reklama
no na pewno na twardym materacu jest lepiej dla kregoslupa niż w foteliku czy lezaczku, ale korzystanie z nich z umiarem chyba nie powinno wyrzadzić szkód. My Małego wkładamy do lezaczka-bujaczka od 5-6 tygodnia, wczesniej nie robilismy tego ze wzgl. na kregoslup wlasnie. No i mały nie lezy w tym dłużej niż godzinę dziennie (z przerwami), zazwyczaj jak jemy albo jak cos chcę zrobić.
ja nie chodziłam na spacery juz 3 tygodnie, bo mały miał katar i trochę kaszelek. Wiem, ze niby powinno się wychodzic nawet z katarkiem, ale mimo to bałam się, ze sie mu pogorszy. I tak myslę, ze teraz jak jest już zimno to chyba powinnam zacząc od werandowania co?
Ja w sumie nigdy dzieci nie werandowałam po chorobie wychodziłam normalnie na dwor tylko czasowo ograniczałam ale zrobisz jak uwazaszj esli uwazasz ze lepiej werandowaniem zaczac to tak zrob bo po co masz stresowac sie na spacerze ze za szybko wyzłas po chorobie

stokrotka.af
Fanka BB :)
ratujcie i poradzcie kochane 
na chrzestnych wybrałam moją psiapsiółkę z mężem-praktykujący katolicy po teologii (no chyba lepiej nie można trafić ;-)) a tu mi wszyscy kraczą,że tak nie można bo dziecko będzie chorować i umrze
i co ja mam teraz robić, mama i sąsiadki przytaczają mnóstwo historii autentycznych na potwierdzenie tej tezy....
a w sumie nauka kościoła o ile się oriętuję wszelkie zabobony uważa za grzech...
ja już sama nie wiem, bo nawet jeśli zdecyduję zmienić chrzestnych to jak im powiem, że co jest przyczyna zmiany decyzji....zabobon
poradzcie co robić please
a teraz z innej beczki, my na spacerki wychodzimy codziennie, w sumie to TZ mnie zmusza bo ja bym z dzieciakiem w zimne dni siedziała w domku ;-)
czy wasze maleństwa też się obracają z boczku na plecki? zauważyłam ,że junior robi taki numer, ja go kładę na boczek jak w szpitalu przykazali a po jakimś czasem jak zaglądam do pokoju to on fik już na pleckach leży a kiedyś przy mnie zrobił taki numer

na chrzestnych wybrałam moją psiapsiółkę z mężem-praktykujący katolicy po teologii (no chyba lepiej nie można trafić ;-)) a tu mi wszyscy kraczą,że tak nie można bo dziecko będzie chorować i umrze

i co ja mam teraz robić, mama i sąsiadki przytaczają mnóstwo historii autentycznych na potwierdzenie tej tezy....

a w sumie nauka kościoła o ile się oriętuję wszelkie zabobony uważa za grzech...

ja już sama nie wiem, bo nawet jeśli zdecyduję zmienić chrzestnych to jak im powiem, że co jest przyczyna zmiany decyzji....zabobon

poradzcie co robić please

a teraz z innej beczki, my na spacerki wychodzimy codziennie, w sumie to TZ mnie zmusza bo ja bym z dzieciakiem w zimne dni siedziała w domku ;-)

czy wasze maleństwa też się obracają z boczku na plecki? zauważyłam ,że junior robi taki numer, ja go kładę na boczek jak w szpitalu przykazali a po jakimś czasem jak zaglądam do pokoju to on fik już na pleckach leży a kiedyś przy mnie zrobił taki numer

