie wie:-)jego cora z 1wszego maslzenstwa 11lat juz ma i na imie gabrysia :-)

o koleżanki ze śląska super, to może w przyszłości wymienimy sie opiniami na temat porodówek. Ja wiem jedno, że raczej w Gliwicach rodzić nie chce

Oj z obiawow ciazowych to mam bol piersi ale to chyba standard, zauwazylam ze mam wzmozona produkcje sluzu i z tego powodu odczuwam dyskomfort, zeby tylko infekcja sie nie wdala ehhh a czytalam ze grzybica w ciazy to jakas zmora.Przy Laurze nie mialam ale roznie bywa.

nimitii ja rodzilam w DE wiec nie mam porownania z Polska, nie pomoge.
madzia83 napewno uslyszysz serduszko!!!!
zabka ja tez chetna jestem na zwolnienie i chyba zaraz polece po nie :)
Szczebiotka fajne imie :) Moja znajoma ma corke Blanke prawie jak Bianka

Ja mam wizyte dopiero 21 sierpnia:baffled: nie wiem jak dotrwam.Od 20 lipca jestem na urlopie a potem 20 sierpnia mam wizyte w laboratorium w Duisburgu ( ze wzgledu na czeste poronienia mam badania na trombofilie wiec musze znow oddac krew)

Zabka czyli Ty tak naprawdę jesteś już Mamą:-) Garbrysia bardzo ładne imię, mamy w bliskiej rodzinie już niestety a troszkę szkoda.

Anka, ja jeszcze w pierwszej ciąży jak byłam,przed usg połówkowym nagle zaczęło do mnie docierać, że może to być równie dobrze dziewczynka:-D,zaczęłam gorączkowo myśleć nad imieniem i właśnie się wahałam pomiędzy Blancą a Bianką, co najśmieszniejsze mojemy mężowi się wtedy żadne z tych imion nie podobało a teraz jak zaczęliśmy się starać to sam rzucił hasło, że teraz Bianeczkę;-)
A tak z innej "beczki" czyżby w Niemczech tak jak w uk pierwsze usg było ok 12tygodnia?
Ja właśnie walczę o wcześniejsze, wiem niby że szansa powtórzenia się 2razy pustego pęcherzyka jest bardzo nikła ale chcę mieć pewność, że serduszko bije

Szczebiotka z tym usg to roznie bywa bo mialam juz usg w 5tc. W DE przysluguja ci 3 usg jak chcesz miec robione za kazdym razem to musisz poniesc koszta w wysokosci 170 euro, zdjecie 10e.
Co do pustego jaja to tez mialam za 3 ciaza. Pierwsza stracilam w 8tc plod obumarl, druga to moja Laura a czwarta zatrzymanie rozwoju pecherzyka na poczatku bo w prawie 7tc mial 3,4mm:-( Teraz licze na szczescie :)

hej, hej

U mnie ok, troche zawroty głowy męczą..
Beta rośnie w strasznym tempie, na USG poproszę przede wszystkim o policzenie ile jest sztuk...

Odradzam latanie mimo wszystko - ja latałam w poprzedniej ciąży i zawsze coś było - jakieś skurcze, krwawienia itd. Lekarze zwykle nie widzą problemów, ale w praktyce różnie bywa...
Za to farbowałam włosy przez całą ciąże i nie miało to wpływu

Pozdrawiam

my juz po pierwszej wizycie i usg. mamy pamiątkowe zdjęcie i kolejne usg pod koniec lipca.
dołączam do grona zmęczonych i ospałych..

reklama
kociatka - zawroty głowy mowisz?? Mi sie 3 razy dziś w głowie zakręciło, co prawda po wstaniu ale zakręciło co wcześniej zdarzało sie raz na ruski rok. Teraz już sie domyślam co może byc przyczyną bo wcześniej o tym nie pomyślałam..;-)

Do góry