reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Witam wszystkie czerwcoweczki

Gratuluje zabkow, obrotow, siadow, przespanych nocek i wszystkich pozostalych sukcesow :tak:
Wspolczuje chorob, przeziebien, problemow z facetami i nie przespanych nocek :-)

Nie bede sie odnosic pijedynczo bo to kilka ston by zajelo;-).

U nas wsio ok. Mia zdrowa, ciagle przesypia nocki, zebow ciagle brak, leniwa potwornie pewnie po tatusiu bo dalej z brzuchola na plecy przekrecic sie nie chce :baffled:, pisk i krzyk nie odzowny element dnia wiec jednym slowem wiemy ze mamy dziecko pod dachem.

OOOOOOOOOOOOO boziu wlasnie siedziala w kole i nagle przekrecila sie z pozycji siedzacej w pozycje na kleczka - pierwszy raz szok:-):-):-):-):-):-) normalnie nie wierze :-D:-D:-D

reklama
Hatszept- tak jak juz dziewczyny wspomnialy 22 to troszke pozno na spanie dla mlodego (doroslemu chce sie spac czesto o 21 a co dopiero dziecku) a te drzemki w ciazgu dnia moga byc wynikiem nocek czyli w dzien nadrabia. Dzeci w naszym wieku powinny miesc 14 i pol h snu w ciagu doby.
Powodzenia na spotkaniach!!! :tak:

A ja wrocilam z wazenia mlodej (bo jutro lecimy do PL na swieta) i sie zalamalam :-:)-:)-( przez 3 tyg nie przytyla nic a nawet stracila 80g :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Pielegniarka mi mowila, zebym sie nie martwila bo i tak jest na lini w centylach ale ja sie zastanawiam czemu? dostaje caly czas tyle samo mleka czyzby jej to nie wystarczalo? Dodam, ze dopiero wprowadzamy posilki stale.
Wazyla 6750 choc w ksiazce zapisali 6780 a teraz ma 6700.

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny!:-D

no pewnie, już zarezerwowałam salę i szukam zaproszeń !!:-D:-D

A co do wczesnej kolędy, to w Wawie zaczynają tak szybko, bo inaczej nie daliby rady. Kiedyś było tak, że kolęda była co 2 lata, a teraz, żeby była co roku, zaczynają po prostu wcześniej.

W zasadzie to będzie nasza druga kolęda w tym roku, bo za rok 2012 mieliśmy w styczniu, a za 2013 będziemy mieć w tą sobotę.

Dokładnie z tego samego powodu :D

Rysica moja mama kiedys tez kropidlo zgubila, poleciala na podworko i z krzakow pozrywala galazki, zwiazala wstazeczka i bylo kropidlo :-D:-D:-D

hahaha - DOBRA!!!

A mi się udało!!! Kpiłam taki zestaw do kolędy, kropidło (kropidełko bo malusie, ale jakie słodkie!), krzyżyk, świeczki ze świecznikami drewnianymi i jest git, będzie na 40 lat ;]
Tylko sobie przypomniałam, że pismo święte mam w kartonie na szafie... może być Biblia dla dzieci??? :sorry2: musi :-D:-D:-D

obrazka też nie miałam, musiałabym drukować :-D

kopert u nas nie zbierają :tak: liczy się to, żeby wpuścić księdza, porozmawiać chwilkę :) No ale ja taki kujon jestem, u mnie ma być tak jak ma być :-D
jeszcze po obiedzie odkurzę :-D:-D:-D Monisi założę sukienusię, Szymkowi koszulę i będzie git ;] a co, jak na bogato to na bogato :p
jedyne z czym nie ma problemu to KREDA, żeby nabazgrać na drzwiach K+M+B bo Szymek codziennie kredą na tablicy pisze :p

gkvip - to super :) widzisz, zdolna z niej dziewczynka, tylko energooszczędna :D

Rysica ten napis kmb to pisze się przecież wracając z mszy po 3 królach... chyba, że za poprzedni rok piszesz...;)

Właśnie wróciłam ze spaceru - jak wyszłam o 13.15 - i Gocha śpi dalej już w łóżeczku, tylko czapkę zdjęłam i porozpinałam - część czasu spędziłyśmy w empiku. Kupiłam Miasteczko Mamoko dla dzieci koleżanki i "Klara słowo na szy" dla siostrzenicy. Tak więc powoli ogarniam prezenty:)

Idę jakś obiad zrobić - dziś zupa (mam w lodówce kalafior, brokół i inne warzywa zupne), może coś się uda wymyśleć.

