reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Mi to wyglada na uraz poporodowy :-D bo jak ja wyjeli z brzuszka to tez kupke na mnie zrobila i moze cos jej zle sie kojarzy... ale przykladam ja do ciala i chwila spokoju i rozpacz a ta kupka to nie duza taka plama ewidentnie stresowa.
Moja na mnie zrobila siusiu po kapieli jak ja wlasnie trzymalam :-D

reklama
kamila bana ma za spam chyba.

sunshine - o tradziku gdzies mówilysmy. Moja tez to ma. I tylko woda myc - ewentualnie szałwia lub nadmanganianem potasu. Aby wysuszyc. Polozna mowila ze sudokremem mozna

U nas mega burza, tylko czekam jak mi te pioruny dziecko obudzą..

Mieliśmy iść na spacer, ale dzisiaj chyba nic z tego nie wyjdzie.

Pisałyście o urokach posiadania dwójki dzieci w domu - podziwiam te z Was, które mają noworodka i dziecko w wieku poniżej 5 lat. Mój starszy ma już 7, a ja czasem nie wyrabiam. Wprawdzie on jest już samodzielny i nawet nam pomaga przy małym, ale jak to z dzieckiem i on wymaga uwagi i upomina się o nią. A to zrób mi kanapkę, a to zagraj ze mną, przeczytaj książkę na dobranoc .. czasem wpędza mnie to w wyrzuty, że może go zaniedbuję :-( Ale staram się jak mogę, a jak już mam wolną chwilę, to czasem po prostu nie mam na nic siły, tylko na gapienie się w tv :sorry:

Kamila o co cho z tym banem? :eek:

Alijenka ja nie jestem kompletnie w temacie pasów, więc nie pomogę :sorry:

u mnie pogoda masakryczna raz 22 stopnie i słońce a za chwilę 14 stopni, deszcz i burza !!!!!!!!!!
od rana się wybieram z Niuśką na spacer i chyba tak samo jak Ty Iwon nici dziś z dworu będą !!!!!

Alijenka u mnie to samo:crazy:

zagadalam do Kamili na fb. pisze ze wejsc wogole nie moze na bb bo ma bana na tydzien za to ze linka wrzucila z ciuszkami po Milanie z Allegro i uznali to za spam.pytala co u nas to napisalam ze jak zwykle problemy jedzeniowo-senne:)))) no i co u Mlodak bo mysli o nich:)

Dziewczyny kiedyś pytałam o pas poporodowy, któraś z Was polecała jakiś, jaki to był ??? i czy warto w to zainwestować ??

ja się zastanawiam nad tym ale nie wiem czy jest sens Tummy Trimmer New 03001 Orirose

Tylko nie noś pasa na co dzień bo mięśnie się rozleniwią i skóra będzie jeszcze bardziej rozciągnięta. Tylko od wielkiego dzwonu - np na wyjscie wieczorne.

Bylismy na całodniowej wycieczce w Ojcowie i Zocha prawie cała przespała. Fajnie bo w lesie można bez obciachu karmić piersią. Miła taka wycieczka:-)Szkoda , że P się urlop konczy.....
Małej niestety tez tradzik wyszedł:wściekła/y:Albo są to potówki, sama nie wiem..

A co do kąpieli, jak wyjmujemy mała z kubełka to też robi smutną minkę, bo tam jest po szyjkę w wodzie i czuje się jak w brzuchu u mamy. Ale raczej nie płacze bo lubi wieczorną pielęgnacje:-D

witam
u mnie dzis najazd tesciowej. juz pisalam kiedys ze ona jest bardzo mila ale strasznie natarczywa. no i od razu sie rzucila na jaska. do tego stopnia ze ledwo mi oddala do karmienia a jak juz oddala to trzymala go za nogi i gapila mi sie w cyca. nie wytrzymalam i poszlam do sypialni a ona za mna krzyczy : ide za toba! na co ja : nie, wlasnie chcialam byc sama :cool2::cool2::cool2:

do tego oczywiscie 'zamknelam okno bo na pewno mu wieje' i 'czemu on tak dziwnie oddycha' i do tego zaczela trzasc koszem zeby go niby ululac. od razu powiedzialam zadnego trzesienia i bujania. i ciagle tylko: daj mi go daj mi go.... mlody chya troche poddenerwowany bo ona go ciagle nosi i gada do niego a przeciez on jej nie zna, zapach inny glos inny :crazy: zal mi go troche

klusiaM - moja ma coś podobnego na twarzy i położna jak i pediatra powiedziały, że to trądzik niemowlęcy i przejdzie. To taki czas na to, że dziecko traci trochę swoją "urodę", potem wsio przechodzi.
Nie mogłam sobie darować i własnie wróciliśmy od dermatologa prywatnego.
BABYDERM - Gabinet dermatologii dziecięcej i dorosłych
Wydała mi się godna zaufania.
Stwierdziła, że to łojotokowe zapalenie skóry z powodu albo przegrzania albo po prostu z tego gorąca, co teraz panuje.
Mamy myć co 2 dzień, niczym mnie balsamować, co robiłam, bo miałam balsam emolium akurat.
Nie jest to choroba, przejdzie z czasem.
Przez kilka dni na zmiany zaczerwienione smarować płynem Tanno Hermal, a po kilku dniach jak skóra będzie szorstka, ale nie zaczerwieniona cetaphil MD 2xdziennie.
Wizyta kosztowała 150, ale nie żałuje, bo wierzę, że jej pomoże.
Oczywiście jak powiedziałam, że pediatra w przychodni radziła przemywać octeniseptem nie zgodziła się, powiedziała, ze jak nie ma ropnych zmian to się nie wysusza.

reklama
Dzieki dziewczyny, zauwazylam, ze jak przemywam jej buzke woda przegotowana to powoli juz sie zasuszaja te krostki tylko ta skorka taka chropowata boje sie zeby nie zostaly zadne slady...

Szukam i szukam i znalezc nie moge kiedys polecalyscie termometr dla dziecka a ja nie zapisalam sobie jaki i teraz nie wiem jaki wybrac. Prosze o pomoc! :confused2:

Do góry