reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwiecień 2013

Dotkass - zapewne w Iławie ;-) ech kiedyś miałaś dylemat odnośnie sprzedaży domu i powrotu do miasta... powiem ci teraz szczerze... więcej nie rozważaj takich opcji :cool2: ja ci zazdroszczę... może kiedyś uda nam się spotkać... ja jestem chętna

Ella1 - dzięki... a wiesz brałam ten *spam* dla kobiet w ciązy i wymiotowałam winowajcą był czosnek

reklama
ankzoc, no w sumie nie mamy tak daleko, ja prawie Mazury, hehe jakieś 100 km na Mazury mam :tak:;-), a jeżeli chodzi o czosnek to powiem Ci, że jak uwielbiam czosnek tak w pierwszej ciąży jak w drugim trymestrze poczułam nawet tylko zapach to na wymioty mi się zbierało...ja biorę Prenatal Classic, w skład wchodzi: Wapń 200 mg - 25%*
Witamina C - 100 mg - 125%*
Żelazo 60 mg - 428,6%*
Cynk 25 mg - 250%*
Niacyna 18 mg - 112,5%*
Witamina E 7,38 mg - 61,5%*
Witamina B6 2,6 mg - 185,7%*
Witamina B1 1,84 mg - 167,3%*
Witamina B2 1,7 mg - 121,4%*
Witamina A 1200 µg - 150%*
Kwas foliowy 800 µg - 400%*
Jod 200 µg - 133,3%*
Selen 35 µg - 63,6%*
Witamina D3 20 µg - 400%* (20 µg witaminy D3 = 800 j.m. witaminy D3)
Witamina B12 4 µg - 160%*
*% zalecanego dziennego spożycia
oraz: celuloza, krzemionka (substancja przeciwzbrylająca); karboksymetyloceluloza (substancja zagęszczająca); stearynian magnezu (substancja przeciwzbrylająca), dwutlenek tytanu (barwnik); mannitol (nośnik); tlenek żelaza czerwony i żółty (barwniki). Zawiera składniki pochodzące z ryb.

yoohoosek, dzieki kochana
tak masz racje w necie koszmarne rzeczy mozna znalezc!!! mi lekarka powiedzialaze opryszczka jest istotna dla ciazy tylko wtedy gdy jest na narzadach rodnych, przy porodzie moze dojsc do zakazenia i tyle
smaruje mascia i sie nie nakrecam :no:

Ella, Tobie tez bardzo dziekuje
ale przeszlas w ciazy...wycinki skory, moj Boze ale sie musialas nerwow najesc

ankzoc, dziekuje kochana, Ty zawsze przytulisz...pocieszysz .... calus!
duzo zdrowka dla Ciebie!!!

myszka, co za straszna historia z tym samochodem :szok: jak dobrze ze nic Ci sie nie stalo, wpolczuje nerwow :-(

a mnie znow jakos gardlo ciut boli i glowa cmi...ja oszaleje chyba, jeszcze tak oslabiona to nie bylam :-(
zeby sobie dolozyc obowiazkow.... chodzimy z mezem na warsztaty dla rodzicow "jak sluchac i jak mowic by dzieci chcialy do nas mowic i nas sluchac" rewelacyjne zajecia, ale jak wyszlam z domu o 8.30 tak wrocilam po 21h ..... wyczerpujace, maraton doslownie

u mnie znow mdlosci powrocily :-(
ankzoc, znam te serie homeopatycznych, ja podaje arnike dzieciom na stluczenia i siniaki, naprawde dziala :-)

wlasnie Mama dzwonila, ze mi rosol szykuje by mnie wzmocnic

Dotkass - na razie sończyły mi się te na 1 trymestr i borę sam kwas foliowy, nie wiem czy już mogę zaopatrzyć sięw te co ty masz?
ja zaczęłam brać w II trymestrze, zarówno w pierwszej jak i w tej ciąży, czyli do końca 12 tyg brałam folik, a później już Prenatal Classic :tak:

Notka, zdrówka

a ja polecam książkę "Język Niemowląt" Tracy Hogg, miałam ją w PDF i wydrukowałam, ale niestety dopiero po porodzie, teraz znów sobie ją poczytam na m-c przed :tak: w empiku koszt ok 30 zł, jeśli któraś chce mogę przesłać na e-mail bo mam w PDFie

