reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

Korba- to faktycznie strasznie niskie. Nie wiem czy kawa to dobre rozwiazanie, niby podnosi ciśnienie, ale tylko na jakiś czas. Po tym czasie ciśnienie gwałtownie spada i potrafi byc jeszcze nizsze.

reklama
Anisija, Dziękuję za linki , już sobie czytam :tak:

Terii, Puls mam zawsze ponad 100, czasami zdarza się że 130

Dmuchawiec,Myślę , że kawka mogła by pomóc jak się jej nie pije codziennie, ja ogólnie piję słabą kawkę rozpuszczalną z mleczkiem- zawsze taką piłam, może gdybym zrobiła sypaną to coś by ciśnienie podskoczyło--ale nie lubię takiej mocnej....

Natisku, :tak:Zerknij na swój suwaczek

Ostatnia edycja:
nissanka- nie do biometrii płodu używa się obw. głowy, brzucha, średnicy głowy, dł, kosci udowej i czasem jeszcze ramiennej i to wystarczy:-D

i absolutnie nie patrzeć na terminy jakie wychodzą - niekiedy lekarz daje wydruk z usg i tam są przewidywane terminy w zależności od wymiarów - heh u nas w pewnym momencie z Arturem był rozstrzał miesiąca, więc różnica 4 tygodni pomiędzy poszczególnymi wymiarami...
ale to się zdarza, a dwa że wiecie, pół milimetra przesunięcia na ekranie, a mega różnica w rzeczywistości
tak jak z wagą dzieci - mi na ostatnim usg w szpitalu powiedzieli że mały waży ok 3800 a urodził się 3370 [dwa dni później]

Isis udanego wypoczynku:)
Dmuchawiec moja ma 3lata i waży 15kg... trochę dużo, ja ją stopuje ale dziadkowie... jak to dziadkowie.

teściowej nie słuchaj - inne czasy, inaczej się do ciąży podchodzi
w te powiedzmy 30 lat medycyna jednak poszła na przód

a co do wagi, ech to też mam taką jedną uczenicę - ona je wszystko co jej w ręce wejdzie, do tego stoopnia że jak była mała, to jej tata obiad po pracy jadł w kuchni, gdy mama zajmowała się nią [żeby młoda nie widziała, że ktoś coś je]

ja w dzieciństwie miałam "rozchwianie wagowo wzrostowe" - niby nie byłam gruba, ale zawsze jakoś bardziej pulchna niż reszta
a teraz patrzę na fotki z liceum i zastanawiam się, czemu uważałam że jestem spasiona... ech królestwo za tamtą wagę...

Dzień doberek Laaseczki.

Zacznę od narzekania, zwłaszcza na pogodę. Leje niemiłosiernie, chyba już wolę ten śnieg i mróz. Spałam całą noc od 22, nawet kot mnie nie zbudziła i na siku nie wstałam a czuję się tak jak bym 3 dni nie spała. Do tego zgaga mnie piecze i niedobrze mi okropnie :(:(
Ok, żale wylane.

Isis, wypoczywaj w tym Karpaczu !

Dmuchawiec, Fioletowa, też mam problem z niedowagą synka :( ma 6,5 lat i 21 kg przy ponad 130 cm wzrostu. Spodnie to tylko na guziki w środku i zaciśnięte na maxa.

Korba, mocna kawka z rana. A mówiłaś lekarzowi ? Jak nie to może byś się z nim skontaktowała. Bo to niebezpieczne, nie wiem czy samo ciśnienie ale na pewno upadek przy zemdleniu !

Kari, będzie dobrze. Nawet jak sobie z puzlami nie poradzi to wiesz już, że w innych , ważniejszych sytuacjach sobie radzi.

Natis, dobrze, że Lenka skacze :) Ja też się o wiele lepiej czuję jak mi Juniorek harce wyczynia. A z wizyt koleżanek się ciesz bo zapewne będzie miło i dzień inaczej spędzisz :)

No i jeszcze sie pochwalę, że dziś mam 21 na suwaczku :) A wg usg 22 :):)

terri ja też mam wysoki puls, raz zmierzyłam i było 104...
a tak to nie wiem

spadam na śniadanie, żołądek się uspokoił, to coś zjem i może potem uda się wziąć tabletki

korba to podobnie jak u mnie niskie ciśnienie i wysoki puls byłaś u kardiologa bo mi gin raz cos wspomniał że dobrze byłoby się wybrać teraz mi coś wariuje to cisnienie raz niskie raz skoczy i juz sama nie wiem jakie mam ale tez czasem mam dni że oczy sie zamykają i zero siły i mroczki przed oczami :baffled:

A tak się robi kiełbasy:-D:-D:-D

P1210201.jpg

Dziewczyny na początku dziękuje za kciuki i wszystkie miłe słowa. Kochane jesteście :tak:

Dmuchawiec
pomysłowe te twoje pszczoły :-D

Co do ciśnienia w domu nie mam jak sobie go zmierzyć ale na wizycie zawsze jest prawidłowe. Dzisiaj pewnie ze stresu mi skacze. Panikuje dziewczyny, panikuje

Malutka dzisiaj kończy 4 latka. Nie wiem kiedy to zleciało. W niedzielę przyjęcie i już nie mogę się doczekać tych pyszności:-D

Witam się i ja !!
Wczoraj byłam maloaktywna, bo mój mały siedział razem ze mną w domu. Rano miał takie czerwone oczko. Po południu pojechaliśmy do lekarza i okazało się bakteryjne zapalenie spojowki plus czop na gardle :-( dostaliśmy dwa syropy i krople i masc do oczu. Bidulek z tym oczkiem... :-( nigdy nie chorował na to.
dziś usg polowkowe... mam nadzieję, że z drugim będzie wszystko dobrze :-)

Ostatnia edycja:
reklama
dmuchawiec super ale masz wesoło aż zazdroszczę bo u mnie młody w szkole pół dnia i w domu cisza a ja nie lubie takiej samotności ech niech juz będzie czerwiec ;-)

wiecie co moja koleżanka urodziła 3 tyg temu córeczkę i ciągle dostaje ''dobre rady '' od DOBRYCH ludzi typu nie noś bo przyzwyczaisz i sobie nawet nie siądziesz dziecko musi popłakać nie przekarmiaj i tego typu i już ma dość mówię jej żeby powiedziała tym ''dobrym ludziom '' że ona sama wie jak ma wychowywać swoje dziecko i że na pewno będzie ja nosić tulic i całować bo ma taką ochotę a czy sobie siądzie czy nie to jej sprawa .. ja bym tak powiedziała bez szczypania będzie mi ktos mówił czy mam swoje dziecko nosić czy nie każdy taki mądry a najbardziej to te bezdzietne :wściekła/y: no ja się wkurzyłam a co dopiero ona :wściekła/y: mi jak ktoś coś opowiada na temat ciąży i noworodka to ja od razu ucinam i mówię że ja juz jedno dziecko urodziłam i prawie wychowałam to wiem jak wygląda poród i pierwsze dni po ludzie to nieraz naprawdę nie maja za grosz taktu opowiadać ciężarnej jaki to cięzki jest poród no ludzie :no:

Paulinia STO LATEK DLA MALUTKIEJ oj leci czas leci
nie denerwuj sie tak na pewno będzie dobre &&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Do góry