reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Anbas, Strasznie mi przykro, trzymaj się mocno i odzywaj się do nas. Kurde mega mi smutno.

Natis Muszę Ci chyba przypomnieć o moim ulubionym zdjęciu ;-) A tak na poważnie, wiem co czujesz bo mnie rypie od rana. Zdrowie dla męża, oby szybko doszedł do siebie .

Robaczku,Cieszę się , że badania wyszły ok, a jeśli chodzi o ruchy maluszka to z Natis poczułyśmy równo 25 listopada :tak: Tylko ja właśnie od 3 dni nie czuje nic :-( i oczywiście strasznie sobie wkręcam...i się boję, tymbardziej jak czytam takie przykre i smutne posty jak u Anbas :-(

Robaczek niebawem środa:tak:

Witam nowe czerwcówki :-):-):-)

MatkaEwa- wiesz okazało się że to jednak afta, na początku ją wykluczyłam bo mała ładnie jadła i była spokojna a wiadomo jak dorosły ma aftę to apetytu nie raz nie ma, mam nadzieje ze za parę dni zacznie się goić

Wróciłam od zakaźnika, byłam w sprawie mojej ciągnącej się tokso i generalnie tak szanse na wznowienie tokso w kolejnej ciązy są niewielki to jednak moje wyniki zachowują się bardzo nieładnie raz rosną, raz opadają, nie można z całą pewnością wykluczyć zagrożenia więc zakaźnik dał mi skierowanie na patologie ciąży żeby zobaczyć co tam powiedzą, mówił że lekarze boją się podejmować decyzje w takich przypadkach bo gdyby się coś stało dzidziusiowi to jednak wola dmuchać na zimne i podac antybiotyk, na patologie pojadę w środe teraz wiem ze, żeby się zarejestrować trzeba nastawić się na parogodzinne czekanie, kanapki coś do czytania to podstawowe akcesoria, ale moze dowiem się już czegoś
natis,korba- zazdroszczę wam tych ruchów w poprzedniej ciązy czułam dopiero w 21 tc. ale podobno w następnej czuć szybciej, juz nie mogę siędoczekać

Ostatnia edycja:
a jeśli chodzi o ruchy maluszka to z Natis poczułyśmy równo 25 listopada :tak:

potwiedzam :tak::tak::tak:

Korba - wczoraj oglądaliśmy z mężem 'bridget jones' w zdjęciowym wydaniu - mieliśmy ubaw po pachy :-D:-D.

Nie martw się ruchami, ostatnio też miałam 2 dni, że nie czułam dzidziolka, a dziś szaleje. Zjedz coś słodkiego i się połóż - podobno działa :).

jullix - niestety szybko zaczęła mi się macica 'stawiać' ;(. Faktycznie wezmę dodatkowo magnez. Z Natalią pamiętam od ok. 5m-ca brałam na skurcze fenoterol z isoptin'em (czy jakoś tak). Ale miałam wtedy "herc-klekoty". Ale leki pomogły.

Bona - trzymam kciuki, żeby ciąża pomogła w leczeniu guzków.

Teri - jak tam samopoczucie???

MamaTrójki - ja też dziś wypiłam 2 małe kawki i zdecydowanie pomogły na ból głowy. Od 3 m-cy kawy nie piłam (a kawoszka ze mnie straszna). Ale nie odpaliłam expresu, bo nie zniosę jeszcze zapachu mielonej kawy i wypiłam rozpuszczalną. Pychotka... :-D

Cześć dziewczynki ;-)

Dawno się nie odzywałam ale jakoś nie miałam sił i chęci do siedzenia przy kompie. Czy Was nadal męczą mdłości??? Bo ja już nie wyrabiam :-( Nic kompletnie mi nie pomaga, od rana do wieczora mnie męczą, a nawet w nocy - mam deprechę przez to :-( Poza tym ok, jutro mam usg prenatalne i już doczekać się nie mogę :-)

