reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Kasica to fajnie, że wyniki w miarę dobre i obiecujące. Troszkę proszków i wojsko eMa będzie OK.
Widzę namysły wobec imion. Mi się Magdalena bardzo podoba, jest takie klasyczne a zarazem ponadczasowe. Nadia śliczne ale M marudzi na to.
Wspomnienia starych programów. HMMMY Miałam radio takie rosyjskie wysokie z dużymi głośnikami. Miałam też taki mały biały telewizorek oglądałam późno. Często było to archiwum X.

Odebrałam wynik bakteriologiczny od gina. Ziarniak G+ i leukocyty ale gin powiedział, ze dobry. No nie wiem, może nie tak do końca bo @ się skończyła dzisiaj a od 3 dni bardzo boli mnie z lewej strony i aż do nogi ciągnie, mięśnie zesztywniałe, ledwo chodzę. Zdarza się, ze wieczorem mam stan podgorączkowy, jestem rozbita, mdli mnie:crazy:
Nie wiem co o tym myśleć:-(

reklama
cześc Dziewczynki,
wpadłam tylko powiedzieć, że tęsknię, ale jeszcze trochę pracy nam zostało
po wczorajszej wizycie - u Młodej wszystko si, jak dam radę wrzucę Wam jutro zdjęcie jej dziubola, piękna jest:) ja dalej męczę się z anemią, ale przyznam bez bicia, że to troche moja wina, bo przy tym tempie ostatnio ciągle zapominałam żelaza, jedzenie tez byle jakie. od jutra się poprawiam - szpinak, botwinka, będę działać

wybaczcie, że dziś tylko o sobie, ale padam na twarz

ściskam wszystkie mocno, za staraczki nieustanne kciuki!

storczyki powinny miec dużo światła,najlepiej w oknie w którym jest w maire duzo słonca przez cały dzien,co tydzien robic im "kąpiele wodne"tzn,wstawic go do miski(ja robie to we wannie bo mam ich 9!!),i nalac wody tak do około połowy doniczki i niech tak sobie stoi dosyc długo około 2 godzin nawet,dobrze jest tez kupic odzywke typowo do storczyków i do tej wody wlac miareczkę,osłonka na plastykowa doniczkę w której jest storczyk powinna byc przezroczysta,zeby korzenie miały światło,aczkolwiek ja 6 osłonek mam kolorowych i nie przezroczystych i storczyki pieknie mi kwitną...wiec to zależy,gdy kwiatki zaczną więdnąc i opadac to ładygę nalezy(gdy juz kwiatków na niej nie bedzie)obciąc do około drigiego "słoja"od dołu...bo czesto-gesto z niej wyrasta drugi,nowy ped,który zaczyna kwitnąć,ale oczywiscie nie zawsze.........jesli mogłam cos pomóc to ciesze się:-)...mi (ODPUKAC)storczyki naprawde super kwitną!!i rosną....!!!!oczywiscie zdarza się,ze np.liscie żółkna ,wiec wtedy staram się dac storczyk w odrobine mniej słoneczne miejsce....

hej babolce :-)
ja znowu dziś po nocnej sesji z książka... masakra:wściekła/y:
kasica moja mama ma kilka storczyków, są w nieprzezroczystych doniczkach i nie sa ciagle oswietlone... i tez kwitną :happy2: Ja nie podjełabym sie pielegnacji tego kwiatka (slyszalam,ze 'ksiezniczki' sa wymagajace i foszaste) , bo nie mam reki w ogole do kwiatkow ;-):-) Ale podobaja mi sie one:tak: Chyba w Łancucie byłam w storczykarni, oprowadzał nas pasjonat storczyków (no normalnie miłosc do kwiatkow z niego sie wylewała:-D), jakie tam okazy były!! pachniały nieziemsko! najbardziej taki storczyk o zapachu wanilii- cudo! ale w kwiaciarniach nie sprzedaja takich fajnych zapachowych;-)

