reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

No proszę jaka impreza mnie ominęła :crazy::crazy::crazy:

Ja miałam dwa dni gości :) przyjechała przyjaciółka z Anglii z mężem i roczną córeczką :D i powiem tylko, ze mała prawie całe dwa dni płakała lub jęczała- bała się mojego Antka :-D:-D wystarczyło, ze A wydobył jakikolwiek głos :D Fajnie jak się ma dzieci w podobnym wieku tylko szkoda, ze odległość taka duża.

Co do A on śpi różnie w pajacach ze i bez stópek, piżamkach często ma gołe stópki, ale śpi ze mną więc raczej jest przykryty.
Młody w porównaniu do córeczki przyjaciółki to niezły urwis :D ona grzecznie siedzi i coś ogląda, a tego wszędzie pełno. Staje już przy wszystkim trzyma się jedną rączką lub nawet się puszcza- szok jakie w miesiąc postępy zrobił :0 robi pięknie papa, przebija piątkę, jak bierze pilota czy telefon to przytyka do ucha :D

reklama
Iwon a udało mi się;-)

G też jeszcze nie mówi. Dziś mama nauczone. Powtarzalam (G zwykle reagowała parsknieciem ;-)) , klaslalam brawo i chwycila :-) a samogloski na melodię to 'a', 'e', 'y', 'i' 'u'.

Aga to nieźle:-):-):-) Mojej G też się niektóre dzieci boją na początku bo żywa bardzo jest. Sąsiadka nowo poznana bała się na początku a teraz kumpele są dwie:-)
No a wczoraj była u nas z mamą i G coś tam do niej gada a ona nagle jak odpowiedziała piskiem... takim wysokim. Normalnie i mnie i G wcielo . Choć G w to graj ;-)

No i wczoraj widziałam G w zabawie znów. Tzn jakoś się zgadaly z Jagoda właśnie (miesiąc starszą), ze będą się ganiac. I nagle jedna uciekała a druga ją gonila. I zmiana. I znów. A radochę miały niesamowitą:-)

Iwon a ten projekt to jakiś opłacalny chociaż? Za te męki... ?

Ostatnia edycja:
Agaundpestka - oooo to Szymek tak miał, właśnie w okolicach roczku, no identycznie! Bał się każdego dziecka jak tylko jakiś dźwięk wydało :p

MsMickey - moja też mówi dzidzia i dziadzia i gaga i tata i dada, ale to wszystko nieświadomie ;) ćwiczy głos ;)

josie zdrówka dla ciebie a akcja z herbata mocna :) nie miej wyrzutów, bo ostatnio S pokonał barykadę z kołdry i zjechał z łóżka naszego na podłogę i wylądował na pupce

kasiek nad mt od pathi też się zastanawiam, ale kasy brak i chyba którąś chustę będę musiała sprzedać :(

maćku witaj dzisiaj w naszym pijackim gronie! ja wnoszę toast piwkiem :)

rysica my młodemu włoski myjemy codziennie, ale on z racji kąpieli leczniczych musi się moczyć dość dlugo i cały, więc mu się łepetynka zawsze zamoczy

msmickey a ile za coś takiego musisz zapłacić? jeśli można spytać :)

jeśli chodzi o postępy w rozwoju to S zaczął się puszczać przy staniu :) tata nauczył go robić "o o oooo ooo " po indiańsku (wie ktoś o co mi chodzi?:-D) i "bry bry bry" paluszkami po usteczkach, ale największe postępy to i tak ma w gadaniu, bo on gada po swojemu jak dwuletnie dziecko, znaczy się tak to brzmi, bo raczej nie ma chyba nic na mysli mówiąc w ten sposób:laugh2: a dzisiaj jak się go pytałam "gdzie ten tata?" to zacząl po mnie powtarzać "gdzie":-D także nasze pierwsze świadome slowo to nie mama ani tata:-D
nie raczkuje nadal, ale udoskonala technikę czołgania i coraz częściej porusza sie siedząc :)

Alez szalone postepy u naszych dzieciakow :) Ja dzisiaj ogladalam zdjecia i wyciagnelam pierwsze spiochy Tomcia. Ciezko uwierzyc, ze byl taaaaki malenki. Co do pierwszych slow, nie wiem czy swiadomie, ale jak pacnie na pupe podczas chodzenia to mowi "nie nie nie", a jak mowie "nie wolno" to mowi "be".

