reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Witam :) 3 noc, a w sumie wieczór z rzędu młody budzi się około 22ej i godzinę marudzi, zasypia dopiero jak się z nim położę, ale nie narzekam, bo spał znowu do 4:30 :) dla mnie to ful-wypas :D
Mamy pożyczone sanki więc po drzemce idziemy na nie :)

Piątka od Antka dla Sergiuszka:)

Aga kupilas mi te pajace? Bo ja chcialam wlasnie rozm.80
Nie było chłopięcych :( ale będę jutro na mieście, więc będę patrzeć za pajacami.
A Szymek jest niesamowity z tym zasypianiem!!

Wiecie, co zrobiło moje starsze dziecko? Miał zbierać kasę na wakacje i odkładać ją w specjalnym portfeliku. Zaglądam dziś do tego portfela, a tam zero bilonu, zostały tylko papierowe, a miał chyba z 8 złociszy. Przyznał się, że codziennie brał sobie do szkoły po złotówce i kupował cukierki :szok::angry:
I na co było to całe zamieszanie ze zdrową dietą, badaniami, warzywkami, jak moje dziecię mi sabotaż robiło :no::sorry:
Proszę jaki mądry chłopaczek :D a swoją drogą powinien być nadzór co jest sprzedawane w sklepikach szkolnych.

Ano jestesmy zdrowi :D oskrzela czyste gardelko normalne jeszcze katarek zostal ... i sciagac trzeba ... do zlobka idziemy we wtorek bo nam lekarka powiedziala ze w poniedzialek nie nalezy dawac dzieci po chorobie ani do zlobkow ani do przedszkola ani do szkoly, bo w poniedzialek wszystkic chore szkraby z weekendow sa jeszcze w szkole bo rodzice dopiero gonia z nimi do lekarza po pracy ... i cos w tym jest ostatnim razem w poniedzialek poszlismy zaraz po chorobsku i sie doprawil na maksa... ale ja bym chciala zeby nie chorowal ...

Zaza ano od wczoraj czatowalam na urodziny Twojego bo sie po moim urodzil :p

Josie milej pracy :)

Rysica moze zeby :)

Mlodak ja tez chce zeby moj tak zasypial ... rany tak to tylko zasypia przy butli na noc ... a w dzien kooooosmos

Muńka Gabi moze chce inny kolor kubeczka :p

Iwon Twoj syn rosnie po prostu na zaradnego mezczyzne :D

Aga udanego spacerku :D

MsMickey moze zmienisz zawod :D zaczniesz pisac teksty do piosenek :D

Butterfly wspolczuje nocki ...

Maćku Muńka Rysica dobrze sugeruje my zmienilismy kiedys 3 na 4 i przestal przesikiwac ... no chyba ze macie juz 4 to wtedy trzeba szukac innej przyczyny

u nas co prawda jedna pobudka ale za pozno poszlam spac :p dzisiaj sie do meza plecam odwroce :p coby sie wyspac

Kasienka - to super, że oskrzela czyste! i niezła teoria z tym poniedziałkiem. Gabi już od dawna nosi 4, więc na pewno nie chodziło o wielkość, myślę, że może jej się jakoś podwinęła, albo mamusia źle założyła...hhmmm... albo tatuś:-)

Kasienka świetnie, że Szogun zdrowy:-):-):-) może dalej szaleć;-)

Pamiętacie piosenkę o szczotkowaniu zębów?
Więc dzisiejsza inspiracja spacerowa, na tą samą melodię:

Gocha, Gocha, eh, Gochania, o! o! o!
Dosyć mam spacerowania, o! o! o!
Kółka kręcą w lewo, w prawo, o! o! o!
Lecz do przodu nie chcą żwawo! o! o! o!

:p

reklama
Maćku Muńka u nas ostatnio kilka nocy z rzędu było mokrych, więc zamieniłam pampersy Activ baby 4 na dady 4 i już pielucha nie przemaka, dady są ciut większe
w ogóle to ja się zastanawiam co ja zrobię jak to moje dziecko na prawdę przytyje, bo teraz waży ok.8kg a pampersy, które są od 7kg przemakają :(

Mlodak ten mój to musi być bujany do spania, więc takie zasypianie byle gdzie jest największym marzeniem:-D

Kasienka bardzo się cieszę, że Nikoś zdrowy wreszcie:)

Rysica u mnie lodówka świeci pustkami, ale jakieś tam mięso w zamrażalniku zawsze mam na szczęście, tylko reszty brakuje

i z tego powodu wczoraj pokłóciłam się z D, bo powiedziałam, że ziemniaków nie ma, ale sama sobie z młodym po nie pójdę (do garażu) a on niech kupi surówkę jak będzie wracał z pracy... a on na to oburzonym tonem, że nigdzie nie jedzie, jak wroci to się wykąpie i dopiero pojedzie do sklepu (fakt wraca z roboty czorny, ale nie on jeden z prosto z roboty do sklepu wchodzi), więc strzelilam focha i powiedziała, że fajnie, że ma w d..., że ja będę głodna
a dzisiaj proszę - ziemniaki przed pracą sam przytargał i smsa wysłał z zapytaniem jaką suróweczkę chcę:-D
Pamiętacie piosenkę o szczotkowaniu zębów?
Więc dzisiejsza inspiracja spacerowa, na tą samą melodię:

Gocha, Gocha, eh, Gochania, o! o! o!
Dosyć mam spacerowania, o! o! o!
Kółka kręcą w lewo, w prawo, o! o! o!
Lecz do przodu nie chcą żwawo! o! o! o!

:p

:-D:-D:-D:-D

Do góry