reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
bulkaasia ciągle słyszałam że usg nie jest zagrożeniem dla płodu i nie można go "przedawkować" ale tego nie wiem na pewno,
ja w każdym razie pewnie zaufałabym swojemu lekarzowi:tak:
ankka na pewno masz rację :tak: a ja własnie pisząc to, myślałam o porodzie i niestety bardziej egoistycznie żeby łatwiej było urodzić :zawstydzona/y: ale z tą budową coś jest, moja mama-była połozna- zawsze mi mówiła że będę miała łatwy poród bo mam dość szerokie biodra i z Julką poró trwał ok 2 godz. licząc od pierwszych bóli a jak się zaczęły parte to po 2-4 parciach młoda była już na świecie :-)

Wczoraj byłam na kontrolnym usg, gdzie lekarz sprawdzał mi to moje spojenie. No i dobre wieści. Jest poprawa :) Pasy i oszczędzający tryb życia dają efekty. Mam się dalej oszczędzać a powinno być ok :) Moja lekarka powiedziała dziś, że od ponad 5 lat nie miała takiego przypadku z rozejściem spojenia jak u mnie... Ale odetchnęła z ulgą, że jest lepiej, więc jest dobrze :)

Byłam też na kontroli u endokrynologa, no i trochę podwyższył mi dawkę lekarstw, bo miałam złe wyniki.

No i mam do swojej "kupki" lekarstw dołożone kolejne, na moje "odwapnienie"... Ech... A potem się dziwić że mam taką zgagę jak tyle "piguł" w siebie pakuję :/

Ogólnie jestem zadowolona :) Bo ze spojeniem jest lepiej, a ja odczuwam bóle dużo mniej, więc się cieszę :)

30.10.12 mam umówione USG nr 3 :) Potem to już z górki :p (oby) ;)

Dziewczyny zamiast paciorkowiec mówcie po prostu GBS, bo od razu wiadomo o co chodzi i taki skrót wam wpiszą w karcie ciąży. Wymaz się pobiera przyjemniej niż cytologię, bo nie trzeba grzebać w szyjce, tylko pałeczką przejedzie po ściankach pochwy i gotowe. Mój gin mówi, że jak chociaż raz wyszedł GBS + to przy każdym porodzie podaje się antybiotyk. Bo nawet jak się na to przeleczy (chociaż większość lekarzy uważa że tego się nie leczy), to i tak się już jest nosicielem i w każdej chwili się to może uaktywnić. W pierwszej ciąży to miałam, teraz nie, ale i tak mam w karcie wpisane GBS+ i przy porodzie będzie antybiotyk

reklama
4madlen ten posiew w kierunku paciorkowców hemolizujących robi się w ok. 35 - 37 tyg ciąży , wcześniej nie ma sensu, gdyż możesz zostać wyleczona i znów go złapać,tak przynajmniej tłumaczy mi mój lekarz .

Do góry