Stokrotko- Nie przejmuj się zabobonami! To bzdura, a to że kiedyś cos tam się stało, to tylko i wylącznie zbieg okoliczności i tyle. A poza tym chyba lepiej mieć Takich chrzestnych, którzy są świadomi swoich obowiązków i na pewno będą dużym wsparciem dla Was i małego, niż brać takich dla picu, którzy ostatni raz w Kościele byli na własnym chrzcie...albo mają sie nijak co do wiary, a chyba nie o to tutaj chodzi..takie jest moje zdanie;-)
A wracając do zabobonów jeszcze to ostatnio moja babcia powiedziała, jak zobaczyła, że trzymam małego pionowo, że nie wolno dziecka do 3 m-ca trzymać w ten sposób bo dostanie wytrzeszczu oczu!!
padłam
A wracając do zabobonów jeszcze to ostatnio moja babcia powiedziała, jak zobaczyła, że trzymam małego pionowo, że nie wolno dziecka do 3 m-ca trzymać w ten sposób bo dostanie wytrzeszczu oczu!!
padłamCo do lezaczkow, nosidelek itp, to ja mam jedno zdanie, gdyby to bylo szkodliwe dla dzieci nie zostaloby dopuszczone do produkcji i sprzedaży. Moj starszy syn nie mial lezaczka ale w siedzonku samochodowym przesiedzial kuuuupe czasu, mial tez chodzik, dzisiaj ma 11 lat i nigdy zadnych problemow ortopedycznym nie mielismi, siedzial majac 5msc, raczkowal tez szybko, a zaczal chodzic bez pomocy jak mial 11msc. Nie sluchac opini innych to jest moja rada.
Stokrotka ???? jestem w totalnym szoku
Co to za banialuki - gorszej bzdury to ja jeszcze nie slyszalam.... w nic takiego dziewczyno nie wierz !!!!! Bo jak bedziesz takich glupot sluchac to skonczysz na obkladaniu dziecka kapusta i przelewaniu jajek nad nim aby zle moce odgonic...to jest chore !!!
Mafu aaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahhahahahha aaaaaaaaaaaaaaaaahahhahahahha DOBRE
Stokrotka ???? jestem w totalnym szoku
Co to za banialuki - gorszej bzdury to ja jeszcze nie slyszalam.... w nic takiego dziewczyno nie wierz !!!!! Bo jak bedziesz takich glupot sluchac to skonczysz na obkladaniu dziecka kapusta i przelewaniu jajek nad nim aby zle moce odgonic...to jest chore !!!Mafu aaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahhahahahha aaaaaaaaaaaaaaaaahahhahahahha DOBRE
Ja mam wpisane w ksiązeczce zdrowia, że badanie bioderek do 6 tygodnia nalezy zrobić, a potem po kolejnych 6 tyg. kolejne. my za dwa tyg. idziemy na kolejne własnie.
co do zabobonow to juz kiedys tu pisalam, ze mozna się tylko z nich posmiać... bzdury kompletne. Poza tym wiara w zabobony jest sprzeczna z nauka koscioła.
co do zabobonow to juz kiedys tu pisalam, ze mozna się tylko z nich posmiać... bzdury kompletne. Poza tym wiara w zabobony jest sprzeczna z nauka koscioła.
Dziewczyny jak długo może być dziecko na dworze w taką pogodę, jak dziś? Bo byłam z Małym na spacerze 1 godzinę, a teraz śpi na balkonie też prawie godzinę. To już w sumie długo, może lepiej go brać? Sama nie wiem, bo wtedy się obudzi.
Poza tym na mnie też się dziwnie niektórzy "glapili" jak wózkiem jechałam. Ale mnie to wkurza, to co my mamy robić? Siedzieć z dziećmi do kwietnia w domu?!!
Co do bioderek to nam lekarka mówiła, że między 4-6 tygodniem (my byliśmy w 6) i za 6 tygodni znów mamy przyjechać.
Poza tym na mnie też się dziwnie niektórzy "glapili" jak wózkiem jechałam. Ale mnie to wkurza, to co my mamy robić? Siedzieć z dziećmi do kwietnia w domu?!!
Co do bioderek to nam lekarka mówiła, że między 4-6 tygodniem (my byliśmy w 6) i za 6 tygodni znów mamy przyjechać.
Ostatnia edycja:
reklama