Anbas ogromnie mi przykro :-(

natis samopoczucie trochę kiepskie ten ból głowy nie do wytrzymania co jest z tym bólem głowy w ciązy w pierwszej tego nie miałam a teraz nie ma dnia bez bólu dobrze że mam ten antybiotyk bo własnie złapałam do kolekcji ból pęcherza jeszcze musiałam sie dzisiaj wybrac do urzędu i tak zmarzłam że nogi mnie całe szczypały od zimna opatuliłam sie jak w najgorsze mrozy a i tak było mi cholernie zimno pewnie przez chorobę jeszcze :shocked2:
własnie ogladam że nawet księzna Kate jest w ciązy i bedzie czerwcówką hahaha podobno trafiła do szpitala z powodu porannych mdłości jak widać nawet księżnych to nie oszczędza :-p

co do kawy ta ja wczoraj tez juz nie wyrabiałam i wypiłam parzona kawusie z 2 łyżeczek nom pychotka lepiej się czułam albo to autosugestia była nie wiem ale dzis juz odpusciłam daje sobie pozwolenie na kawe w każą niedziele wtedy mój m robi sobie rano kawusie i robi mi takiego smaka że ciężko wytrzymać

Ostatnia edycja:
anabas- strasznie mi przykro nie wiem co napisać, ja tez sądziłam że nasze grono będzie się już tylko powiększać
witam nowe mamusie, spokojnej ciazy życzę
Ja dzisiaj na wizytę do zakaźnika jadę, a od rana mam tyle roboty że nie mam czasu tu zaglądać, samego prasowania to na 2 h, ale już mam troche za sobą, kurcze jak czytam takie smutne wiadomości to odrazy mam takie obawy...., pewnie taż tak macie. A rozwiązałam problem z buzią mojej córci okazało się jednak ze to wielka afta sie zrobiła, ale mała i tak znosi to dzielnie, ładnie je, ale budzi sie w nocy i mąż musi wstawać razem z nią, mam nadzieje ze zniknie za parę dni

Moja mała miała z2 tyg temu afte... czy leczysz czy nie trwa to około tygodnia. Moja nic nie jadła, mało piła schudła. Przeszło. Moja miała na języku
Ewelina. współczuję.
Ja dzisiaj znowu obudziłam się z piekącym pęcherzem. Ostatnio poleciałam do Pl na wszelkie badania i miałam zapalenie pęcherza z krwiomoczem (antybiotyk) a dzisiaj znowu piecze/boli..i z niepokojem wypatruję czy krwi nie ma :(
nienawidzę tego "choróbska" ;/ Łykam Żuravit i Vita-min plus mama bo ma żurawinę i....kicha :(

Anabas-bardzo mi przykro :( Bądź silna.
Ja też czasami bardzo się boję, zwłaszcza jak mam silne bóle brzucha.Może to przewrażliwienie a może i fakt,że mam podejrzenie endometriozy.Nie wiem..Drżę w każdym momencie o Malucha i jak to mówią "jak trwoga to do Boga" muszę Go poprosić o to,żeby było dobrze...
Kochana z tego co wiem endometrioza w czasie ciązy jest ''uśpiona'' (troche o tym dziadostwie wiem bo posiadałam:/
Jak boli to może nospe?

Po wiadomości od Anbas nie wytrzymałam i poleciałam zrobić sobie badanko na mój progesteron - zdążyłam w ostatniej chwili :) Na szczęście mimo zmniejszonej dawki lutki prg urósł i jest na górnej granicy - uff.
Ale wciąż boli mnie brzusio - od wczoraj, tak całkiem na środku i na dole. Zawsze jak bolał to z boku. Myślicie, że to normalny ból czy mam się niepokoić ? W sumie najgorzej jest jak siedzę, staram się chodzić albo siedzieć tak na pół leżąco. W sumie nie jest ostry taki mini miesiączkowy :( :(
Chyba się nakręcam :( ale kurczaki boję się już teraz. Wybieramy się w tyg. do rodzinki na kawkę i chciałam wszystkim powiedzieć ale boję się mówić :(
Błagam, tak szczerze powiedzcie mi i kopnijcie mnie w tyłek - może mi to poprawi wszystko ...

No tak gadam o sobie i zapomniałam powitać nowe czerwcowe ciężarówki i życzyć by dotrwać w spokoju do końca.
No i Natis zdrówka dla męża ! Tylko nie przytulaj się za bardzo do niego byś i Ty się nie zaraziła.

