reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Aylin my od dermatolog z CZD dostaliśmy maśc robiona ze srebrem koloidalnym ale zawierała tez rivanol wiec wszystko mieliśmy żółte. W końcu kupiłam krem Emolium Specjalny, jest drożdży od zwykłego ale działa cuda.

Msmickey Szymek ode mnie w spadku dostał 2 apaszki i juz raczej ichmi nie odda.

reklama
dzieć koleżanki zaraził się od Poli wirusem i od soboty 40C! Nie była szczepiona:( Wczoraj nawet pogotowie było, ale nic nie mogą zrobić - każą tylko zbijać i powiedzieli, że do tygodnia może potrwać:(!więc jednak coś te szczepienia dają, wszystko zależy jakiego rodzaju badziewie dziecko złapie. na jedna jest ochrona, a na inne nie.

muńka
zaopatrz się w clemastinum, bo warto mieć w domu na wszelkiego rodzaju reakcje alergiczne

andzia u mnie są w osiedlowym, więc mam farta. polecam zakup, ale pamiętaj, że 3 przepiórcze to jak 1 kurze:) ja robię jajecznicę z 6 przepiórczych dwa razy tygodniu. w opakowaniu jest chyba 17-18 jaj

alijenka kurde czwórki! może i u mnie czwórki a nie dolne dwójki, bo ona ciągle palce pcha do tyłu i też jęczy a ja smaruje tylko te dolne dziąsła z których nic nie wyłazi. muszę zajrzeć

aylin będę poważnie rozważać Primosten. wygooglałam, że piękna miejscowość!

Ostatnia edycja:
Pojechałam dziś z młodą do lekarza w sprawie tej pokrzywki, bo nadal sobie wędruje po jej ciałku. Wg lekarki, taka reakcja jest głównie na alergeny z zewnątrz/dotyk, a nie przez alergię na pokarm, z czym akurat się raczej nie zgodzę, bo jak ja ze swoją pokrzywką byłam u alergologa, to najpierw wypytała mnie co zżarłam :-)
W każdym razie pytała się czy Gabi nie dotykała jakiś kwiatów, czy nie grzebała w piaskownicy, czy mamy w domu zwierze, bo często od kontaktu z sierścią jest taka reakcja. Tak więc dowiedzieć się od czego to się stało graniczy z cudem. Ja póki co obstawiam białko w większej ilości niż zawsze, może melon.
Zapisała fenistil w kropelkach, calcium i wit.C.

Gadałam z nią też o filtrach na słońce i powiedziała, żeby też nie szaleć z filtrami, że 20 wystarczy, no chyba, że plażowanie pełną parą, to wtedy jakiś większy. Ja tam się nie znam i w tym temacie wiem tyle co nic, ale MsMickey zamówiła dla Gosi i Gabi 50. A Wy jakimi filtrami smarujecie maluszki??

Baby współczuję Wam tych alergii i pokrzywek. Mój bąbel wcina już jajecznicę, truskawki, biszkopty i na szczęście wszystko ok :)
Muńka
fajnie, że wzięłaś się za siebie wokalnie ;-) Ja wciąż czekam na I'm calling you w Twoim wykonaniu :sorry:

Witaj świeżości Ty nasza :-D

u nas też do tej pory było wsio oki i już się cieszyłam, że Gabi nic nie rusza,a tu proszę. Ale ja też z tych bez alergii, a jeden incydent z pokrzywką miałam, więc mam nadzieję, że u Gabi to chwilowe i potem będzie spokój:-)

Jak podreperuję się technicznie to nagram ;-)

Hej
U nas koszmar idą cztery czwórki naraz :(, już w połowie powychodziły, te dolne troszkę wcześniej teraz wyszły te górne. W nocy Niuśka budzi się co chwilę, nurofenu nie chce połknąć, już wszystkimi sposobami próbowałam jej podać i nic :(.
Nawet nie mam kiedy z Wami usiąść bo w dzień staram się być z nią na dworze, a wieczorem jestem taka padnięta że zasypiam o 21.
W ogóle nie da się przebrać, ubieranie jej czy przwijanie graniczy z cudem, codziennie koszmar.
Mam nadzieję że szybko jej te zęby wyjdą bo się wykończę

Bidulka!! Kurcze, powiem Ci, że ja czasem tak sobie myślę o Tobie, że Ty przeważnie sama musisz wszystko ogarniać, bo mąż w pracy i naprawdę nie zazdroszczę. Jakbym była sama z Gabi 24/h, to bym chyba chodziła z wywieszonym językiem... Już nie chodzi o samą opiekę nad młodą, ale wsio co trzeba jeszcze dookoła zrobić. Zakupy, sprzątanie, wizyty u lekarza, jak trzeba...itp.
Jak w ogóle z pracą męża?

