reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Pamka - spóźnione, ale wszystkiego naj, naj dla Julka,

Sicil - miło Cie widzieć po takim wakacjowaniu sie od nas. Masz sie kobieto z tym swoim małym mężczyzną, oj masz.... mój oststnio mi przypomniał co to znaczy nie spać w nocy, ale winne były najpierw ząbki, a po ząbkach katar i temp. Dziś juz była znowu pierwsza nocka przespana. A jak sie patrzy na fotkę Twego syncia to na prawdę nie powiedziałabym, że to taki aniołek z diabełkiem za skórą.
Trzymaj się dzielnie i zaglądaj tutaj jak młody pozwoli.

reklama
Oglada shreka, wlasnie worcilismy ze spacerku- moje wieczorne zaklinanie ;) Oj oby sie dzis mi poszczescilo :sorry2:

Josie- tunel boski :tak: moj pewnie w polowie by sie zezloscil i by byla znow nadzieranka :dry:;-)

Co ja chcialam...aaa butki Naturino takze polecam :tak: Moj smiga w Falcotto, chociaz czytalam, ze dzieci w zasadzie wpierw powinny same zaczac chodzic i potem im zakladac sztywne butki?
Nie wiem tylko co na lato, sandalki by trzeba bylo jakies zakupic hmmm

Co do wozkow- no ja wlasnie sama nie wiem co...Podoba mi sie jeszcze Concord Quix, ale za te cene to dosc kiepska jakosc hmmm
No ale poki co mamy czas :tak: Ostatni zakup taki powazniejszy to Fotelik

A jesli chodzi o kojce to polecam takie jak my mielismy- drewniane- mozna kupic skladane i wieksze niz za naszych czasow :tak:
Moj w tym siatkowym spazmow dostawal ;-) Tzn uzywalam lozeczka turystycznego, bo chyba roznica niewielka, ale i tak nie polubil

Oświadczam wszem i wobec, że mam w dniu dzisiejszym dosyć mojej pracy!!! Normalnie na koniec to aż mi się płakać chciało. Wszystko mi się sypało. Miałam super poważną rozmowę z klientem, bardzo niezadowolonym klientem... jedna z dyrektorek poszła nas do prezesa podpierdzielić i z prezesem też bardzo niezadowolonym też była rozmowa i tak to narastało i narastało a najlepsze jest, że jutro ciąg dalszy... i wcale nie zapowiada się lepiej.

Dziekuję bardzo za odpowiedzi w sprawie obuwia.Muńka-masz widzę takie samo zdanie jak Zawitkowski:tak: Jak na początku nie wiedziałam jak Julka kąpać to oglądałam jego filmy:-D

Zacznę się na dniach za butami rozglądać tylko zastanawia mnie jak ja mu te buty założę. Nie wiem czy któraś z Was ma takie pseudoobuwie z miękką podeszwą całe materiałowe- my używamy na spacery coby Królowi stópy nie marzły i nie idzie mu tego założyć tak by pięta była tam gdzie ma być...

Kasienka czemu dół? Tulę.

20 papież już nie jest papieżem a ksiądz mi zaraz tymi dzwonami dziecko obudzi...

Pamka najlepszego dla Krola Juliana!
Tule i wspolczuje sytuacji w pracy. Oby jutro byl spokojny dzien i niech sie wszyscy odfikaja :D

Sicil Twoj ancymonek dlugo sie skupia na bajkach? Czy zerknie na 5 min i dalej broi ;-) Moj sie skupia wlasnie na 3 max 5 min.

MsMickey tez mam lenia :D Szczegolnie, ze dziec juz spi. Ale dal mi popalic dzisiaj, wiec moge sie wylegiwac :p

Dziekuje wszystkim za pocieszenia - cos mi dziekuje nie dziala. Mlody dzisiaj spal 2 x 30 min, a przez reszte dnia kwekal, jeczal i sie awanturowal. Bardzo tez pomogl mi w diecie, bo krzykiem wymuszal zaprzestanie przygotowania czegokolwiek do jedzenia. Dlatego teraz zamierzam odprezyc sie przy TVN z drinusiem i mrozona pizza. A co mi tam!

Sicilpol - tak, butki jak najpóźniej! Najlepiej na bosaka, albo skarpety z ABSami. Wtedy jest najzdrowiej, i dzieci szybciej zaczynają chodzić same bo bez butów się swobodniej czują! :-D Szymek jak się nauczył chodzić, to w domu w skarpetach chodził już ładnie, a jak mu się buty zakładało na dwór, to potrafił stać jak wryty i kroka nie dać :p
A na lato ja wolałam od sandałków tenisówki/trampki, bo w sandałkach Szymkowi ciągle musiałam piach wysypywać, przeszkadzało mu strasznie.

robię pizzę właśnie - aaaale pachnie - póki co ciasto rośnie i składniki mam pokrojone :D zaraz wszystko kłądę na pizzę i do piekarnika :D

Pamka - Next ma takie buciki ze skórzaną podeszwą ale takie jak "dziecięce" a nie niemowlęce.

Edit - ooo Niespodzianka, widzę, że obydwie na pizzy dziś jedziemy :p polepszenia humorku życzę!

nie mogę się doczekać spineczek dla Monisi od Sunshine!!! Jest szansa, że jutro listonosz przyniesie :D ale bym się cieszyła :D

Ostatnia edycja:
Kasienka, tulę!!!
Pamka, łączę się w bólu a propos pracy....buuuuuu...u mnie podobnie...ale damy radę, nie??? :tak:
A jeśli chodzi o te bodzce przed snem Piterka to staramy się nie szaleć za bardzo...nie potrafię się doszukać jakiś bardzo stymulujących czynności przed spaniem...czy ewentualnie puszczenie bajki łagodną muzyką moze tak źle działać? mały zadowolony i uspokojony jak ją ogląda...hmmmm...sama juz nie wiem...

