reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2013 :))

witajcie :-)
jesli chodzi o gadzety i ubranka dla maluszka to ja jeszcze nic nie mam.nawet nie wiem co powinnam kupic,a co bedzie zbedne.powoli rozgladam sie,ale dopoki nie znam plci to nic nie kupuje.

aktywnosc fizyczna u mnie jedynie w formie spacerow,ale to i tak coraz rzadziej.len wszech ogarna mna...

jesli chodzi o lektury pomocnicze to ja czytam "twoje dziecko.ciaza i pierwsze dwa lata zycia",ciekawa.

reklama
Dobrym sposobem jak pisała marzena jest odzwyczajanie od picia mleka nocnego. U nas na początku było tylko do snu flacha a w nocy herbata. Tak do 6 rano. Potem wogóle brak mleka kaszki do snu tylko normalna kolacja i jak była marudna to piciu i koniec i tak sie odzwyczaila ale było na początek ciężko nie zdążyłam zobaczyć ile twój mały ma ale ja to już stosowałam po zakończeniu półtora roku a przed drugimi urodzinami spała już sama w drugim pokoju na normalnym łużku

Dzień dobry! Ja tak tylko na chwilkę, bo nie mam za dużo czasu.

usg 3D, nie pamiętam, która z Was pytała - to jest taki raczej "dodatek" głównie dla rodziców, żeby sobie mogli dziecko podpatrzeć, jak wygląda. Diagnotycznie dla lekarza to zwykłe 2D lepiej się sprawdza - ważne, żeby sprzęt był dobry i dawał ładny, dokładny obraz.

szkoła rodzenia - myślę, że warto, jeśli ma się możliwość (bo te jednak jest wydatek no i czas) - w moim przypadku jestem zadowolona przede wszystkim z tego, że z mężem chodziłam - dzięki temu to wszystko (ciąża, poród, małe dziecko) przestało być dla niego takie abstrakcyjne. Mi przydały się ćwiczenia - sama w domu mam za małą wytrwałość, żeby tego regularnie pilnować. :p

Kobietki odnośnie nocnego picia, to przed samym snem nie wolno dawać dużo ml mleczka bo żołądek szybko się z niego opróżnia, najlepiej godzinkę przed snem coś konkretniejszego i przed samym snem troszkę mleczka ok. 180 maksymalnie.........

W nocy jak się wybudzał mój maluszzek to dyduś szedł w ruch:) jeżeli nie ma smoczusia to warto dać po prostu lajtową herbatkę do picia, żeby dzidzi wiedziało, że nic konkretnego nie ma:)

Nadarienne ja pytalam o 3d bo tak nie do konca wiem o co w tym chodzi poza tym,ze mozna dzidzi ladnie zobczyc wlasnie.

Moja aktywnosc fizyczna to siedzenie przed laptopem i ciagla zmiana pozycji ;p i codziennie spacerek jak nie do sklepu to z mezem lub czasem sama tak godz minimum na dzien, mieszkam na 4 pietrze zawssze wbiegalam po schodach no,ale teraz ciezej mi sie oddycha wiec tocze sie czasem nawet kilka razy dziennie na gore i czuje,ze tyl wysilku mi wystarczy.Codzienne obowiazki domowe takze sa dla mnie aktywnoscia fizyczna.Dzis np lepilam pierogi wiec nameczylam sie troche,teraz bola mnie plecy wiec ide cos zjesc i do spania bo pewnie znow bedzie pobudka w nocy, zaczynam chyba czuc juz ruchy takie mocniejsze,ale o stalych porach, maly daje czdu w srodkju nocy i w poludnie ;) Al znalazlam sposob na szybsze zasypianie jak sie w nocy przebudze juz nie krece sie z bku na bok a mam swietna ksiazke,ktora czyta mi sie najlepiej wlasnie w nocy jakos w dzien mi sie nie chce ;) Chyba maluszka uspakaja czytanie przed snem hehhe :)

[FONT=&quot][/FONT]

cześć dziewczyny
Jestem tu nowa . mam termin na 10 stycznia , ale lekarz ciągle zmienia zdanie:angry:. Jestem w 18 tygodniu :-) ale troszkę się zmartwiłam bo mój doktor skierowal mnie na echo serca płodu mimo wielu pytać ciągle utrzymuje , że nic nie znalazl , że to tylko profilaktycznie dla mojego spokoju ducha:crazy: Czy któraś z Was to miała robione. Z pierwszym dzieckiem tego nie musiałam robić ( Bartosz ma 4,5 roku :tak:
życzę miłej nocki
:rofl2: jutro się znów odezwę

reklama
Deszczyk, synek ostatnio zasypia koło 21:30 góra. Wcześniej o tej to w pełni szaleństw był...

Marzenixx, smoczek odpada, synek bezsmoczkowy od 1,5 tygodnia i już smoczkowy nie bedzie na pewno...
Ale zaciekawił mnie sposób z mniejszą iloscią mleka, nie wiem czy się sprawdzi, bo mały mógłby co godzine jeść całą butle jakbym mu tylko podawała, eh. :p

Czarni, synek ma swój pokój w którym śpi. Ma 10 miesięcy. Pisałam właśnie, że niestety picie odpada, bo synek pluje piciem w nocy, dopóki nie dostanie butli jest wrzask...
Na kubek jeszcze za wcześnie, on nie chce nawet trningowego kubka, ani 360st. :p

Milusia, to co mogę dawać niemowlakowi przed snem, zeby go nasyciło i nie musiała dawać mleka? Bo z małym jest tak, że on przykładowo zje butle o 20, ale przed snem o 21 i tak musi zjeść kaszkę inaczej płącze, kręci się, nie chce spać...

I naprawdę dziękuje Wam za zainteresowanie i rady :) :*

Do góry