• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

reklama
dzien dobry :-)
u mnie za oknem od rana piękne słoneczko :happy2: czuję wiosnę!!!

josie my szukaliśmy dużej gondoli właśnie z nadzieją że uda się całą zimę w niej zaliczyć i chyba się udało ;-)
Rysica ja do tej pory to jeszcze nie myślałam o kupowaniu kolejnych wózków ale jakoś "parasolki" to mi się kojarzą z takimi dziećmi koło 1,5-2 lata :sorry2:
Iwon więc gratulujemy wzajemnie :tak:
aga zdrówka dla Antosia &&&

MsMickey - może spacer ??? :-D:-D:-D:-p:-p:-p

Pospałam (nie mylić z wyspałam się), więc nadrobię szybciutko i zabieram się za ogarnianie chaty.

Hej :-)

Od dzisiaj mój M. na szkoleniu w Warszawie - spytam tak jak zaza: dziewczyny z Wawy chcecie się spotkać z moim hasbendem? To tak, jakbyście miały trochę mnie :-p:-D

jesteś tego pewna?? ;-);-)

sicil - to Ci ancymonek rośnie :-)

Helloł,

Julian ma nową umiejętność, którą jego mądry tato mu pokazał- robi Pffffff i pluje. Ostatnio siedział w łóżeczku i pluł na mnie:baffled: by zwrócić moją uwagę, bym go wyciągnęła z łóżeczka Już boję się myśleć co on za kilka lat będzie robił.

my już plucie przerabialiśmy :-) teraz Gabi ma czasem taki dzień, że rano jej się przypomni, że fajnie jest sobie popluć i robi to cały dzień. Ale to nie jest wbrew pozorom nic złego, taki mały trening mięśni mimicznych i apratu mowy ;-)

10 miesięcy!! wooww!!:-) dwa miechy i roczek!

Nie wiem czy Ciebie ta informacja pocieszy, ale to pfffffff naszych pociech to nie jest wcale złośliwe ani nic takiego. W ten sposób glutki ćwiczą swój aparat mowy i wzmacniają te mięśnie twarzy, które potem będą wykorzystywać do gadania. To powiedziała mi moja siostra wczoraj bo jako zawodowy nauczyciel niestety musiała wspomóc się terapią u logopedy i właśnie takie ćwiczenia kazał jej wykonywać. Dzięki temu dzieci nie seplenią na przykład.

no właśnie!;-)

Dziewczyny zaczynam powoli myśleć nad prawdziwym obuwiem dla mojego dziecka.
Polecacie coś?

najważniejsze przy wyborze butków dla maluszka jest to, żeby but nie przeszkadzał maluchowi w ruchu, w zmianach pozycji itp. Czyli bucik ma być elastyczny (wyginać się na wszystkie strony), nie zakrywać kostki i przede wszystkim powinien łatwo się zakładać. Nie powinniśmy kupować butów, które trzeba wciskać maluchowi na stopę, bo to świadczy o tym, że są za wąskie.
Jeśli chodzi o firmę, to nie ma co oszczędzać, bo teraz stopa malucha się kształtuje i butki powinny być porządne. Fajne buty ma firma Elefanten ( i ceny spoko), no i oczywiście Bartek, Ecco.
aha i przede wszystkim kupować butki nowe. Nigdy maluchy nie powinny nosić butków używanych.

Gabi zaczyna mi uciekać! jak tylko widzi, że po nią idę to przyspiesza, a że jeszcze nie potrafi szybko uciekać na czworaka, to ląduje wtedy na brzuchu i ucieka czołgając się:-D bosko to wygląda!

Ostatnia edycja:
kasia.natka - oj zdziwiłabyś się niektórymi parasolkami :P

jest parasolka Maclaren XLR, który jest największą spacerówką na rynku (szerokie i wysokie siedzisko, dość duże koła, zajefajny daszek:
maclaren-techno-xlr-wozek-spacerowy-parasolka-kol-black-champaigne.jpg 1ST_0103.jpg ten PO LEWEJ

i jest parasolka chicco na przykład :P
chicco-ct-06-light-garnet.png
jest różnica? :P

ja kiedyś chorowałam na tego Maclarena XLR i dalej jestem w nim zakochana, ale jest kompletnie poza moim zasięgiem finansowym..

Muńka - ja polecam też buciki BEFADO oraz American - tanie, mięciutkie, oddychające i dobre :)
trampeczki American to były JEDYNE buty w których Szymek nie bał się chodzić po dworze gdy dopiero co nauczył się chodzić :) Nie chodził długo w żadnych innych, tylko w tych :)
DSC01292.JPG

Ostatnia edycja:
Siemka, moje dzieciatko kochane najslodsze postanowilo, ze dzis jest dzien "wyprowadzania mamy z rownowagi":wściekła/y: Mam nadzieje, ze uda mi sie nadrobic Was pozniej, teraz lece do skrzeka.

reklama
Muńka - ja polecam też buciki BEFADO oraz American - tanie, mięciutkie, oddychające i dobre :)
trampeczki American to były JEDYNE buty w których Szymek nie bał się chodzić po dworze gdy dopiero co nauczył się chodzić :) Nie chodził długo w żadnych innych, tylko w tych :)
Zobacz załącznik 542486

Super! ja generalnie nie mam jeszcze rozeznania w firmach butowych dla maluchów więc warto wiedzieć ;-)

niespodzianka - trzymaj się dzielnie!!

oj... Kasienka i Ty też! mam nadzieje ze nic poważnego

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry