reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

josie tak an szybko,to ten?
Cosatto Swift Lite Supa Stroller Limited Edition (You and Me): Amazon.co.uk: Baby
smake se zrobilam hihihi

ale pytanka dwa:
- wyscielane to jest jakims pluszowym materialem? ogladam recenzje z kiddicare na youtube i tam mowia o fleey padding :(
- czy daszek jest duzy, znaczy czy ladnie zaslonilby slonce?

kurcze chyba to nie na tutajsze warunki :(

aylin- wspolczucia :( wiem co to znaczy, najgorsze ze potem w ciagu dnia trzeba byc na pelnych obrotach, nie ma kiedy odespac takich nocek :(

Ostatnia edycja:
reklama
Hej!

Ja wczoraj o 17.00 dostałam swojej "ukochanej" migreny z aurą:no: zadzwoniłam do męża żeby się zbierał do domu, G włożyłam do łóżeczka turystycznego i siedziałam czekając na rozwój wydarzeń. Potem G zaczęła płakać, to zabezpieczyłam wsio w pokoju, zamknęłam drzwi i leżałam z nią na podłodze. To jest taki stan, że zawsze boję się, że coś mi się stanie, więc Gabi musiała być bezpieczna. Mąż oczywiście przez korki dotarł po godzinie, więc już najgorsze było za mną. Ehhh.... dużo bym oddała, żeby się jej pozbyć!!! no i kolejny raz powtórze - muszę iść w końcu do lekarza. Zawsze mam stresa, że dostanę aurę jak będę gdzieś z Gabi poza domem:baffled: Podejrzewam, że atak znów wywołały hormony, bo na 99% miałam owulację. Bolał mnie wczoraj jajnik, miałam wzdęte i lekko bolesne podbrzusze. Raczej zawsze wiedziałam kiedy mam owulację, dlatego też Gabioszka zjawiła się od pierwszego strzału :-) widać, że wsio wraca do normy i kolejnego malucha też będzie można ustrzelić - oby ;-) tylko po co ta migrena...

Na 11.20 jadę z G do laryngologa, bo od jakiegoś czasu łapie się za ucho jakby coś jej przeszkadzało, więc chcę to skontrolować.

A wieczorkiem Ladys Night ze szwagierkami w ramach jutrzejszego dnia kobiet :-D i tylko dlatego lubię takie święta, bo są pretekstem do wyjścia, albo zasugerowania, że miło by było dostać prezent :-D

Mężulek na szczęście z reguły choruje krótko, więc jeden dzień pomarudził w domu, a potem już wrócił do pracy. Zauważyłam, że jak on jest to Gabi okropnie marudzi, bo wie, że tatuś to ją nosi, a mamusia nie chce:-)

Jesteśmy już po drzemce, poszłyśmy do rodzinka cafe - kawiarnia z miejscem dla dzieci. Mama pije kawę, G na dywanie (w domu nie ma) bawi się zabawkami.

i co?? fajnie tam jest??
Gratuluję postępów! :-)

Opiekunka cale szczescie spelnila moje oczekiwania, wprawdzie super czysto nie bylo ale wybaczam bo jest po remoncie i trwa sprzatanie. Ale ogolnie bylo czystko zabawki poukladane i CZYSTE!!! Fotelik do karmienia tez!!! Konkretna dziewczyna ale tez elastyczna jesli chodzi o godziny i platnosci :tak: Wiec pewnie sie na nia zdecyduje.

Jutro jade do kolejnej ale ta mi od piatku nie przyslala jeszcze adresu :sorry2: co jak dla mnie zle o niej swiadczy!

No to fajno, że jesteś na dobrej drodze znalezienia opiekunki:-)

Hej,

chyba pierwszy raz nadaję o tej godzinie na bb... ale niestety nie śpię, bo kornel znowu dzisiaj mial 40 stopni gorączki i musieliśmy zbijać lekiem i okładami. Teraz ok, ale czuwam przy nim, bo mam stracha. Jutro z rana idziemy do naszej pediatry, obawiam się że dostanie antybiotyk, bo kaszle też coraz gorzej. I ta gorączka, kurde od niedzieli nic się nie polepszyło, może na chwilę. Co za dziadostwo on podłapał, no...

Jak się czuje Kornel?? Zdrówka dla niego!!

Rysica - mam nadzieję, że leki uspokajające pomogą i dziadek troszkę się uspokoi. A co mówią o operacji??

Ale fajnie, że dzieciaki już zaczynają szaleć na huśtawkach!!!

Ostatnia edycja:
Aylin przesylam troche sily, choc i u nas nocka nie najlepsza.

Munka wspolczuje aury. Biedna jestes. Tobie to nie sile, ale kopniaka przesylam na rozped, zebys sie do lekarza zebrala ;-)

Josie to mnie rozbawilas :D Myslalem, ze bedzie jadl jak czlowiek ;) Noz i widelec by sie przydal w takim razie :D

Sicil budka jest raczej krotka, ale zawsze mozna dokupic Sunshine Kids Shade Maker Sun Canopy Pram Pushchair Buggy Sunshade Parasol New | eBay :-)
i to chyba zatrzymuje promienie uv - ja kupilam w zeszlym roku, ale uzywalam chyba tylko raz, bo kupilam pod koniec wrzesnia.

Dziec poszedl na pierwsza drzemka, a corka sasiadki drze sie na korytarzu :no: Super po prostu. Chyba juz 4-ty dzien takie akcje, a sasiadka ma gdzies. Ja nie wiem - ludzie to czasem wyobrazni nie maja. Nie wpadnie na to, ze to moze innym przeszkadzac...

dzieki dziewczyny za wyjasnienia!:-D
tak sobie mysle ze w sumie taka wielka buda to tez nie za bardzo, bo nagrzeje mu sie to i bedzie Julcio pieczony hihi
teraz jak sobie mysle, to my wlasnie mamy taka szmatke uv na naszego jane i to bardziej przewiewne jest niz buda
ojj bedzie dzis rozmowa z mezem, nie powinien skrzeczec, bo maclaren tu 470euro kosztuje :baffled:

munka- wspolczucia...:(

Słuchajcie dzisiejszy poranek to przeplatanka farsy gapiostwa i nie wiem czego jeszcze :p Monika się obudziło o 5... Posmarowałam dziąsła, dałam smoka, pół h spokoju... Potem znów marudzenie - dałam picie i poszłam spać, po pół h marudzenie - wzięłam pustą butlę, posmarowałam dziąsła, dałam smoka poszłam spać... Godzina 6:30 płacz - mówię - Rysiek, daj jej butlę, może zje i uśnie jeszcze w łóżeczku, bo u nas to się rozbudzi na maxa już... No to poszedł, zrobił, dał... po 10 minutach RYK - zabójcze spojrzenie w stronę męża - lecę... Patrzę - stoi, biorę ją na ręce a ona mokra! Myślę "przesikała się???? niemożliwe!" patrzę prześcieradło mokre - plama średnicy 3 cm, kołdra mokra, poduszka mokra, butla pusta - patrzę a mąż dał jej butlę TT ze smokiem do kaszki, a tam dziura jest ogromna!!! Tak mi się jej żal zrobiło, od razu ją przemyłam ciepłą wodą przebrałam w suche ubranie ciepłe i całą pościel wrzuciłam do prania... Także miałam poranek genialny.... Jestem niewyspana, mężowi powiedziałam, że zła jestem na niego, że nie zwrócił uwagi, przepraszał mnie później strasznie, no ale... teraz Monika chyba będzie pod kocem spała póki kołdra nie wyschnie....

Muńka - póki co jego stan zdrowia nie nadaje się do operacji... Poza tym on się nie zgadza na operację... Masakra....

faceci....pieluchy tyl do przodu, na poczatku tez spioszki udawalo sie mojemu tyl do przodu zapinac...nie wiem skad takie pierduttt maja w glowach
aha- zrobienie kaszaki to ponad jego mozliwosci, nie mowi juz o obiadku :sorry2:

moj wlasnie dostal rybke, ale olewka, lubi tylko lososia poki co, zreszta nie dziwie mu sie jakos...dostal to:
800px-Goldbutt_2009.jpg

reklama
Do góry