Dziewczyny wózkowe- jak wyście wybierały te wózki????:szok::szok::szok: wczoraj mnie kolezanka zestresowala troche, ma termin 2 m-ce po mnie i juz ma łózeczko, jakies mebelki i costam jeszcze, a ja nic! :eek: Wiec od wczoraj siedze i wozki ogladam ,ale tego tyle jest, ze nie da sie wybrac!:szok::szok: powariowali...
A, i łożeczka tez ogladnełam i wiecie co, wszystkie kojarzą mi sie z więzieniem:sorry2: No normalnie takie małe cele z kratami:baffled: Na szczescie łozeczek jest mniej modeli.
I pytanie: czy taka szuflada na dole łózeczka w ogole sie przydaje do czegos??:eek: bo chyba niewygodna taka przy podłodze jest.. hmm..
alex, Muma , kasia.natka help!!!:szok:

witajcie...!!wiem kok.o,ze nie zawsze się przestrzega piwlegnacji kwiatów,a one pieknie rosną...ja tez nie mam wszystkich osłonek przezroczystych,a storczyki cudnie mi kwitna:-):-)a moja kuzynka jak miała w nie przezroczystych to nie kwitły jej,tzn,bardzo rzadko!!a jak zmieniła osłonki,korzenie dostały światła i zaczęły super jej kwitnąć...wiec nie ma na to reguły!!!!:-)Ja dzis ostatni dzien urlopu!!matko,jak to zleciało!!!!szok!!!!!jutro na rano do pracy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Hej Dziewczynki,

Spokojna miła niedziela dzisiaj , prawda ?:-) I to tak nagle w środku tygodnia ;-)

katiuszka - myślę cały czas o Tobie - naprawdę się nie martw !!
Podczytałam Twoje wpisy na innym wątku, jeśli parametry z usg są OK to amniopunkcja jest tylko formalnościa !!:tak:
Tylko dowiesz się, że Hania lub Henio zdrowe i już :-) Dobrze, że nie musisz czekać 3 tygodnie. Mocno Cię przytulam:tak:

kasica -
myślę, że skoro dr nie mówił nic o witaminkach to narazie sobie darujcie (oczywiście poza naturalnymi). Jeśli są jakieś bakterie to witaminy mogą je dodatkowo 'karmić' - ja bym zaczekała na te powtórne wyniki.:tak:
Haszitka - jejku jak ja Ci współczuję... Skąd się to wszystko bierze w człowieku... Ale wiem jedno, jak już się uda to wszystko wyleczyć (niebawem) to raz dwa fasoleczka będzie z Wami:tak: I tego się trzymaj kochana.
kok.o - tak tak, teraz już wiesz, że to na pewno Groszka i czas na różowiutki wózeczek i łózeczko :-p:-D
A tak serio to ja wózka nie mogę wybrać... Chciałabym 3w1 czyli gondola +spacerówka+ fotelik razem w komplecie i tak:
gondola musi być duża (zimowe dziecko opatulone na maksa), koła 4 takie same i duże (wiocha i kamieniste drogi), musi się ładnie składać do samochodu i mieć możliwość wpięcia fotelika w stelaż. Jeszcze daję sobie czas.
A łóżeczko już kupiliśmy , zwykłe, dobieraliśmy po kolorze mebli jakie są w pokoju.
I tak będzie całe zapatulone ochraniaczem i jakąś tam zawieszką z kompletu od pościeli.
Szuflada chyba niepotrzebna, chyba, że masz mało miejsca w pokoju ale pomyśl - Mała za parę miesięcy będzie to sama wyciągać, trzeba będzie uważać, żeby łapek sobie nie przycięła itp. Poza tym ja mam panele i pewnie by się porysowały.
Moje łóżeczko (tylko kolor mam karmel ale to była inna aukcja)
Łóżeczko dziecięce Andrzej 4 kolory solidne TANIO! (2547043737) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Pościel (kolor techno;-) - mam dwa rodzaje ale z tym samym motywem)
Ala i As - 10el KOLOROWE SNY 90x120 (2496756244) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Aaa mam też storczyka i kwitnie sobie raz w roku ale za to przez 2 mce :-) I osłonkę na doniczkę ma zwykłą..
Miłego dnia:tak:

reklama
Czesc Dziewczynki. Czytam Was na biezaco.

Katiuszka- kciuki za wyniki.
Kok.o, aaronka, alex_, Gatto fajnie, ze Maluszki sobie zdrowa rosna i robia fikolki
Muma- trzymaj sie!

Kasica to dobra wiadomosc, ze jest przyczyna tych niepowodzen starankowych. trzymam kciuki za Was

Chyba znowu nici w tym miesiacu, @ nadchodzi jak mi sie wydaje. Dzis 27 c. Jutro mam wizyte u gina, potrzebuje skierowanie od niego do tej kliniki. Przez moj urlop i ex-gina tak sie to wszystko poprzesuwalo.

Dziekuje za fluidki.

Pozdrawiam z upalnego i dusznego Aachen

Do góry