reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

A może Czę-100-chowa???:)

reklama
Wiesz mnie się też wydawało, że Daruś tak łatwo nie zrezygnuje, a tu proszę. Tylko Daruś lubi mleko modyfikowane to może dlatego tak szybko się przestawił, ale on zje prawie wszystko nawet lekarstwa uwielbia "mały lekoman", teraz też je mleko waniliowe na zmianę z miodem.Ostatnio rozmawiałam z moją pediatrą która powiedziała mi, że jeśli nie pójdzie łatwo z odstawieniem na noc to dobrze byłoby gdybym pojechała na jakieś trzy dni do mamy i zostawiła małego z mężem. Ponoć dzieci przez te trzy dni zapominają o cycu i przyzwyczajają się. Więc warto spróbować.To dobrze, że to tylko jedna taka noc była bo ja myślałam, że Ania tak zawsze chodzi poźno spać.Daruś Nas dzisiaj zaskoczył wziął mnie za rękę i zaprowadził do sypialni pokazał na swoją piżamkę i przytulił się do podusi, okazało się, że chce iść spać , było to o 19.20. Umyłam go, dałam butlę i wtrakcie jej zasnął,normalnie szok.Ciągle jeszcze mu daję rano cycusia, ale już nie długo, a nawału pokarmu nie mam, bo odstawianie odbywało się stopniowo.

Daruś już ma 8/9 ząbali( górne jedynki, dwójki i teraz jednak czwórka, a nie piątka jak wcześniej myślałam i widzę, że wychodzi z drugiej strony jakaś jej cząstka się wybiła) i (dolne jedynki i jedna lewa dwójka). Mówisz, że obita górna jedynka hm, wygląda tak jakby się trochę wykruszyła?, Daruś ma takie jakby wgłębienie w górnej jedynce nie wiem czy taka wyrosła, czy się gdzieś uderzył, ale nic się z ząbkiem nie dzieje, myślisz,że też powinnam wybrać się do dentysty.Gratulację dla zdolnej Ani za coraz to większy zasób słów.:)My narazie nie mamy się czym chwalić:(Jeśli na giełdzie nie znajdziemy fajnego i w miarę przystępnej cenie kombinezonu to też myślałam o takiej opcji jak Ty.Zgadza się to jest najważniejsze jej stan psychiczny.Mam odznaczone uśmieszki więc to nie to, przeglądarkę mam IE wersja 6, a one ? Już mi jedna z dziewczyn podpowiedziała, że to może wina przeglądarki i kazała mi uaktualnić, ale nie mogę tego zrobić. No cóż muszę chyba uzbroić się w cierpliwość może dopracują to forum i będzie dobrze. Najbardziej denerwuje mnie to, że moje posty wyglądają jak jedno duże zdanie i nie wiem co trzeba przestawić, żeby to zmienić. Wielkie dzięki za radę. Pozdrawiam

Byłam dzisiaj na zakupach i kupiłam kombinezon, czapkę, szalik i rękawiczki. Jeszcze brakuje butów do kompletu. Ludzi dzisiaj w mieście co nie miara :wściekła/y::no::-:)szok::eek:.
A oto nowe rzeczy Ani:
model1gh3.jpg

model2ny7.jpg

model3sk8.jpg

Czapkę, rękawiczki i szalik kupiłam na 1maja a kombinezon w Centrum na II piętrze. Za kombinezon dałam 128 zł :wściekła/y::no::-( (a planowałam do 100 zł). Na 1maja był jeden ale już na początku nie spodobała mi się podszewka a potem jak Ania przymierzała spodnie to już mi odeszła w ogóle ochota na zakupy. Były na szelkach ale miały za duże wycięcia w pasie, nie były regulowane żadną gumką w pasie więc by Ani wiało i gwizdało przez nie. Cena 70 zł ale nie kupię czegoś, co mi się nie podoba. Ten kombinezon Mariquity jest o nieeeebo lepszy.

Ostatnio rozmawiałam z moją pediatrą która powiedziała mi, że jeśli nie pójdzie łatwo z odstawieniem na noc to dobrze byłoby gdybym pojechała na jakieś trzy dni do mamy i zostawiła małego z mężem. Ponoć dzieci przez te trzy dni zapominają o cycu i przyzwyczajają się. Więc warto spróbować.
Tylko gdzie ja mam jechać jak mieszkam w domu rodzinnym? :-:)eek::sick::baffled::confused:

Widzisz, nie masz problemu z jedzeniem a u nas niestety - kropelki z witaminami ble, śniadanko ble, obiad trochę, reszta ble. kinderki mniam cheerios mniam, jabłko 1/8 reszta ble, mleko w innej formie niż cycuś bblleeeee!!! itd itd. Pewno jak by piła mieszankę to by łatwiej poszło.
Czy Daruś powtórzył swój wyczyn kiedy to zaprowadził Cię do sypialni i kazał położyć spać?
A mnie się kroi następny wieczór z późniejszym spaniem Ani - siedzi i się bawi właśnie :wściekła/y::no::baffled::sorry2::realmad::hmm::unibrow: A jak chciałam ją uśpić to mnie pogryzła w usypiacza... :sick::eek:
Nie dawałam jej dzisiaj cycka w dzień a drzemkę południową zaczęła w samochodzie.

Na wszelki wypadek możesz się przejść do dentysty, ja dla świętego spokoju pójdę z tą Ani jedynką bo już na prawdę nie wiem, czy to nie obite, niech fachowiec rzuci okiem... niech spróbuje przynajmniej spojrzeć...
Dzisiaj dziadek mówi do bawiącej się przy samochodzie Ani koło a Ania koło. Ciekawe, czy zapamięta to słowo i będzie powtarzać. Daruś też wkrótce się rozgada.
Nie wiem, jaką wersję explorera mają forumki, niestety ale może to faktycznie z tą wersją nie tak :confused: Ja mam mozillę uaktualnioną przy okazji zmiany bb, bo też mi nie chodził (w ogóle) na starej wersji.

Ania się w końcu ululała, zresztą podobnie jak tatuś. Tylko tatuś zamiast cycusia miał piwko :cool2::sick::baffled:.
A miałam takie plany...kącik piękności. Pozostaje tylko szybko się umyć i spać i jeszcze jakiś zegarek przestawić.
Pozdrawiam

Czsesc dziewczyny :)
widze ze tylko jestesmy 3 z czestochowy :)
ja mieszkam na stradomiu
a kolo lisinca codzienie przejezdzam do pracy ;)

Gratuluję udanych zakupów:tak:
Ten kombinezon to z Mariquity?, więc nie dużo zapłaciłaś:tak: :baffled: , ja widziałam też z tej firmy, ale kosztował 210zł:szok:
To zima może już przyjść, Ania już jest przygotowana na jej przyjęcie w przeciwieństwie do mojego Darusia:yes:
Ze względu na dzisiejszą pogodę nie wybraliśmy się na giełdę:wściekła/y:
Emotikonki działają :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :-) :-) :-) :-D :-D :-D

reklama
Do góry