reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2013 :))

Najbardziej się boję tego, ze lekarz powie że to np. dziewczynka ja wpadnę w szał zakupów nakupię pełno sukienek a potem się okaże że chłopiec ... pewnie do samego końca będę kupować ubranka tylko np. do dziewczynki a w myślach wciąż będę się zastanawiać że to moze pomyłka ... To już bym wolała, żeby lekarz mówil ze nie idzie zobaczyc... to bym kupowala ubranka neutralne i nie byłoby problemu ;D

Wiesz,ja miałam powiedziane,że będą dziewczynki i czasem,gdzieś tam mi przeszło przez myśl,że może jednak nie,ale jakoś nie zniechęcało mnie to do robienia zakupów dla dziewczynek.Nawet za drugim razem kiedy mąż do końca wierzył,że będzie chłopak:-D Fakt,faktem,że rzeczy takie jak łóżeczko,fotelik,czy wózek mieliśmy w kolorach neutralnych.Sukienek nie kupowałam,bo zawsze wydawały mi się nie praktyczne dla takiego maleństwa,no a co do reszty,to cóż....zawsze można odłożyć na później,bądź dać komuś w prezencie w razie niespodzianki;-)

reklama
Hej

No ja z tym sloneczkiem to troche zbyt optymistycznie myslalam bo okolo 10 rano sie zachmurzylo i sloneczka brak.

Co do przewidywania plci dziecka to w UK jest szal teraz na cos co sie nazywa NUB Theory. Znaczy to ze niby mozna przewidziec, albo bardziej odczytac plec dziecka ze zdjecia USG miedzy 11 a 14 tyg ciazy. Mam tutaj stronke na ktorej mozna przeczytac co i jak, jest po ang.. Nub theory: How to predict your baby's gender at 12 weeks - Parentdish
A tutaj tez jest duzo informacji ze zdjeciami.. jak dla mnie to troszke jest takie niepwene wiec reki bym sobie nie dala uciac ale z tego co przeczytalam to wychodzi ze moje drugie dziecko bedzie dziewczynka.. patrzac na zdjecie z USG z pierwszej ciazy wychodzi jak nic chlopak wiec nigdy nie wiadomo Embryo Development external genital sex organs - angle of the dangle boy or girl ultrasound gender scan - Baby2see

A mi sie chce ogorkow malosolnych.. tylko gdzie ja takie w UK dostane? :(

Czarni zebym ja jeszcze wiedziala jak sie te ogorki robi.. nigdy nie widzialam tutaj takich maly gruntowych ogorkow. W tym roku chcialam sobie sama wychodowac ale przez pogode mi slimaki zrzarly wszystkie sadzonki :/

Skocze zaraz do polskiego sklepu chyba zobacze czy maja ogorki.

Z chęcią ci napisze robię je regularnie co 2 3 dni :-)
Ogórki koper kawałek chrzanu liść chrzanu czosnek i jak masz możliwość liście porzeczki
Na około półtora kg ogórków korpu z 3 sztuki liścia chrzanu z 2
Najlepiej robić w garnku glinianym bądź w słoju na spod położyć liść chrzanu ogórki 2 ząbki czosnku pokrojony chrzan koper liść chrzanu zagotowac wodę na każdy litr wody jedna łyżka soli czubata zalejesz wszystko przycisnac by ogórki sie nie unosiły i były przykryte woda :-) mam nadzieję że zrozumiałas bo ja pisze z telefonu

Czarni ja właśnie po obiadku, a na nim gościł śledzik w śmietanie z cebulką.
Rewelacyjny, przepyszny :) Polecam:)

EmiliaM
chyba pozostaje polski sklep z ogórkami :)
Bo w UK chyba nie wiedzą co to ogórek kiszony lub małosolny :)

