reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Paulina wiesz dla mnie jednak gorzej wygląda obce imię z polskim nazwiskiem. Z obcym nazwiskiem jakoś tak nie razie po za tym dlaczego Nikola ma źle wyglądać czy brzmieć z niemieckim nazwiskiem takie imię jest wszędzie i w Polsce i w Niemczech i w Ameryce.

Anula
no właśnie ja z imieniem postąpiłabym tak jak Ty nigdy nic nie wiadomo czy się wyjedzie czy się wróci. No właśnie do przedszkola nic nie chorowała nawet nic w karcie nie maiła wpisane 2 lata jak się tu przeprowadziliśmy oprócz plech w buzi i zdartej pięty... Ale przez ostatni miesiąc to jakaś katastrofa... Kaszel i katar notorycznie od września. W listopadzie tez był po 2 tygodniech poszlismy gardło zawalone antybiotyk nie minęło 2 tygodnie znowu angina ropna a że antybiotyk dopiero był dawany to antybiotyk w zastrzykach skończyłą w tamten wtorek w sobotę w nocy znowu i teraz chucham na nią bo teraz to jak się rozłoży to nie wiem szpital?? I nic jej nie jest żadne oskrzela ani płuca tylko katar kaszel i gardło

anula no w sumie racja... w takim razie pozostaje Ci przeczekac ten meczacy okres. szczerze mowiac pewnie sama nie mialabym pomyslu co robic, choc jak mala mi wstala pare razy w nocy to spalam dalej jak zabita. nie bylabym chyba w stanie wstac o 4.00 do niej.

Herbata u nas w tamtym tyg dwa razy wstal o 4 i zasnal o 13, czekam i czekam ale to juz 3 miesiac sie ciagnie:sorry2:wybraliscie juz imie?
Kasiek kurcze nie wiem co doradzic a dajesz tran?albo jakies witaminy?

anula moze cos na uspokojenie przed snem? slyszalam o dobrych kropelkach, ale zabij mnie-nie pamietam nazwy :dry: nie wybrane... M. co chwile zmienia imie, najpierw Amelka, teraz Milena... on sam nie wie. no ma jeszcze 3 miesiace

Ja dałam na imie Dennis bo i w jezyku polskim i angielskim pisze sie i czyta tak samo:) a pozatym też patrzyłam jak imie brzmi z nazwiskiem i pasowało tylko z tych co nam sie podobały Dennis Kacprzak i Jakub Kacprzak ale właśnie ze wzgledu na brzmienie zostało pierwsze
Anula - a może herbatka z melisy?
kasiek- ja małemu daje owocowy tran w syropie dla niemowląt i byłochory tylko raz przez kilka dni
Zobacz załącznik 522146Zobacz załącznik 522147 Dennsio siedzi i stoi juz bez problemów a dziś nauczył sie odpinać sobie pieluche:)
jutro mamy bilans dowiemy sie ile mały dokładnie waży i jaki wzrost:) no i czy rozwija sie prawidłowo:)

Ostatnia edycja:
Happy nie chodziło nam z Anulą żeby tak samo się pisało po polsku i po angielsku tylko żeby był odpowiednik polski i angielski np. Kasia i Kate nie zrozumiałaś.

kasiek-ja właśnie tego chciałam uniknąć bo mam koleżanke jej córka ma na imie Aleksandra i wsządzie (w szkole, u lekarza, koleżanki) wołają na nią Aleks a tylko ona w domu Ola i nawet ta mała 8 lat ma teraz do niej pretesje ze w gruncie rzeczy ma dwa imiona a pozatym każdy ma swoje podejście do imion i każdemu co innego sie podoba:)

Ostatnia edycja:
reklama
Happy to już sprawa Twojej koleżanki jak na nią woła mamy tu dziewczynę z Irlandii co ma Victorie i Emme i uważam że dała im super imiona. Jakoś nie wyobrażam sobie że 8latka może mieć takie pretensje bo to już rozumne dziecko że jej mama tak mówi to życie zniszczyło. Ale jak to uważa.
To tak trochę jakby nie miało się zamiaru mówić do dziecka po polsku. Mam kuzynkę która już urodziła się w Kanadzie jej rodzice to Polacy była u mnie jak miała 8 lat jako tako dało się z nia dogadać potem przyjechała jak miała 17 nic nie umiała bo mieszkała z matką a nie z tatą moim wujkiem i po powrocie do stanów miała pretensje że ona nie zna polskiego a wujek zawsze mówił do niej Sandra a na około wszyscy Sandy. Takie pretensje miała że poprosiła żeby w domu mówić do niej tylko po polsku. przyjechała 2 lata temu owszem nie mówi biegle po polsku ale wszystko rozumie i nie ma problemu. Ona zawsze najpierw mówi że jest Polką dopiero potem Kanadyjką a na końcu że obywatelką USA. I jak kiedyś wszędzie w emailach na FB miałą Sandy teraz wszędzie pisze o sobie Sandra

Ostatnia edycja:
Do góry