Ostatnia edycja:
Notka - :-) rosołek pycha ja wczoraj załapałam się na pomidorówkę u teściowej... super takie warsztaty... ja lubię takie rzeczy to zawsze zmienia moje myślenie nastawienie

Dotkass- więc za tydzień kupię

Akzoc - ale przecież ty już jutro kończysz 12 tygodni i zaczynasz 13 tydzień:) to czemu dopiero za tydzień te witaminy kupujesz??

tak w ogóle cześć dawno mnie u was nie było:)
u mnie chyba ok... przynajmniej tak twierdzi mój lekarz...
w piątek mam usg genetyczne i się trochę cykam..ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze:)
ogolnie od jakiegoś czasu męczy mnie infekcja narządow rodnych... tzn teraz juz jej nie czuje.. na początku bylo pieczenie i swedzenie bylam u lekarza powiedzial że to drożdżaki zaleci clotrimazolum i tantum rosa do podmywania i ogolnie już nie piecze, ale te drożdżaki jeszcze troche są... w dodatku od kilku dni towarzyszy im od czasu do czasu brazowawa wydzielina... lekarz powiedzial że nie ma czym się martwić więc się nie martwię:) ale wiadomo gdzieś tam w głowie to siedzi:)

Notka - :-) rosołek pycha ja wczoraj załapałam się na pomidorówkę u teściowej... super takie warsztaty... ja lubię takie rzeczy to zawsze zmienia moje myślenie nastawienie

Dotkass- więc za tydzień kupię

...ja biorę Prenatal Classic, w skład wchodzi: Wapń 200 mg - 25%*
Witamina C - 100 mg - 125%*
Żelazo 60 mg - 428,6%*
Cynk 25 mg - 250%*
Niacyna 18 mg - 112,5%*
Witamina E 7,38 mg - 61,5%*
Witamina B6 2,6 mg - 185,7%*
Witamina B1 1,84 mg - 167,3%*
Witamina B2 1,7 mg - 121,4%*
Witamina A 1200 µg - 150%*
Kwas foliowy 800 µg - 400%*
Jod 200 µg - 133,3%*
Selen 35 µg - 63,6%*
Witamina D3 20 µg - 400%* (20 µg witaminy D3 = 800 j.m. witaminy D3)
Witamina B12 4 µg - 160%*
*% zalecanego dziennego spożycia
oraz: celuloza, krzemionka (substancja przeciwzbrylająca); karboksymetyloceluloza (substancja zagęszczająca); stearynian magnezu (substancja przeciwzbrylająca), dwutlenek tytanu (barwnik); mannitol (nośnik); tlenek żelaza czerwony i żółty (barwniki). Zawiera składniki pochodzące z ryb.

zastanawia mnie w skladzie Vit A, jestem zadziwiona bo w ciazy nie powinno sie przyjmowac vit A, a tu na legalu w skladzie witamin ciazowych (??) :nerd:

dzieki dziewuszki za dobre slowa, no palant z niego.... no ale coz.... w takich czasach zyjemy, nic sie nie da zrobic.... nie mialam ac bo to starszy samochod micra z '95 zreszta nawet ac nie ma od ppoz wiec i tak bym nic nie zdzialala.... ;-)

reklama
Witajcie dziewczynki;-) Oj, jeden dzień tutaj nie zaglądałam, a wy już tyle naskrobałyście:-D Widzę, że rozmawiałyście o porodach...Mój P jeszcze się tak w 100% nie określił, ale chyba stanie na wysokości zadania;-)Choć z zawodu jest kierowcą i obawiam się, że siła wyższa może o tym zadecydować (może być akurat w trasie):sorry2:Oby nie.
A tak poza tym miałam dziś strraaaszny sen:baffled:Śniło mi się, że poroniłam i wyjmowali mi obumarłe ciałko dziecka! Powiem wam, że było to tak realistyczne - ryczałam we śnie jak bóbr! Rano pierwsze co zrobiłam - sprawdziłam czy nie krwawię, bo nie byłam pewna co jest snem, a co jawą! Powiem wam, że to mi uświadomiło, jak ważna jest dla mnie ta małą istotka w brzuszku:tak:Kocham ją całym sercem!!!! I dziękuję Bogu, że to był tylko zły sen...

Do góry