reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Dzięki za odzew w sprawie soczkow i aronii :-)

Muńka dzięki za życzenia:-)

Aga kiedyz to nasi rówieśnicy się poznają?;-)
Uściski dla ANTKA od Gosi:-)

Muńka współczuję nocy. U nas Goch od 1 budziła się (i mnie) co godzina. Już się zastanawiam, czy ten ryż na noc nie jest zbyt ciężki? To już druga taka noc...

Teraz też jęczy ale spać nie chce ...

reklama
Cholibka tyle napisłam i wcieło mi posta, bo internet się zrypał na chwilę akurat w momencie jak kliknęłam wyślij grrrrrrrrr

Aylin -
współczuję tylu zajęć w pracy! ja mówię na to zakręt...
Pamka - gratuluję nowych umiejętności i współczuję zakrętu!

Iwon - ale nasz żłobek jest fajny, ale mimo wszystko uważam, że to dla starszych dzieci, a nawet mój jak miał 1,2 l to było dla niego za wcześnie, cały rok płakał jak tylko zobaczył żłobek... A panie były super i w ogóle żłobek fajny. On kompletnie nie nadawał się do żłobka, ale nie mieliśmy po prostu innego wyjścia! A no i przez 2 lata żłobka miał ok 8 razy zapalenie oskrzeli, 2 razy zapalenie płus i kilka razy przeziębienie... średnio co miesiąc-półtora antybiotyk, bo był MEGA chory... Jak poszedł do przedszkola to nic się nie zmieniło... Dlatego teraz i całą ciążę siedzi ze mną!

Alijenka - wiesz, też myślę, że Twój jest z deczka nieodpowiedzialny...

Młodak - wrzuć kiedyś zabawkę na szafę i powiedz "poleży i pokurzy się czekając aż Szymek do niej dorośnie" ;)

Kasieńka - dobrze, że Nikoś lepiej! A jak będzie chodził to też będzie ok, przecież teraz teraz też wszędzie wejdzie i wszędzie może stanąć :)

Agaundpestka - gratuluję wyspania :) fakt nocka fajna :)

Maćku - współczuję pobudki w nocy!

Sunshine trzymam kciuki za konkretną diagnozę i konkretne leki!!!!

A Monika ok 1 się zaczęła kręcić i kwękać, więc dałam jej pedicetamol i spała prawie do 8 :) więc się wyspałam :D Potem Monika spała od 10-11:30 a teraz leży na kocu a właściwie stoi na czworaka i kiwa się na przód-tył :)

Muńka współczuję nocy. U nas Goch od 1 budziła się (i mnie) co godzina. Już się zastanawiam, czy ten ryż na noc nie jest zbyt ciężki? To już druga taka noc...

Teraz też jęczy ale spać nie chce ...

Ale marudzi jak się budzi?? Ja nie wiem od czego moja się budzi. Myślę, że na pewno z potrzeby bycia bliżej mnie, ale chcemy zrobić jutro test i spać w drugim pokoju, bo nie wiem, czy mąż jej nie budzi chrapaniem. Bardzo bym chciała w końcu się w nocy wyspać!!!!

http://wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-z-dzieckiem/Mama-w-pracy

Ostatnia edycja:
Witam i ja

sunshine - zdrowka dla malej. Fruzka jak byla przeziebiona to spala w foteliku samochodowym coby sie jej lepiej oddychalo tak lekarz doradzil i sie sprawdzilo.

aga, mickey
- gratki dla bobelkow:-)

mlodak - ty wez jej powiedz tak dobitnie zeby tych trefnych zabawek nie kupowala a jak dalej nie zrozumie to przy drzwiach ustaw kosz, worek z -katrka niebezpieczne zabawki - ale tak zeby ta kartke widziala i tam je wrzucaj zaraz po tym jak tylko da malemu :tak:;-)
kasienka - super ze Nikos juz lepiej sie czuje:-)
macku - oby teraz juz zawsze takie nocki byly
iiiiiiiiiiii juz nie pamietam co komu............

Co do soczkow wlasnej roboty to ja daje z malin, z aroni, z czarnej pozeczki i z jezyn i jest ok, Mia je uwielbia.
Co do zlobkow to sie nie wypowiadam, ale przedszkole przeszlismy i nie bylo wcale tak zle, mlody przystosowal sie super a z chorobami to mysle ze tego sie nie uniknie czy to w domu czy w przedszkolu.

U nas nocka jak zwylke ok, obudzila sie o 7.00 ale dalam smoka i spala do 8.30. Ewidentnie zebole ida bo jeczy i jeczy ale nic jej daje ani niczym nie smaruje bo ulge ma na chwile a jak bol wraca to jest tylko gorzej.

Wczoraj nie wiem czemu nie dostalam macierzynskiego na konto i musze isc do pracy wyjanic to :baffled: pewnie ta durna ksiegowa znowu cos pogmatwala w papierwach:wściekła/y: boziu jak ja nie mam ochoty isc tam do firmy, zaraz beda sie pytac kiedy wracam i wogole.... a oni jeszcze nie wiedza ze nie wracam i jak narazie nie chce im tego mowic aj jak nie lubie takich sytuacji:-(

Mia pewnie zaraz sie obudzi bo to juz 20min jak spi:-p wiec ide zrobic kawusie

Ostatnia edycja:
Marudzi, jęczy i poplakuje. Ewidentnie coś jej jest więc nawet wkurzac się nie mogę... qrcze już 2 miesiące zwalam wszystko na zęby... ile można?
Teraz w końcu wyczerpała się bateria i usnela na cycu...
ja też powinnam ale kumpela ma przyjść a tu w dużym pokoju zabawkowa poruta ;-) na szczęście ona przychodzi ze swoją córką 1,5 roku więc może dziecko się zajmie... kumpela jest straszna pedantka i sama mówi, ze wg niej zabawki najlepiej wygladaja na półkach... ;-)