Zaza ja wiem o co chodzi z indianskim okrzykiem ;) Jak ja tak robie, to mlody tez otwiera usta zeby go klepac. Tylko, ze nie wydaje dzwiekow, wiec nie wychodzi ;)

Aga wróciłaś!!! :-D Właśnie miałam pytać bab na forum, czy miały jakieś wieści od Ciebie.

MsMickey opłacalny ;) Tylko dlatego ślęczę i klęczę :wink:
:)

u nas tez indianski okrzyk opanowany. oraz wycie do kubka - otwiera buzie zaglada do kubka i krzyczy uhh uhhh uhh - niania myslalam ze padnie jak to uslyszala dzis, nie wiem z czym jej sie skojarzylo :eek::-D

Hellloooooooooooooooooo
Aylin zastanawiałam się nad mt - jaki masz model, polecasz? Ja mam swoją spacerówkę od wózka 3w1 i ją kocham, bo na moje polne drogi niezastąpiona. Lekką na zakupy mam po dziecku szwagierki i dokładnie jak ty wolę spacerówę na zakupy niż nosidełko/chustę. Nosidełko potrzebuję z konieczności na wyprawy w góry, które są co 2 tygodnie. Chusta odpada, bo ja ich nie uznaję i nie mam zamiaru praktykować - żadnych!:D

A ta pathi to szyje takie z pasem na biodra jak tula i bawełniane? I tan kapturek (bo w górach wieje)? Ona jest z BB?

Kasienka
dokładnie, mam zamiar kupić mało używaną:D

ona jest stąd
www.pathi.pl
ja mam haftowane na zamówienie - z jednej strony moje zboczenie - czyli ludowa wycinanka. A po drugiej pingwiny z madagaskaru. Nosidło jest super - dopasowane do dzieciny. I mam z saszetką i kapturkiem. Kapturek jest odpinany - wiec super bo jak nie trzeba to się nie palęta niegdzie. Patki szyje bawełaniane, z wzmocnionymi pasami. Ciężar opiera sie na biodrach - dla mnie super. A mój maż który chusty nie lubi - do mt dał sie przekonać i nune nosi. Nawet moja mama nauczyła sie wiązać i chodzi z dzieciem - na razie po domu bo wsadzenie siebie w kórtkę - dziecia w kombinezon o to wszystko w mt przerasta jej mozliwości :)

obrazek 2 i8 u mnie nader często występuje

A dzisiaj ktoś pije? :cool2:

Ja :)

Kasiek ja właśnie jestem w trakcie zamawiania od pathi mt. Można ją wyguglowac. Aylin miała wyszywane wzory więc droższa wersja. Nasz będzie prawdopodobnie grafitowy lub czarny z jednej a z drugiej taka tkanina, którą kupiłam i wyslalam. Ponieważ to wymaga mniej pracy, plus częściowo mój materiał, to będzie taniej.
pochwal sie

Aylin - hahaha moja ostatnio nie wkłada rąk do buzi :p znaczy jak je ;P na szczęście!!! Za to włosków dotyka baaardzo często i wszystkie spinki co chwilę ściąga! gumek jeszcze nie...

moja ma tak malo wlosów ze nie załapała ze można cos z nich ściagnąć - na razie tylko opaseczki

Mój zaczął się tak, że siedzę z otwartym służbowym lapkiem i .. pracuję :rolleyes: Jutro też mnie to czeka, i w niedzielę. Ech...

ej, jak to?? nie napijesz się ze mną????

kasiek nad mt od pathi też się zastanawiam, ale kasy brak i chyba którąś chustę będę musiała sprzedać :(

ja moją elastyczna muszę wystawić - ale jakos nie moe sie zdecydować na jej wypranie, wyprasowanie i wystawienie na alledrogo

reklama
Aga wróciłaś!!! :-D Właśnie miałam pytać bab na forum, czy miały jakieś wieści od Ciebie.
No tęskniłam za Wami :)
MsMickey to A by się z Gosią nadał do zabawy :D on bardzo się cieszy jak widzi dzieci, a najlepsze, ze jak mała płakała to on w głos się z tego śmiał, a przez to mała jeszcze bardziej płakała :D

Właśnie dostałam maila od dobrej kumpeli
"Proszę już zacząć szukać dogodnych połączeń do mnie na weekend majowy. Czekam.
Nie interesują mnie Twoje wyjaśnienia, że Ci się nie chce:p
Czekam na określenie dokładnej daty przyjazdu, cały tydzień z weekendem majowym mam zarezerwowany dla Was:)" więc zastanawiam się co robić, to najlepsza kumpela na nocne wygadanie się z drinem w ręku i naładowanie się :)

Do góry