reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Macie rację tylko ja się boję że jak tak zacznę to popłynę i nie dość, ze nei schudnę to nadrobię cąłe te kilogramy a jeszcze duzo przeciez przede mną. Ma musze mieć jasne granice, rygor, bo inczej to skończy się kiepsko

reklama
Kilolku to ja polecam jeszcze ta dietę norweska, trwa dwa tygodnie, schudnąć w tym czasie można do 10kg, ja schudlam 6kg i żołądek mi sie tak skurczyl, ze po niej dalej nie miałam ochoty na kolacje, mało jadłam ogólnie, moze coś takiego? Po ej diecie byś jadła mniej, żołądek by sie przyzwyczaił i nie "poplynelabys" tak jak piszesz ;-)

a możesz mi dać jakieś namiary na nią? gdzie ją znajdę?

Na razie chyba zrobie długą fazę warzywna a jak nic się nie zmienni to spróbuję tą co polecasz.
Może w tym wszystkim przyczyna jest fakt, ze ja byłam tak zagoniona ze zapomnialam liczyc te dni i na P cos koło 2 tyg byłam, nie wiem dokładnie ile tzn tak mi sie wydaje, bo pewnosci nie mam

czy ta norweska to nie to samo co kopenhaska?
dla mnie masakra, jak glodowka, wytrzymalam 9 dni, schudlam,ale zaraz wszystko wrocilo

z tego co zauważyłam to raczej nie
kopiuje przykładowe menu

Przykładowy jadłospis diety Norweskiej

• Śniadania: 1-2 gotowane jajka, herbata lub kawa (dzień pierwszy stanowi wyjątek – zjadamy 3 jajka – zawsze gotowane)
  • Dzień 1: II śniadanie – grejpfrut, 3 jajka, herbata lub kawa, obiad – 3 jajka, kromka chleba, surówka warzywna- bez sosów i oleju, kawa lub herbata
  • Dzień 2: II śniadanie – 1-2 jajka, grejpfrut, kawa lub herbata, obiad – wołowina, seler naciowy, pomidor, ogórek i inne warzywa, kawa lub herbata
  • Dzień 3: II śniadanie – 1-2 jajka, gotowany szpinak z łyżką jogurtu, obiad – 2 kotlety z piersi kurczaka lub jagnięciny, warzywa (jak wyżej), kawa lub herbata
  • Dzień 4, II śniadanie – warzywna surówka, grejpfrut, kawa lub herbata, obiad- 1-2 jajka, gotowany szpinak, biały ser, kromka chleba
  • Dzień 5, II śniadanie – 1-2 jajka, szpinak gotowany z łyżką jogurtu, kawa lub herbata, obiad – ryba, kromka chleba, surówka warzywna, kawa lub herbata
  • Dzień 6, II śniadanie – sałatka owocowa, kawa lub herbata, obiad – wołowina, pomidor, ogórki kiszone, seler naciowy, kawa lub herbata
  • Dzień 7, II śniadanie – zimne mięso z kurczaka lub indyka, grejpfrut, pomidor, obiad – zupa jarzynowa, drobiowe mięso, gotowana kapusta, pomidor, seler naciowy, grejpfrut, kawa lub herbata.
a w kopenhaskiej to na śniadanie pijesz kawe i jesz dużo mniej

Banana inna, dla mnie lepsza :) da sie wytrzymać. I u mnie nic nie wróciło, wrecz żołądek skurczony i leciało dalej w dół :tak: Do dzisiaj nic mi nie wróciło. Fakt, miałam duzo stresów i waga dalej leciała w dół ale dwa, trzy miesiące po norweskiej nic nie wróciło...

sawi polecam :tak: Ja kocham grejpfruty wiec moze dlatego było mi łatwo.

Podwójne martini dla wszystkich!!! za moje 10 kg :-D
th

czyste, nie rozcieńczane, 3 oliwki.... hmmm pijcie za moją utratę cycków :-( (no naprawdę jakby nie miało sąd ubywac)

reklama
KILOLEK GRATULACJE! :-)

Moja trenerka powiedziała że jeśli utrzyma się wagę przez 5 lat to dopiero wtedy można mówić o tym czy dieta zadziałała. Masakra;-)

Bratowa była te wymagane 13 dni na kopenhaskiej, schudła, ale nie jakoś drastycznie, a za chwilę wszystko wróciło. I jakoś mi się wierzyć nie chce że ludzie na niej w tak małą ilość dni po kilkanaście kg chudną!

Do góry