GK no to masz niespodziewajkę :)

Waris - więc jesteś w gorszym położeniu ;)

Wszystkiego naj dla polroczniakow!

Kurcze forum kipi zyciem. Produkcja nieprzecietna :D Czyzby skonczyly sie wszystkie skoki rozwojowe i maluszki pozwalaja buszowac na bb :)

Kto pytal o klocki? Ja nie widzialam takich...

Waris opowiesc o koniku bezcenna :D Ja pamietam jak raz mnie babcia wziela do mini zoo. Tam mozna bylo zwierzatka karmic i glaskac, wiec karmilam sobie kucyka. Marchewka sie skonczyla, a ten podlec uzarl mnie w ramie :dry: Od tamtej pory nie karmilam kucykow...

Gkvip musisz czesciej nam pisac, ze Mia jest leniwa, to Cie bedzie zaskakiwac :D

Aga spoznione zyczenia urodzinowe ! 100 lat w szczesciu i radosci :)

MsMickey tez sie musze wziac za prezenty, ale nie mam weny kompletnie :zawstydzona/y:

Zawiadomilam juz malza, ze jak przyjedzie z pracy, to je obiad i jedziemy na zakupy! Pogoda jest paskudna i ja nie bede caly czas sama po wszystko latac. Dzisiaj konczy wczesniej, to musi mnie zawiezc. Pewnie bedzie multum ludzi jak zawsze w pt. po poludniu, ale ja juz musze zaczac kupowac rzeczy na swieta. Jakos tak mniej mnie kieszen boli jak kupuje na raty... No i srodki czystosci potrzebuje. Ugh to przedswiateczne sprzatanie :-(

No właśnie - zakupy przed świętami: masakra:(
Prezentowo jakoś ogarnęliśmy (tzn ja ogarnęłam... hmmm... ). Wiem, co dla dzieci (u nas kupuje się dzieciom, no i jeszcze mamom kupujemy). Mamom już wiemy co, dzieciom też, więc w porządku. Z Pe mamą jest zabawnie o tyle, że ona jest świadkiem jehowy więc świąt nie obchodzi. U nich daje się prezenty bez okazji tak po prostu. I ok. Tylko, że ona tak trochę udaje, że obchodzi tzn zawsze jakiś prezent dla nas ma. No to my dla niej też musimy, chociaż nie obchodzi, co podkreśla... ;) Teściowa - osobny temat;)

Więc my też mówimy, że dajemy jej bez okazji... masakra. Mogłaby się zdecydować a jeśli chce, to nam coś kupić w listopadzie na przykład - jaki problem? Ja wolę kupować komuś coś bez okazji nawet, gdy mi coś przyjdzie do głowy po prostu albo coś chcę tej osobie pokazać (że pamiętam czy coś w tym stylu). Taki odruch normalny.

Czy ja już mówiłam, że nie jestem największą fanką Pana Mikołaja? ;)
Zresztą całych świąt...
Prawdopodobnie nie będę Gosi go przedstawiać tylko będą prezenty pod choinką od nas i tyle.

hatszept powodzenia! Choć jesteś pewnie już po ;-)

waris nieźle z kucykiem :dry:. Dorośli czasami miewają takie dziwne pomyśly. Mam nadzieję, że my takie nie jesteśmy ;-)

niespodzianka ale numer z marchewką :shocked2:

gkvip ale Mia zrobiła niespodziankę :-). A pisałaś, że leniuszek....

monika dobrze, że nie wzięłaś chłopaków. Szkoda tylko, że zdarzył się wypadek. Całe szczęście , że niegroźny :tak:

rysica u mnie na kolędzie też kasy nie wymagają :tak: (w zeszłym rolu nic nie daliśmy). Zresztą u nich wszystko co łaska ;-)

muńka gratki z okazji pół roczku :-)

