reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

white_orchid gdzie zapisałaś się do szkoły rodzenia? W Żeromskim? I słyszałam że trzeba mieć pozwolenie od lekarza i będę musiała z nim pogadać, bo u mnie ciąża zagrożona i trzeba uważać :(
Ja też bym chciała i właśnie robię rozeznanie co gdzie i za ile, a piszesz że masz bezpłatnie.....
W prawdzie miałam kontakt z małymi dziećmi i wiem już mniej więcej co i jak ale wydaje mi się że szkoła rodzenia nie zaszkodzi, a na pewno dowiem się czegoś ciekawego, poznam inne przyszłe mamusie i miło spędzimy czas z mężem :)

Co do napoi to u mnie ciężko. Cały czas mdłości i wymioty:-( i co dziwniejsze gorzej jest po piciu niż po jedzeniu, więc tylko małymi łyczkami woda, słaba herbatka, od kawy odpycha mnie na kilometr!!!!

Chciałam kupić opaskę o której ankoz pisała ale nigdzie nie udało mi się jej znaleźć :(

reklama
madzikowski trzymam kciuki, wiem że dobrze się mówi, zwłaszcza, że ja nie mam jeszcze dzieci, ale postaraj się troszkę zwolnić, może ktoś Ci może pomóc- rodzice, koleżanka, siostra......
Trzymaj się dzielnie, wierzę, że będzie dobrze !!!!

Ale Wam zazdroszczę planów wakacyjnych!My ostatni raz na wakacjach byliśmy trzy lata temu,w podróży poślubnej w Tunezji,dwa lata temu w wakacje zaczęliśmy budować dom,więc nici z Wakacji,rok temu ze względu na ciążę cofnęli mi urlop,więc też była doopa,a w tym roku wykańczamy piętro,więc kasy brak,a po drugie nie wiem czy mała nie jest za mała żeby gdzieś za granice wybyć,chyba bym się bała.Ale w Październiku mam obiecany wypad na weekend do Zakopanego,mam nadzieję że pogoda Nam dopisze,i zdrówko pozwoli.
A teraz ogłaszam że idę spać,bo padam dzisiaj na twarz,jeszcze czekam na mojego M,aż zakotwiczy w łóżku i grzecznie spanko:-)
Spokojnej nocki,i do jutra:-)

aaaa19 i yoohoosek dzieki za to ze jestescie ze mna, milo wiedziec ze jest ktos z kim mozna chociaz poklikac :-), a co do pomocy to niestety jestem zdana sama na siebie: mama zapracowana, siostra tez, a przyjaciolki same borykaja sie ze swoimi maluchami. Ale spokojnie, wszystko co mialam teraz pozalatwiac porobilam wiec jutro jak zaprowadze dzieciaki przyjde o 9 i leze do 13:30 bede sie byczyc i czytac ksiazki no i oczywiscie klikac z wami. Uspokoilam sie troche bo krwawienia ustaly, tylko czuje jak rwie mnie w dol ale na szczescie dzieci juz zasypiaja wiec ja tez sie klade. Mam tylko nadzieje ze dzidzia jest na tyle silna ze przetrwa wszystko.
A co do coli to uwazajcie z tego co slyszalam zbyt duzo coli moze spowodowac u dzieciaka czarne zabki, nawet to sie zgadza bo szwagierka mojej siostry pila ja litrami bo tak jej smakowala a pozniej jak jej coreczce zaczely pierwsze zabki wychodzic to wszystkie czarne takze ostrozenie. Ja odstawilam cole calkowicie mimo ze uwielbiam. A pije kawusie, soczki i herbatke. Ogolnie mdlosci mi przeszly i wstret do jedzenia, czego tez Wam zycze :tak:.

Ale Wam zazdroszczę planów wakacyjnych!My ostatni raz na wakacjach byliśmy trzy lata temu,w podróży poślubnej w Tunezji,dwa lata temu w wakacje zaczęliśmy budować dom,więc nici z Wakacji,rok temu ze względu na ciążę cofnęli mi urlop,więc też była doopa,a w tym roku wykańczamy piętro,więc kasy brak,a po drugie nie wiem czy mała nie jest za mała żeby gdzieś za granice wybyć,chyba bym się bała.Ale w Październiku mam obiecany wypad na weekend do Zakopanego,mam nadzieję że pogoda Nam dopisze,i zdrówko pozwoli.
A teraz ogłaszam że idę spać,bo padam dzisiaj na twarz,jeszcze czekam na mojego M,aż zakotwiczy w łóżku i grzecznie spanko:-)
Spokojnej nocki,i do jutra:-)

Jezeli chodzi o wyjazd z dzieciaczkiem to wcale sie nie martw ja z moimi zaczelam podrozowac jak mialy po 2 miesiace. Z corcia latalam co 2 miesiace bo mieszkalismy w Hiszpani a mnie sie tesknilo za rodzinka wiec jak dostala pierwsze szczepionki w 2 miesiacu to 3 dni pozniej wylecialam i z synkiem bylo to samo. Nawet latwiej wyjechac z malenstwami niz pozniej jak maja 3 lata :szok: wtedy trzeba miec oczy dookola glowy :)

Milych snow mamuski :-)

Dotkass – ja mam taki odruch na leczo. Mama mnie katowała nim przez pierwszy rok studiów, bo to łatwo było podesłać w słoikach. Teraz to wołami mnie do jedzenia tego nie zaciągnie:baffled:.

