reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Maciejka - mi odprowadzanie małego nie przeszkadza, ale wstawanie rano trochę tak :-p Też nastawiam się na to, że we wrześniu z dwójką będzie masakra :-D

no to wstawianie najgorsze. A mój mały wstaje o 6 :-(
Nie będzie lekko z dwójką. Dla mnie problemem będzie gdy nie będę miała auta i pieszo tak iść potem to malenstwo wyjmować z wózka i wejść do przedszkola brr

reklama
Maciejka - ale ja sobie nie wyobrażam już bardziej ruchliwego dziecka od Szymka ;) a jak dwójka będzie taka aktywna, że 2 min. nie posiedzi w miejscu to będzie wesoło :) no i szybko zrzucę nadmiar tłuszczyku ;)

Doskonale wiem o czym mówisz :) mój syn też jest bardzo energiczny. Dlatego miejmy nadzieję ze drugie będzie spokojne hehe

no to wstawianie najgorsze. A mój mały wstaje o 6 :-(
Nie będzie lekko z dwójką. Dla mnie problemem będzie gdy nie będę miała auta i pieszo tak iść potem to malenstwo wyjmować z wózka i wejść do przedszkola brr

To Jasiek o 6 wstaje tylko w weekendy :-D Jak trzeba iść do przedszkola to czasem ciężko go zwlec z łóżka :-D Ja będę chodzić pieszo ale u nas przedszkole jest przystosowane do wózków ;-)

Franek, dopiero się zorientowałam - wszystkiego najlepszego dla Córci i Ciebie! Trzylatki są słodkie!!!

Maciejka, na szczęście przy hybrydach najbardziej niszczy płytkę zdejmowanie, a ta firma szczyci się prostym, małoinwazyjnym i szybkim zdejmowaniem (nie trzeba w ogóle piłować/ matowić lakieru ani płytki, więc właściwie się to podobnie do normalnego lakieru zachowuje). A na manicure wpadaj, uwielbiam to robić i zawsze wszystkich namawiam, żeby wpadali na pazury, bo mnie to cholernie relaksuje;)

Domi to super :-)
a u mnie schody są już na wejściu. Na dodatek mały ma szatnie i sale na pietrze więc kolejne schody na przeszkodzie. Buu

Witam się po całonocnej walce z zatkanym nosem, katarem i gardłem, wszystkiego próbowałam, ale się nie poddaję i zaraz robię kolejną 'parówkę' z majerankiem, echinaceą i olejkiem eukaliptusowym, także Loleczka doskonale Cię rozumiem.... po wczorajszej kuracji (obrzydliwe dawki czosnku, pietruszki, miodu i imbiru :baffled:) nawet lepiej się czuję tylko ten nos.... dzisiaj ostatecznie mam zamiar rozprawić się z tym przeziębieniem moim turbo-azjatyckim rosołkiem :-D kasia super, że wyniki ok! ktr ja byłam w tamtym roku na wakacjach w gospodarstwie agroturystycznym 3 km od Lądka Zdroju, z moją siostra i dzieciaczkami i było super, dużo fajnych tras spacerowych, w ramach wycieczki można się wybrać do Jaskinii Niedźwiedzia (bardzo łatwa trasa nawet w ciąży), no i co najważniejsze można się udać do uzdrowiska na kąpiel, masaż wodny i zwykły albo różne zabiegi kosmetyczne, ceny nawet bardziej niż przystępne :tak: Jak widać u mnie 'enter' dalej nie działa!:crazy: Miłego dnia!

Franek, dopiero się zorientowałam - wszystkiego najlepszego dla Córci i Ciebie! Trzylatki są słodkie!!!

Maciejka, na szczęście przy hybrydach najbardziej niszczy płytkę zdejmowanie, a ta firma szczyci się prostym, małoinwazyjnym i szybkim zdejmowaniem (nie trzeba w ogóle piłować/ matowić lakieru ani płytki, więc właściwie się to podobnie do normalnego lakieru zachowuje). A na manicure wpadaj, uwielbiam to robić i zawsze wszystkich namawiam, żeby wpadali na pazury, bo mnie to cholernie relaksuje;)

Gdybyś tylko bliżej mieszkała to napewno bym skorzystała ;-)
no właśnie to zdejmowanie tak niszczy kurde .. i te odrosty prowadzą do bankructwa hehe

no właśnie dlatego kupiłam cnd shellac, bo przy nich nie ma problemu ze ściąganiem. 3min to trwa, paznokcie jak nowe;) ale odrosty rzeczywiście mogą do szału doprowadzić - dlatego sobie robię sama w domu, bo płacę tylko za materiał i mogę robić kiedy chcę;)

Ale mnie ta szarość za oknem dobija:baffled: już by ta wiosna przyszła wreszcie, ileż można czekać!
Ja się urodziłam 1go maja, czyli w środku wiosny i się zastanawiam, czy w tym roku na urodziny nie będę orzełka na śniegu robić...;-)

reklama
Maghdalena ja mam hipertoniczną wodę morską w spray'u i pomaga na 'lżejsze' zatkanie, natomiast przy silnym katarze i ogólnie zapchnym nochalu pomaga na chwilę tylko... do tego wszystkiego mam chyba tak podrażnioną śluzówkę, że od tej wody strasznie mnie piecze nos i oczy, więc muszę na chwilę odstawić...

Do góry