Widziałam dzisiaj moją nową szefową - i jakoś mam mieszane uczucia :-p Jakoś jak patrzyłam na nią to miałam przed oczami "starą" którą zwolnili.
Choć opinie ma pozytywne. A nowy zespół wydaje się ok. Ale wiadomo jak to jest w korporacjch - pewnie i tu jest wyścig szczurów. I ciężko odnaleźć się w takiej zgrai :baffled:

Ostatnia edycja:
o matulu co za produkcja:szok::szok::szok: rano przeczytałam co naskrobałyście w środku ncy (bo dla mnie 23 to własnie środek nocy:-D ), ale młody sie zbuntowal i nie pamiętam już co kto napisał :zawstydzona/y:

w ogóle to rozpoczęłam porządki świąteczne i idzie mi jak po grudzie, młody jakoś nie jest zafascynowany mamą latająca ze szmatką w ręce i woli żebym z nim leżała na kocyku
poza tym z racji nawału pracy związanej z tymi porządkami sama sobie dałam szlaban na kompa, więc będę rzadko do was zaglądać i dlatego mam prośbę - nie piszcie za dużo;-)

Sunshine co ty w ogóle oglądasz? :-D

widzę, że tu się temat kolejnych dzieci nawinął ;) a ja akurat ostatnio jestem w nastroju wspominania jak ten mój mały był pomarszczonym, różowym brzydalem z dyndającą główką i był taki słodki:-p ale o kolejne dziecko mam zamiar zacząć się starać dopiero na wiosnę 2014

Monika dobrze, że skończyło się bez poważnego urazu.

Muńka wszystkiego naj dla Gabi!!!

Maćku u mnie też opona, ale od Ursusa:-( nawet próbowałam ćwiczyć brzuszki, ale moje plecy nie dają rady, bolą od rana do wieczora, a w trakcie ćwiczeń to już w ogóle

MsMickey bo chyba zapomniałam pogratulować, że na wizycie wszystko OK wyszło

Iwon może to jednorazowy wybryk i znów wróci do przespanych nocek

A mi się udało!!! Kpiłam taki zestaw do kolędy, kropidło (kropidełko bo malusie, ale jakie słodkie!), krzyżyk, świeczki ze świecznikami drewnianymi i jest git, będzie na 40 lat ;]
Tylko sobie przypomniałam, że pismo święte mam w kartonie na szafie... może być Biblia dla dzieci??? :sorry2: musi :-D:-D:-D

obrazka też nie miałam, musiałabym drukować :-D
zaradna kobita z Ciebie;-):tak:

Widziałam dzisiaj moją nową szefową - i jakoś mam mieszane uczucia :-p Jakoś jak patrzyłam na nią to miałam przed oczami "starą" którą zwolnili.
Choć opinie ma pozytywne. A nowy zespół wydaje się ok. Ale wiadomo jak to jest w korporacjch - pewnie i tu jest wyścig szczurów. I ciężko odnaleźć się w takiej zgrai :baff
oby szefowa okazał się jednak lepszą wersją :) a jak tam w ogóle pierwsze dni w pracy (albo pierwszy dzień, bo nie pamiętam kiedy wróciłaś :zawstydzona/y:)?

a i jeszcze byliśmy dzisiaj na wizycie kontrolnej i po niedzieli możemy znów wychodzić na spacery :)

reklama
zaza jeszcze nie wróciłam ;-) - wracam 2 stycznia. A Ty kiedy?
Dzisiaj byłam na wigilii bo mnie zaproszono :-D. Dostałam nawet kartkę z życzeniami i drobny upominek (pachnącą świeczkę). Dostali wszyscy z zespołu, "nowa" chciała się przypodobać i jej się udało :cool2:

Było b. sympatycznie i na luzie. Spotkanie w lokalu i z alkoholem :O. Życzenia ogólne bez żadnego całowania - tak lubię ;-)
Śpiewaliśmy nawet kolędy :-)

I super, że z młodym ok :-). Po weekendzie koniec kiblowania :tak:

Do góry