Wlaczylam dziś tvn style i kuchenne rewolucje. Eufemizm wg buca z restauracji: Nie będę słuchać kogoś, kto lubi sex z mężczyznami! (o swoim szefie kuchni) :cool: nie ma to jak zrobić z siebie buca na całą Polskę. Lazi taki na siłownię co wieczór nie wiedząc, ze połowa gości tam to geje ;-) (większość moich znajomych gejów ma bardzo zadbane mięśnie). Aż się chce zaśpiewać za Kazikiem: Polska, mieszkam w Polsce...

A'propos śpiewania, mój wczorajszy rym śpiewany przy ubieraniu w kombinezon:

Ekhem ...
Fajny wózior Gosi kubelkowy jest(x2) (plus kląskanie dwukrotne)
Fajny kubelkowy wózior
Chciał mieć taki wujek Józio
Fajny wózek Gosi kubelkowy jest. (znów kląskanie).

Gosia mój niewątpliwy talent docenia... zastanawiam się nad x factor :p

Mc Mickey - wystapimy w duecie.

Bo u nas jest kilka przebojów:
Nasza Martynka to fajna dziewczynka
taka słodka przytulinka

Przerobiona kołyskank:
Na Martynke z popielnika

Marudzi, jęczy i poplakuje. Ewidentnie coś jej jest więc nawet wkurzac się nie mogę... qrcze już 2 miesiące zwalam wszystko na zęby... ile można?
Teraz w końcu wyczerpała się bateria i usnela na cycu...
ja też powinnam ale kumpela ma przyjść a tu w dużym pokoju zabawkowa poruta ;-) na szczęście ona przychodzi ze swoją córką 1,5 roku więc może dziecko się zajmie... kumpela jest straszna pedantka i sama mówi, ze wg niej zabawki najlepiej wygladaja na półkach... ;-)

Wlaczylam dziś tvn style i kuchenne rewolucje. Eufemizm wg buca z restauracji: Nie będę słuchać kogoś, kto lubi sex z mężczyznami! (o swoim szefie kuchni) :cool: nie ma to jak zrobić z siebie buca na całą Polskę. Lazi taki na siłownię co wieczór nie wiedząc, ze połowa gości tam to geje ;-) (większość moich znajomych gejów ma bardzo zadbane mięśnie). Aż się chce zaśpiewać za Kazikiem: Polska, mieszkam w Polsce...

A'propos śpiewania, mój wczorajszy rym śpiewany przy ubieraniu w kombinezon:

Ekhem ...
Fajny wózior Gosi kubelkowy jest(x2) (plus kląskanie dwukrotne)
Fajny kubelkowy wózior
Chciał mieć taki wujek Józio
Fajny wózek Gosi kubelkowy jest. (znów kląskanie).

Gosia mój niewątpliwy talent docenia... zastanawiam się nad x factor :p

Piękna twórczość!!!:-D Jak mnie odwiedzicie, to odpalę sprzęt i Cię nagramy:-D:-D:-D w tle dołożymy jęki i stęki Gochy i przebój gotowy do wystawienia na Youtube. Pobicie rekordu oglądalności murowane!
Gangnam Style, Ona tańczy dla mnie - strzeżcie się!! nadchodzi MsMickey band!!

Ja też cały czas zwalam pobudki G na zęby i nici z tego. To spróbuj jej dać na noc tylko mleczko i zobaczysz, czy będzie lepiej.

A odcinek Kuchennych z gejem widziałam :-) Ja mam kumpla geja i jest najprzystojniejszym facetem jakiego znam :-) nooo...powiedzmy, że jakby mój mąż się bardziej postarał, to stanąłby na podium;-)

U nas króluje:

Mała Gabrysia chusteczki prała,
Zmąciła wodę, zmąciła wodę, troszkę płakała :-)

oraz:

Ćwierkają wróbelki od samego rana,
ćwir, ćwir dokąd idziesz Gabrysiu kochana x2
A Gabrysia na to śmiejąc się wesoło
Szkolny rok się zaczął więc idę do szkoły x2

:-D

Ostatnia edycja:
U mojego K to normalne jakby pojechał pomocą drogową to na tachografie by musiał jechać i pauzy robić, a że pojechał osobówką z lawetą to jest inaczej bo wtedy nie musi robić przymusowych 9 godzinnych pauz w pierwszą noc się wyspał sporo bo od 5 rano do 14 w południe :), a w drugą noc spał 2 godziny. On tak zawsze jak nie jedzie na tachografie. I on nie jest mamusinowym synkiem :) nawet mu mówie aby zadzwonił dziś do mamy to on na to po co nie chce mi się dziś z nią gadać bo za długa rozmowa by była ;P.

reklama
Wrocilam, bylam u najlepszego lekarza u nas w przychodni osluchal mloda i stwierdzil, ze tu czysto, jedynie do czego moze sie przyczepic to ten nos zawalony i zatoki na dowidzenia dostalysmy recepte na Amoxicillin i dopiero w aptece pani mnie oswiecila, ze to antybiotyk na penicilinie:szok: i sie teraz zastanawiam czy jej podac? Bo skoro osluchowo jest czysto to czy az tak zle jest z tym nochalem, ze az antybiotyk??? :baffled: :eek: A jak bedzie uczulona? Co radzicie???

Do góry