reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

Julek zasnął już o 19 i uwaga - znowu grzecznie i bez krzyku :-)

Katrina dzięki wielkie!!! za linki, już zapisałam w ulubionych i będę studiować :)

Nanulika gratulacje!! Super wieści :)

Idę oglądać "Na wspólnej", a potem "Hotel 52" i "Przyjaciółki" :cool2: Może wpadnę w przerwach na reklamę ;)

reklama
ja tez myslalam ze lepsze bedzie domowe, ale guzik ryk byl nieziemski wiec sprobowalam z inna firma czyli bobovita i wcina jak szalony....to jednak gusta moich dzzieci sie roznia weronice najbardzie smakowal hipp...
też miałam bobvitę ale zrezygnowałam bo jest tam jakiś dziwny składnik np. w jabłkach z marchewką, kurde na ich stronie nie piszą ale na słoiczku jest napisane a już słoiczek wyrzuciłam coś takiego to było kwas l-askorbinowy

Dzięki dziewczyny!!!

rysica
o to samo zapytałam dzisiaj gin:p
Powiedziała,że sprzęt ten sam ale użyli innego kontrastu... Stwierdziła jednak,że wróci do poprzedniego bo tamte zdjęcia jakoś bardziej jej się podobają:)

Dziewczyny, czy jak kładziecie dzieci wieczorem, to pozwalacie im spać całą noc w jednej pozycji czy je przekładacie (np. z plecków na bok lub odwrotnie)? I jeszcze jedno pytanie - czy nadal odbijacie dzieci za każdym razem po jedzeniu? Ja w nocy tego nie robię już od jakiegoś czasu, ale nieraz i w dzień mi się zdarza zapomnieć :sorry2:

Nie zagląda do nas niezapominajka, december, buziak, esperanza - myślicie że to przez FB?

A jeszcze a propo nanu - mnie dokładnie tak jak kasieńce zastęskniło się za ciążą :sorry2: Bosh, jaki to cudny okres był.... nanu jesteś szczęściarą :tak:

Ostatnia edycja:
Iwon
póki co tak się czuję i obym tak się czuła już do końca - jak szczęściara!

ale nie zapominaj że Wy też jesteście szczęściary!!! a w zasadzie przede wszystkim!!! :D

Nanu gratulacje i trzymam kciuki :). też mi się zatęskniło za brzusiem... :sorry2: nawet ostatnio zagadywałam do męża, ale nieugięty narazie :-p

Iwon ja w nocy już też nie odbijam, bo tylko mi się rozbudzała bezsensu, a w dzień zawsze, bo jak nie odbiję to mi uleje (nawet jak mi zaśnie przy piciu to jak wstanie to muszę ją odbić:sorry2:). Jeśli chodzi o pozycję to Lenka sobie zmienia w nocy sama np. zasypia na boku, a potem przekręca się na plecy i zmienia położenie główki raz na jedną stronę, raz na drugą, a czasem nawet ostatnio trzyma prosto..

Dziecię śpi, mąż na hali gra w piłę, a ja zajadam się ciasteczkami :sorry2:

ja przekładałam jak mała się budziła na jedzenie w nocy a teraz już nie przekładam bo nawet jak podłożę koc to i tak śpi w takiej pozycji jak chce, przekręca się i już, a odbijam za każdym razem oczywiście czasami nici z odbicia najczęściej w nocy jest z tym problem i zauważyłam że coraz częściej jest z tym problem, nie mam siły jej nosić już, lewe ramię mi odpada nawet nie mogę na nim się położyć :-(

reklama
Dziewczyny, czy jak kładziecie dzieci wieczorem, to pozwalacie im spać całą noc w jednej pozycji czy je przekładacie (np. z plecków na bok lub odwrotnie)? I jeszcze jedno pytanie - czy nadal odbijacie dzieci za każdym razem po jedzeniu? Ja w nocy tego nie robię już od jakiegoś czasu, ale nieraz i w dzień mi się zdarza zapomnieć :sorry2:

Nie zagląda do nas niezapominajka, december, buziak, esperanza - myślicie że to przez FB?

A jeszcze a propo nanu - mnie dokładnie tak jak kasieńce zastęskniło się za ciążą :sorry2: Bosh, jaki to cudny okres był.... nanu jesteś szczęściarą :tak:

Ja nie przekładam i nie ma takiej potrzeby. Maluch na pewno układa się tak jak mu najwygodniej. No, chyba, że są zalecenia od lekarza, żeby przekładać, ale to raczej przy asymetriach itp.

Ja w nocy nie odbijam, bo ona jest taka śnięta, że jej się po prostu nie odbija. Biorę ją do odbicia jeśli po skończonym karmieniu nie zaśnie. W dzień natomiast odbijam ją zawsze, bo inaczej będzie więcej ulewała jak ją odłożę, a jak odbije to już raczej nie ulewa.

Do góry