reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2012

Majeczka wszystkiego co najlepsze i najpiekniejsze !!!!!!

Zobacz załącznik 491266

Sonka piekna kołyskazawsze o takiej marzyłam ale juz miejsca w mieszkaniu brak:(

Marand -baw się dobrze!!!

Kurcze mnie dzis w wannie oświeciło że oprócz popranych i poprasowanych ciuszków to nic nie mam przygotowanego !! Trzeba się jutro do roboty wziąć bo niewiadomo kiedy malutka bedzie chciała wyskoczyć!

My dziś wybieramy się na wyścigi samochodowe i mam nadzieje że pogoda dopisze bo moi dwaj samochodziarze bedą bardzo niepocieszeni.

Udanego dnia Brzuszki!!!

reklama
dzindybry:-)dzionek byl mglisty tzn poranek bo teraz slonko i znow upal bedzie :/ w autobusie sie rozpuszczam nie ma czym oddychac:no: w domu zero przeciagu a ja sie wzielam za sparzanie kapusty na golabki.....siedze i sie poce:zawstydzona/y:

z tym lataniem w ciąży to ja słyszałam tylko o zagrożeniu zakrzepicą, o odchodzeniu wód akurat nie. co do fotelików to zależy od linii, bo w LOT na luzie można było mieć fotelik (latałam z bratem i jego rodziną na wakacje), a przy starcie czy lądowaniu trzeba było karmić dziecko piersią, żeby otwierała mu się trąbka słuchowa i nie odczuwało tego ssania w uszach. więc trzeba po prostu dzwonić i się dowiedzieć. w KLM np. dowiadywałam się w maju co i jak z ciężarnymi i pozwalają latać do końca, ale po 36 tygodniu trzeba mieć zaświadczenie od lekarza, że nie zbliża się poród (brak czynności skurczowej, zamknięta szyjka itp) wydane w trakcie 24 godzin przed odlotem (żeby nie urodzić w samolocie).
lot to nie tanie linie lotnicze niestety a i bilety kosztuja odpowiedzio do warunkow;-):-D jak latalama sama z amelkowna to wierz mi masakra. dziecko do 2 roku zycia musi..MUSI siedziec mi na kolanach nawet jesli siedzenie obok jest wolne (co zreszta rzadko sie zdarza) jest przypieta dodatkowym pasem do mnie tak po starcie pas mozna odpiac ale co z tego. Jutrzenka cos pisala ze mozna by fotelik na ziemie postawic: nie ma miejsca na nogi bo fotele sa baaaaardzo ciasno kolo siebie a w tzw przejsciu nie ustawisz bo w liniach typu ryanair co minute lataja z tym wozkiem: perfumy,zegarki,jedzenie,picie, znow reklamy gazety kupony papierosy bezdymne i inne cuda niewidy...handel obwozny to pikus przy locie 2,5h z pl do uk wierz mi:confused2:zeby pierwszej wejsc na poklad w tych wlasnie liniach tanich ryanair musze placic za pierwszenstwo wejscia nikt cie nie przepusci z dzieckiem czy dwojka czy w ciazy....u nich kolejka nie obowiazuje jak w innych liniach lotniczych. jak cos kupisz na bezclowym to musisz dopchac do podrecznego bagazu( w innych tanich liniach pozwalaja wniesc na poklad w reklamowce). aaa i mama z dzieciem do 2 lat musi sie spakowac w jeden bagaz bo na bobo przysluguje tylko woziol za free lub wlasnie fotelik ale nie bagaz!! tak sie lata z kraju mlekiem i miodem podobno plynacego:confused2:

Cześć dziewczyny,miłego dnia wam życzę,ja się udaję na przejażdżkę rowerem i przy okazji skończę wyprawkę dla Antosia:-)

flowers.jpgDla Majeczki z najlepszymi życzeniami:-)

Niestety coś za coś. Ja Ryanairem teraz za lot do męża zapłaciłam 118 zł za siebie i córę, lotem zapłaciłabym w tym samym terminie 3500 zł. Gdzie miałabym darmową kawę albo herbatę i ewentualnie ciasteczko i to wszytko. Także ja jednak wolę tanie linie, jak drogie, w zasadzie niewiele różniące się od tych tanich.

witam w ten pochmurny choc troszke cieplejszy dzien

u nas dzis na obiad gril, bedzie moja siostra z rodzinka i moi rodzice
pogoda srednia ale bedziemy siedziec w salonie a gril na tarasie

moglismy odlozyc na sobote ale moja siostra leci na wakacje wiec ten week i nastepny odpada a potem juz szkola wiec korzystamy z dziesiejszego dnia wolnego

Azorek dziecko do 2 lat leci gratis wiec trzeba miec ta swaidomosc ze bagaz czy fotel mu nie przysluguje. Ale uwazam ze jakby bylo wolne to spokojnie mozna po starcie dziecko posiadzic. Nam sie zdarzaly puste miescja w pierwszym rzedzie i chlopak co obok mnie siedzial sie przesiadl i jak lecielismy tylko sami z R to mielismy 3 miejsca dla siebie :-).
Zreszta uwazam ze to ze kaza male dziecko wziac na kolana mimo ze jest wolny fotek to ze wzgledow bezpieczenstwa. wg mnie taki pas nie daje bezpiecznego zapiecia dziecku ktore ma pare miesiecy czy rok z hakiem. Bezpieczniej jest mu na kolanach
Nie wiem co mialas na mysli z ta kolejka na poklad. Ja lecialam 3 roznymi liniami (Lot Charters, Travel Service-czeskie i Air Italy) i tez nie bylo ze matki przodem czy cos. Przeciez kazdy ma swoj bilet z miejscem w samolocie (no chyba ze w tych co piszesz to nie ma tylko kto pierwszy ten lepszy) wiec czy wejde piersza czy ostatnia to i tak usiade wiadomo gdzie. Zreszta my sie i tak nigdy nie pchalismy do poczatku kolejki bo po co potem siedziec i czekac na pelen sklad a samolocie, mozna postac dluzej, zreszta wozki na koncu brali to R i tak czekal.

Sonka wspolczuje bolacych paluszkow

Paulawawa tez sie dziwie ze nie zamierzasz wytrzec tego kurzu na regale, przeciez Wy tym oddychacie a jak ktos przyjedzie ogladac czy juz zabrac to wytarte napewno lepiej wygladaja.

Nikamo to udanego wyscigu zycze

Majeczka wszystkiego co najlepsze z okazji rocznicy, duzo szczescia i milosci

Ostatnia edycja:
malenstwo z tym wyjazdem to po prostu ważne żebyś mogła sobie robić przerwy w podróży na rozprostowanie się no i żebyś brzuszka nie gniotła w podróży. ale ja bym się bała, że zacznę rodzić nad tym morzem :no:

właśnie tego się boję albo że w drodze powrotnej w samochodzie zacznę rodzić.

majeczka wszystkiego najlepszego

reklama
Majeczka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy .
Sonka jak paluszki???
A tak w ogóle to dzień dobry. My jedziemy dziś o 16godz na grilla,dostaliśmy zaproszenie więc się objemy :-D Także ​ dziewczynki do wieczorka

Do góry