Ja dzisiaj sprawdzałam 2 kalendarze chińskie: z jednego wychodzi chłopiec, a z drugiego dziewczynka. Pozostaje czekać.
W środę: 25 lipca mam wizytę u ginki może coś powie. A jak nie to kolejna wizyta: 22 sierpnia - i nie wiadomo, czy już się dowiemy ?
Najważniejsze to zdrowie dzidziusia, a płeć to będzie dla nas radość tym bardziej bez względu na to czy dziewczynka, czy chłopiec... to moja pierwsza dzidzia więc jestem ciągle zaskakiwana będąc w ciąży. Nie sądziłam, iż kobieta w tym okresie jest wyczulona na zapachy, smaki i ma nastroje od euforii, po smutaśne dni.
Zawsze słuchałam koleżanek, które spodziewały się dzidziusiów i w myślach nasuwało mi się mnóstwo pytań: czy to wszystko nie jest wyolbrzymione? Ale już teraz wiem, że to odmienny stan - błogosławiony i czuje się wyjatkowo i każda z nas zapewne jest dumna, że nosi pod sercem bąbelka małego :)
Wzruszona....ehhh:blink:

Mykam przed tv :)
Do usłyszonka wieczorkiem.

Hej Mamusie.

Mdłości przeszły, ale nadal nie mam apetytu, tzn, z chęcią bym coś zjadła, tylko nie odkryłam niczego, co mogłabym przełknąć :baffled: Do tego tak mnie głowa rozbolała, że leżałam plackiem kilka godzin z okładem. Masakra.

Co do płci to na początku byliśmy przekonani, ze będzie dziewczynka, ale teraz nie ma żadnego przeczucia. Także okaże się dopiero 28 sierpnia.
A odnośnie niespodzianek, to chyba rok czy dwa temu miała miejsce taka sytuacja (w UK czy w Belgii), że kobitka przy porodzie dowiedziała się, że jest 2 dziecko! :-) Dzieciaczki tak się ułożyły w brzuchu, że mimo kilku usg nikt nie dostrzegł drugiego bobaska. Podobno jest to możliwe i to nie pierwszy taki przypadek na świecie. To dopiero niespodzianka co?

EmiliaM U mnie prawie w każdym polskim sklepie są małosolniaki. Oprócz tego kapucha kiszona na wagę i pomidory malinowe, także wybierz się koniecznie. Jak mam ochotę na coś polskiego, to przychodzę w dniu dostawy, wtedy wszystko można dostać, łącznie bułą drożdżową :tak:

widze ze zeszlo na tematy jedzeniowe ;) placki ziemniaczane tez bym zjadla, ale i ochote na kalafiora w buleczce mam mniammm ;)

mi z chinskiego wychodzi chlopiec i takie tez mam przeczucia ;)

Jeny, dziewczyny, tak tu piszecie o jedzeniu, że sama już nie wiem na co mam ochotę? Placki usmażyłam dziś i były wyborne:happy2: Teraz znowu mnie naszedł śledzik w śmietanie,więc muszę jutro zakupić.Poza tym,mam ochotę na ciasto z rabarbarem i chyba jutro upiekę.

Poza tym,nie chcę zapeszać,ale co nie co poprawiło się u mnie w kwestii ciągłych mdłości i niechęci do jedzenia.Tzn. mdli mnie tylko jak jestem głodna,ale poza tym....tylko ciiiiii....nie zapeszam;-)

reklama
ja za kilka dni będę w PL to najem się ogórasków:)
w niedzielę wyjazd a moja średnia córa dostała dziś gorączki 39,5 st., udało nam się dostać do lekarza ma infekcję gardła i dostała antybiotyk, mam nadzieję że do nocy niedzielnej gorączka ją opuści
co do płci mi też zależy na chłopcu , czwarta dziewczynka to już by było za dużo hehe no ale jak będzie jednak laleczka to i tak będzie bardzo kochana
co do kalendarzy to mi się w żadnym nie sprawdza ze średnią córką w każdym wychodzi że powinna być chłopcem

Do góry