reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staraczki forever!

Made no u nas juz powoli wylazi slonce :/

co do jedzenia to widze Ola sporo je :) u nas jakos apetyt mlodemu nie odpisuje ostatnio , moze od upalow ? albo zebow ? cyca w dzien nie chce ... zje troszke obiadku ,deserkow nie chce ostatnio nic , troche kaszki na sniadanie
najlepiej to mu ida kanapeczki z serkiem jakims i banan gryziony oczywiscie samemu

teraz lazi przy pchaczu , a ja czekam az pojdzie spac i sie ogarne , bo mieszkanie juz wysprzatane :)

ASIONKU ja mam problem taki, że mi Ola wyłazi z fotelika w trakcie jazdy i za cholerę nic jej nie zatrzyma, tylko butla :baffled: Wczoraj wszystkie butle wytrąbiła w CH, więc na powrót dostała takiego grającego lewka smiki, i połowę trasy był spokój, a potem musiałam okropnie na nią nakrzyczeć i dopiero wtedy się uspokoiła :sorry2: Z tym jeżdżeniem samochodem to istny dramat :sorry2:

A w trakcie zakupów mała jeździ w koszu i stwierdzam, że to jest najodpowiedniejszy dla niej wózek, chyba taki zakupię :eek: Ola ma wolność, może sobie w nim łazić, nie wypadnie, a w dodatku jedzie i ma frajdę, oczywiście STOI no bo jak inaczej! Więc wczoraj jak wariatka jeden wózek z wielką torbą pchałam, a drugi z Ufolkiem i zakupami ciągnęłam :errr:

Nat tez za bardzo nie lubi w foteliku w samochodzie siedziec ...
w wozku posiedzi troche , a pozniej musi stac hehe , dlatego tez najlepiej mu w tych duzych wozkach w CH :) moze trzeba taki zakosic ? :rofl2::rofl2:

widze poszlyscie spac to ja tez ide klade malego moze w koncu zasnie ?
jak S w domu jest to maly tak podniecony jest , ze spac nie chce ...

reklama
Asionku - u nas też już wylazło i grzeje niemiłosiernie :sorry2: ja się wykończę od tych upałów......to nie dla mnie, jestem zmęczona :/ A Tobie to ja serdecznie współczuję tyle miesięcy tropików :sorry2: Zniesłabym to jeszcze na okres wakacji, ale nie dłużej!
Miłego dnia!

Ja tu zostaję :eek: gdyby ktoś chętny był się przyłączyć do Celebryckiej ;)) Obiecuję nie pisać nic o świnkach :-p

Made ja chce celebryckiej:) I jak dla mnie to możesz gadac o świniakach ile chcesz:)) Ja też lubię:)

Asionek dawno juz bym umarła od takich upałów! Nasze mnie wykańczają a Twoje to już zupełnie....

Usnę zaraz przy tym biurku:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Zmarzłam na placu zabaw :baffled: Wiecie jak zimno u nas dziś??? BRRR!

Rety aż chyba się napiję z Wami celebryckiej!

Mój komputer się nie zna, bo mi na czerwono podkreślił CELEBRYCKIEJ....

A w ogóle chciałam mocno Poczka uściskać - Poczku pomarudź nam więcej o końcówce ciąży - nic a nic nie marudzisz - dzielna jesteś niesłychanie! A ja uwielbiam sobie tę końcówkę ciąży przypominać...Poczku jak się czujesz???

I czy mi się wydaje czy mało Rureczki coś???

I kocham swoją córcię...Nadziwić się nie mogę jak ona ładnie zasypia...TFU TFU TFU!

Made panowie właśnie montują rolety, a po fakturę jadę dopiero w poniedziałek. Ale jak tyle czekałam to te dwa dni dłużej wytrzymam. :-)

Ostatnia edycja:
Kurcze LILU.....ależ Ci zazdroszczę :sorry2: ja jeszcze muszę dzwonić do banku i pytać czy uwzględnią fakturę gdzie w rubryce jest: DO ZAPŁATY :/ i płatność PRZELEW
Tracę już siły powiem Ci szczerze.....

No właśnie Made - bo Ty coś mówiłaś, że niby musi być zapłacone gotówką??? Ale ja myślę, że wystarczy wtedy dopiąć wydruk z konta, że ten przelew został wykonany? Przecież nie płacisz za to facetom, którzy pracują i robią - tylko robisz przelew do centrali. Musi być taka możliwość.

Asionku!
u nas tez slonca nie ma! jest wciaz 30 stopni ale juz tak nie parzy! jest bosko!

moniu
wspolczuje nocnych przygod!

a gdzie jest Rurka?

skad wy wiecie co misiakom malym jesc dawac i kiedy? coraz bardzoej to wszystko skomplikowane.

kotku
ja miesa tez nie serwuje specjalnie poza indykiem i kurczakiem bio. Czerwonego miesa po prostu nie lubie robic, a i jesc jakos tez niespecjalnie ale wedliny uwielbiam. szynke parmeska moglabym kilogramami, albo takie chudziutkie wloskie salami. mniam :)
parowki mnie obrzydzaja - zmielony dzioby, jelita, wiory i kij wie co jeszcze. ostatnio zaskoczyla mnie kolezanka, ktora generalnie jest bardzo bio i eko jak swojemu synkowi dala na kolacje 2 parowki i do tego jeszcze kanapka z tunczykiem z puszki (nie wiem co moze byc zlego z tunczykiem z puszki ale ja jem tylko swieze i takie cos z puszki w sosie mnie wzdryga..). ehh

a mowilam wam, ze przyszedl wczoraj poczta zestaw do pobrania krwi i tkanki pepowinowej? wielki karton. stoi przy drzwiach i to chyba jedyna rzecz jaka do szpitala bede zabierac a do tego w prezencie od tego banku krwi dostalismy baby cook Beaba Babycook's Babyfood Maker: Create Healthy Meals for Baby Using this Steamer, Blender, Warmer and Defroster, All-In-One.
anyway... ten zestaw pobraniowy jest przerazajacy! ale cesze sie, ze juz jest.

Poczku jak się czujesz????

Co do podawania dzieciom jedzonka - przy Maciusiu robiłam wszystko według tabelki i informacji na słoiczkach - nie za dobrze na tym wyszłam, bo sobie niejadka wychowałam. Martynka je w sumie wszystko - na początku tylko byłam ostrożna, a teraz na śniadanie chleb z szynką, na obiad kurczaka - oczywiście staram się jak najbardziej zdrowo ją odżywiać, ale już tak się nie przejmuję - ona pożera wszystko wzrokiem. Pomalutku a sama będziesz wiedziała co i jak. Wszystko z czasem przychodzi!

No i robicie tę krew pępowinową??? SUPER! Też mnie to kusiło, ale koszt za duży dla nas był niestety.

A o tym BABYCOOK Jos kiedyś pisała - super to jest!

reklama
Do góry