reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

Justyna ja mam póki co:
- do pępka octanisept
- do oczu i nosa sól fizjologiczną
- do pupy: linomag i sudocrem
- i spory zapas gazików (w szkole mówili, że przed kąpielą warto też przemyć nimi "zakamarki").

W ogóle zastanawiam się, czy nie powinnam udać się do jakiegoś pediatry porozmawiać o witaminach itp...

reklama
Mojemu Japsikowi oczka nie ropiały i nic nie miałam. do pępuszka octanisept, który się nie sprawdził i kupiłam z polecenia jędzy położnej z przychodni-spirytus. A wit. to chyba jest na receptę????????????z tego co pamiętam ja dostałam receptę :-)na pewno dostałam recepę. Oprócz tego aspirator frida i woda morska do noska :-)

do pępka spirytus , szybko kikut odpadnie ...
rumianek do przemywania oczek - na sam początek
witamina d - jest bez recepty
waciki, gaziki itp.
sól fizjoloficzna ...
w razie gorączki paracetamol w czopkach

zresztą wszytsko powinni powiedzieć Ci w szpitalu a ktoś w między czasie zakupi to w aptece

Ja przy K miałam ( z tego co pamiętam)

- spirytus do pępka
- sól fizjologiczna
- sudocrem
- gaziki, waciki
- leki przeciwgorączkowe
- woda morska
- frida

Na witaminy dostaliśmy receptę w szpitalu, poza tym nie kupowałam żadnych witamin na własną rękę - w szpitalu polecili nam co kupić, jak również potem nasz pediatra i położna środowiskowa powiedzieli o co uzupełnić apteczkę Małego

Ja przy K miałam ( z tego co pamiętam)

- spirytus do pępka
- sól fizjologiczna
- sudocrem
- gaziki, waciki
- leki przeciwgorączkowe
- woda morska
- frida

Na witaminy dostaliśmy receptę w szpitalu, poza tym nie kupowałam żadnych witamin na własną rękę - w szpitalu polecili nam co kupić, jak również potem nasz pediatra i położna środowiskowa powiedzieli o co uzupełnić apteczkę Małego
tak w szpitalu powie pani neonantolog
pielęgniarki od noworodków i pediatra a do tego dużo mówią środowiskowe

tak w szpitalu powie pani neonantolog
pielęgniarki od noworodków i pediatra a do tego dużo mówią środowiskowe

zgadza się :tak: pamiętam jak przyszła środowiskowa i zapytała czy może zobaczyć co mamy dla Małego w kwestii apteczki, i mówi: dokupcie sobie to i tamto .... Pediatra to samo: macie to i to i to ???? nie, nie mamy, to sobie dokupcie bo za chwilę Wam się przyda....

Tym sposobem uniknęliśmy wydawania kasy na zbędne rzeczy, a poza tym później nie musiałam nic wyrzucać
( bo przeterminowane, bo złe )...... teraz zrobimy tak samo

zgadza się :tak: pamiętam jak przyszła środowiskowa i zapytała czy może zobaczyć co mamy dla Małego w kwestii apteczki, i mówi: dokupcie sobie to i tamto .... Pediatra to samo: macie to i to i to ???? nie, nie mamy, to sobie dokupcie bo za chwilę Wam się przyda....

Tym sposobem uniknęliśmy wydawania kasy na zbędne rzeczy, a poza tym później nie musiałam nic wyrzucać
( bo przeterminowane, bo złe )...... teraz zrobimy tak samo

Dokładnie! ani nie trzeba na szybko latać np w weekend i szukać czynnej apteki (szczególnie mieszkając na zadupiu) bo coś jest potrzebne a tego nie ma!

reklama
Do góry