Coś chciałam jeszcze dopisać ......hmmm ?? nie pamiętam :)

Robaczku nu nu nu będzie dobrze. Dobrze że wyniki są ok :)
MatkaEwa- wiesz okazało się że to jednak afta, na początku ją wykluczyłam bo mała ładnie jadła i była spokojna a wiadomo jak dorosły ma aftę to apetytu nie raz nie ma, mam nadzieje ze za parę dni zacznie się goić

Wróciłam od zakaźnika, byłam w sprawie mojej ciągnącej się tokso i generalnie tak szanse na wznowienie tokso w kolejnej ciązy są niewielki to jednak moje wyniki zachowują się bardzo nieładnie raz rosną, raz opadają, nie można z całą pewnością wykluczyć zagrożenia więc zakaźnik dał mi skierowanie na patologie ciąży żeby zobaczyć co tam powiedzą, mówił że lekarze boją się podejmować decyzje w takich przypadkach bo gdyby się coś stało dzidziusiowi to jednak wola dmuchać na zimne i podac antybiotyk, na patologie pojadę w środe teraz wiem ze, żeby się zarejestrować trzeba nastawić się na parogodzinne czekanie, kanapki coś do czytania to podstawowe akcesoria, ale moze dowiem się już czegoś
natis,korba- zazdroszczę wam tych ruchów w poprzedniej ciązy czułam dopiero w 21 tc. ale podobno w następnej czuć szybciej, juz nie mogę siędoczekać
Trzymam kciuki zeby na patologi podjeli odpowiednia decyzje i w razie czego podali antybiotyk (jak nie zaszkodzi a moze pomoc to niech dają)
Cześć dziewczynki ;-)

Dawno się nie odzywałam ale jakoś nie miałam sił i chęci do siedzenia przy kompie. Czy Was nadal męczą mdłości??? Bo ja już nie wyrabiam :-( Nic kompletnie mi nie pomaga, od rana do wieczora mnie męczą, a nawet w nocy - mam deprechę przez to :-( Poza tym ok, jutro mam usg prenatalne i już doczekać się nie mogę :-)

Anbas ogromnie mi przykro :-(
Isis kciuki za usg... co do mdłości.... rzygam jak kot jeszcze :/
U nas dzien minal spokojnie. Byłam na małych zakupkach... kupiłam małej prezent na mikołaja, pozno wiem ale mam juz z głowy :p

Kochana z tego co wiem endometrioza w czasie ciązy jest ''uśpiona'' (troche o tym dziadostwie wiem bo posiadałam:/
Jak boli to może nospe?

Może źle to ujęłam. Chodzi mi,że to jest moje upragnione,wyczekane dziecko...Na forum endo trochę się naczytałam ile kobitki się nacierpiały zanim zaszły w ciążę,a i niestety niemiłych "zakończeń" też nie brakuje.
Mnie dobija najbardziej to,że ten pęcherz mi dokucza i to strasznie. antybiotyk miałam a wiadomo,że na początku raczej powinno się ich unikać. To u mnie taki etap panikowania... Bo boli,bo ciągnie.. Ja nawet nie wiem czy tutaj nospę mają heh.. Na każdą dolegliwość jest paracetamol. Nie chcę za bardzo eksperymentować z lekami. Jak będzie bardzo bolało to mam łykać Duphaston. Do zjazdu świątecznego będę robiła w gacie i chyba wtedy się uspokoję..

Cześć mamusie :) doczytałam.. cały weekend i dziś..

Tąpnęła mną wiadomość od anbas.. łzy w oczach.. :-( strasznie Ci współczuję kochana.. trzymaj się... jakoś.. wiem, wiem.. łatwo powiedzieć.. :-:)-(
też pobolewa mnie brzuchol, zaczynam doła łapać.. a wizyta 12-go dopiero.. łyknęłam no-spę.. zobaczymy..

reklama
Moja mała miała z2 tyg temu afte... czy leczysz czy nie trwa to około tygodnia. Moja nic nie jadła, mało piła schudła. Przeszło. Moja miała na języku

Isis kciuki za usg... co do mdłości.... rzygam jak kot jeszcze :/

Moja córa ma aftę na wewnętrznej stronie wargi na dole juz ponad tydzień ale mówi, że mało ją boli. Smaruję czym się da ale to dziadostwo nie chce zejść :wściekła/y:

Ja to bym se wolała rzygnąć raz, a porządnie i mieć spokój :-D A tak to się męczę całymi dniami i wpierdzielam tonę landrynek i wszystkiego co mam pod ręką, bo jak ruszam buzią to mnie nie mdli :-)

Do góry