Munka, hehehe to Cię MsMickey przeciągnęła po ursuskich zakamarkach ;))) no ale przynajmniej naleśniki wynagrodziły ten trud ;)))

Aylin, śliczne zdjęcie Martynki!!!

MsMickey, fakt...pogoda do d...py...stąd takie samopoczucie...ale wiosna tuż, tuż i tej mysli trzeba sie trzymac!!!

Sicil, a jaka pogoda u Was teraz? Pewnie juz fajnie na spacerach, prawda?

Niespodzianka, miłego odstresowywania!

Dziewczynki, spadam poswiecic troche czasu męzowi, bo ostatnio wieczorami otwieramy swoje kompy i kazdy cos tam robi i potrafimy sie nawet nie odezwac...tzn. wszystko jest ok. miedzy nami :) ale musimy zmienic ten ostatni zwyczaj, zeby na stale nie wszedł do planu dnia ;)))

Hatszept ja czytalam ze dziecko fdo 1 roku zycia w ogole nie powinno ogladac tv bo to za fduzo bodzcow i tego sie trzymam. U nas tv przy malym wlaczamy tylko gdy obcinam mu paznokcie-bo przestaje sie wtedy ruszac:-)

Pamka co za dzien w pracy, oby jutro jednak bylo lepiej....
Zawitkowski to z byl moum guru kapielowym:-)

Msmickey gratuluje postepow!!!!

Niespodzianka- moj dokladnie 21 min- tyle co trwa pada shrek- r
tylko ten i tylko raz, wiec sobie ten bonus oszczedza
na trudne chwile dnia i jak puszczam, to zaczynam skakac w nerwach nie wiedzac jak ten czas wykorzystac :)

Rysica- dzieki, moj w domku wlasnie w skarpetkach napitala ;) na wyjscie do ludzi mu zakladam bowiem z miekkich juz wyrosl, no, jedna jeszcze wlazi, ale ja sie napoce, ten naskrzeczy... ;)

hatszept- no ta, w sloncu jest ok, ale w cieniu pod noskiem nadal zamarza ;) za to kurdesz juz komary sa grrr :(

pamka- znaM ten bol, moj zawasze mi kopytko robi i wez sie babo mecz...

A co do przepisow... Ufff bida, ostatnio gotuje to co da sie wrxucic do jednego gara w max 3 min, wiec wstyd sie przyznac co my jemy :(

ja juz w lozku.
TerrorystA dzis stwierdzil chyba ze spo ze mna i na mnie i nie bylo odwrotu, nawet sie z nim mylam- tak mi dal popAlic :(
ale za to spi juz ufff
zyczcie mi udanej nocy prosze brrrrr

Wam takze spokojnych snow!

A ja dzis kulinarnie zaszalalam jak nigdy, zrobilam piersi zapiekane w boczku z pomidorami suszonymi a do tego makaron ze szpinakiem mascarpone i pomidorami. Mezowi oczy wyszly na wierzch jak do domu wrocil haha. W sumie to musze podziekowac AYLIN bo kiedys tu podawala przepis na piersi ze sliwka i pierwsszy raz zrobilam piersi z piekarnika wtedy. A bardzo to smaczne!!!!
Teraz jeszcze musze zrobic skalpel a pozniej juz tylko piwko z lodowki:-)

reklama
Goch miała gorszy wieczór dopiero usnela. Normalnie po 7 zjadła a potem cyc - odwrócenie głowy - płacz. I powtórka. Myślę: odbić musi. Spionizowalam - nic. W końcu poszłam do dużego pokoju tv i materacem (i z Gosia;-)) się odprezyc. I dzieciaczka był niewybawiony najwyraźniej... pobawila się, pobawila i zaczęła wołać: chcę już spać! Zabierz mnie stąd, mamo! ... poważnie:-)
dwie minuty na cycu i śpi.

Tak na poważnie to coś ją boli. Pierdzi boleśnie a calgelem w ogóle nie daje się posmarowac.

No i, Moje Drogie Panie, nadejszla wiekopomna chwila ... zaplanowalam jutro w południe dziecia wykąpać w większej wannie czyli basen. I co się mogło zdarzyć? Mama @ dostała... Pierwszą zaznaczę od poczęcia czyli poprzedni wrzesień...

Wniosek: zastanawiacie się, czy jesteście w ciąży? Szkoda kasy na test - zaplanujcie sobie jakąś czynność, którą @ wyklucza. Dostaniecie na bank.

Sicil jak tak czytam o Julku to zaprawdę, zaprawdę powiadam Ci - podziwiam Cię, kochana za wytrwałość...

Buciki to już pisałam. Mieciutkie i nówki. Nawet jeśli używki wyglądają na nowe pewnie były założone i powykrzywiane przez jakąś stopę. Na butach się nie oszczędzi. Ja na razie nie kupuję bo G jeszcze nie chodzi alo gdy zacznie to na pewno kupię te skórzane, do których dawalam link. A inne to pójdę do sklepu fachowego, żeby mi zmierzyli dokładnie i dlugosc i szerokość stopy i dobierzemy na miejscu.

Josie no brawo:-) Te piersi z przepisu Klusi z fejsa? Też zrobiłam i wg mnie super:-) szybko i pysznie:-) a jak robisz spaghetti?

U Zawitkowakiego podoba mi się jego podejście do dziecka, że jest naszym partnerem, że musimy brać jego potrzeby pod uwagę. Nie tylko 'rach-ciach' i zapakować w ubranka. My tak robiliśmy/robimy i efekty są:-)

Ostatnia edycja:
Do góry