Margot87- ja najczęściej piję wodę z niewielką ilością soku domowej roboty, 1 czarną herbatę, 1-2 owocowe – dokupiłam kolejne w Rossmanie bez hibiskusa. Z tym, że mój kubek w pracy ma pół litra, a w domu piję z kufla piwnego także 0,5 l. Generalnie duuuużo piję. Czasem kupuję niepasteryzowane soki, a przez cały sezon jesienno-zimowy robię soki warzywno-owocowe z wyciskarki. Dzięki temu w poprzednim sezonie miałam tylko dwa razy kichanie po 3 dni, które nawet nie przeszło w katar. Mąż też dał się do nich przekonać.

White_orchid – ja też mam do tego chlebka słabość, zwłaszcza do jeszcze ciepłych i chrupiących piętek posmarowanych masłem i posypanych solą:rofl2:

madzikowska - Kruszek jest silny i da sobie radę :tak: musi tak być i mocno trzymam kciuki

mamakruszynki - w zeszłym roku jak Marek miał 2 m-ce byliśmy nad naszym morzem

mamakruszynki Ale za to będziecie już mieli piękne gniazdko! Ja zawsze marzyłam o tym, żeby mieszkać w domu i mam nadzieję , że kiedyś to marzenie będę mogła zrealizować ! :tak:

madzikowska A myślałaś o kimś do pomocy? Np tylko w te dni kiedy się źle czujesz/ jesteś zmęczona? Może jakaś studentka.. na pewno by nie chciała dużo pieniędzy za pomoc. W każdym razie wypoczywaj !!;-) A cole to piłam tą najmniejszą butelkę (200ml) chyba ok 5 razy na mdłości a tak to gazowanych w ogóle. A zamiast kawy piję kakao lub czekoladę. :) A jak maluchy reagowały na podróż samolotem? Płakały?

jejku a ja nie wiem co się ze mną dzieje odkąd jestem w ciąży mój mąż działa na mnie jak płachta na byka :confused:
:-D:-D:-D biedny...mi minęły jak narazie nerwy na niego, ba nawet kochana jestem, bo jak ostatnio nie chciało mi się pichcić w kuchni, tak ze względu na moje fazy jedzeniowe robię coś czego dawno nie robiłam, bo mi się nie chciało ;-)

majqa, kocham Solinę, byłam kilka razy, ale jest tak cudownie, że można się zakochać w tym miejscu, szczególnie na wyspie jest cudownie ;-):-)

madzikowska, kochana trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze, staraj się nie myśleć, że jest źle :tak:

A ja mam różne zachcianki jedzeniowe, kochana mamusia wszystkiego co dobre mi dostarcza. Ale nie smakują mi moje ukochane ogórki kiszone i kabanosy ..jak je poczuję to mnie aż mdli!!
skąd ja to znam, jak R dziś do mnie podszedł z kawałkiem kiełbasy (mojej ukochanej) to aż mi się odbiło....blehhhh...a co do USG 3d dowiedz się, niektóre przychodnie mają podpisane z NFZ, że i 4d jest bezpłatne, teraz już coraz więcej :tak:

Nef, gartuluję udanej wizyty i pięknej pamiątki :-)

Dotkass – ja mam taki odruch na leczo. Mama mnie katowała nim przez pierwszy rok studiów, bo to łatwo było podesłać w słoikach. Teraz to wołami mnie do jedzenia tego nie zaciągnie:baffled:
współczuję, mi już przeszła obraza truskawkowa ;-)

mamakruszynki, witaj w klubie, odkąd zamieszkaliśmy w domku cały czas jest coś do zrobienia jeszcze, a o wakacjach to już nawet nie marzę

reklama
no buleczki z truskawkami i kruszonka upieczone, synek juz spi od godziny:)dzis sie niezle nasprzatalam nagotowalam i teraz chwila spokoju... ufff:)jak dobrze

kogo ominely jak narazie mdlosci w ciazy????:))) pisac i sie chwalic
:-D
iwonadry
ja tak mam!hehe
od poczatu ciazy.. poczuje jakis zapach skojarzy mi sie z czyms i koniec musze to upichcic:)))bo nie da mi to spokoju

klempa witaj,!! nie ma co nadrabiac doris ma racje!:))) badz z nami poprostu

white orchidw ja w 1 ciazy jakos w 14 tygodniu mialam ponad 3 kg na minusie...
przez mdlosci
oliwka ja tak na mojego dzialam od kilku dni.. :wściekła/y:
madzikowskabardzo wspolczuje:((3mam bardzo kciuki za ciebie i fasolke!! domyslam sie ze ciezko ci musi byc przy dwojce dzieci... malo snu duzo roboty ale kiedy mozesz wypoczywaj... wiesz ja na twoim miejscu odpuscilabym film kawke ... a polozylabym sie do lozka w tym samym czasie co dzieci albo chwile pozniej.. ja tez zawsze ogladalam filmik z moim M a teraz ide spac wczesniej i staram sie wysypiac bo tez wstaje rano i zaprowadzam synka do przedszkola a nie chce byc ciagle zmeczona
3mam za was kciuki

ja cole pilam w ciazy dosyc sporo i moj synek ma piekne biale zabki :) ale coli nie powinno sie pic ja bylam uzalezniona teraz zmienilam tryb zycia jem zdrowo i pije wode i czasem soki:D

my tez na wakacje nie wybieramy sie, ale staramy sie na weekend czasem nad morze albo gdzie indziej:) za tydzien jedziemy z synkiem do legolandu naprzyklad:)
chcielibysmy kiedys wybrac sie gdzies gdzie cieplo palmy i plaza ale ciagle szkoda kasy na takie wakacje nam :)

Ostatnia edycja:
Do góry