Witam, ale mam humor od rana :/ młody całą noc się rzucał, a do tego o 2ej miał 38temperatury :/ teraz delikatnie ciepły- ciekawe czy zęby, czy coś go rozkłada :/

Dodatkowo poszłam późno do piwnicy robić, skończyłam o północy i co dupa:wściekła/y:jestem w punkcie w którym zaczynałam, bo mi się regał zawalił na który wszystko tyle godzin układałam :/

Więc życzę Wam miłego dnia!!!

no tak...złośliwość rzeczy martwych :/

hej dziewczyny

chwile mnie nie bylo bo nie moglam sie po tym weselu ogarnac, do tego dzis mam goraczke 38,5 i strasznie mi skreca kiszki, chyba grypa zoladkowa... caly dzien spie, na szczescie jest niania

na wesele zostawilismy mlodego u moich rodzicow, i niestety cale popoludnie nas szukal i plakal co chwile... drugiego dnia od rana juz super humorek, a jak wrocilismy to tulenia nie bylo konca

poza tym coraz czesciej sie puszcza jak stoi, i jak go trzymam z przodu za raczki to podchodzi do mnie te pare kroczkow. tez jestem ciekawa kiedy zacznie chodzic

znow mi sie oczy zamykaja...

Gabi buziaki od ciotki i Antka :)

Josie zdrówka.

Ja mam 30 na słonce i sie zastanawiam czy wystarczy.

Młody mi na rece spi ma niby 37st, a dla mnie jakis goracy i ma rumience.

Ostatnia edycja:
Gabrysiu wszystkiego naj naj :) :-):-D:-)

josie
zdrówka :-D

Gadałam z nią też o filtrach na słońce i powiedziała, żeby też nie szaleć z filtrami, że 20 wystarczy, no chyba, że plażowanie pełną parą, to wtedy jakiś większy. Ja tam się nie znam i w tym temacie wiem tyle co nic, ale MsMickey zamówiła dla Gosi i Gabi 50. A Wy jakimi filtrami smarujecie maluszki??

Bidulka!! Kurcze, powiem Ci, że ja czasem tak sobie myślę o Tobie, że Ty przeważnie sama musisz wszystko ogarniać, bo mąż w pracy i naprawdę nie zazdroszczę. Jakbym była sama z Gabi 24/h, to bym chyba chodziła z wywieszonym językiem... Już nie chodzi o samą opiekę nad młodą, ale wsio co trzeba jeszcze dookoła zrobić. Zakupy, sprzątanie, wizyty u lekarza, jak trzeba...itp.
Jak w ogóle z pracą męża?
ja smaruję młodą 50 ale jak jest mocne słońce a tak to zwykłym nivea dla dzieciów

a co do mnie to kij tam z zakupami i tym co robię w koło siebie, najgorsze jest to że ja mam jeszcze takiego wujka z którym mieszkam i nim muszę się zajmować znaczy koło niego robić, sprzątać za niego, prać mu, gotować i w ogóle masakra, to jest chłop który nie umie za bardzo pisać, czytać nie skończył żadnej szkoły, całe życie robiła za niego moja babcia a później moja mama i niestety on już ma prawie 60 lat, a takiego starego kawalera nie nauczysz już niczego bo się nie da, bo on nawet nigdy baby żadnej nie miał

a mój chłop wrócił do starej pracy niby na lepszych warunkach niż miał no ale zobaczymy jak to będzie, oczywiście znów go nie ma bo jest w niemcowni, może dziś w nocy zjedzie

alijenka kurde czwórki! może i u mnie czwórki a nie dolne dwójki, bo ona ciągle palce pcha do tyłu i też jęczy a ja smaruje tylko te dolne dziąsła z których nic nie wyłazi. muszę zajrzeć
hmmmm chyba jak jeszcze nie ma dwójek to raczej czwórki nie wyjdą szybciej

Młody mi na rece spi ma niby 37st, a dla mnie jakis goracy i ma rumience.
upssssss zdrówka dla Antosia, a może to zęby ?????

Iwon zazdraszam tak przespanej nocki :-)

Ostatnia edycja:
Alijenka to nie zazdraszczam takiego układu z wujem ...

Muńka ten krem właśnie odbieram na poczcie;-) on ma 50 uvb ale 22 uva. lub odwrotnie;-) ja myślę, że na słońce musi być blokada. A szaleństwo rozumialabym gdybym kupiła setkę, bo to naprawdę na choroby skóry.
No i usciskaj Gabi ode mnie i Gochy :-):-):-)

Alez pogoda... raz słońce raz pochmurno...

Ostatnia edycja:
Sto lat dla Mai i Gabrysi.

Dziś na porannym spacerze spotkałam koleżankę z 3 miesięczną córeczką. Malutka jest strasznie. Waży 5,900 i mierzy 59cm. Uśmiecha sie do każdego. No słodziutka jest.

reklama
Witam,

josie zdrowia. Wspolczuje, grypa żołądkowa to coś okropnego, fajnie ze masz nianie do pomocy i możesz odpocząć :tak: Ja jak mnie tak wymiotowalo kilka tygodni temu i do tego goraczka to chłopaki akurat mieli gorszy dżien i oczywiscie sama z nimi siedziałam, myślałam, ze umrę :zawstydzona/y:

Aga i jak Antos?

Buziaki dla 11-miesięczniakow.

Kurcze ale mnie chorobsko męczy jeszcze, mam dość. Dobrze, ze Wojtk teraz śpi, Kubie wlaczylam bajkę bo naprawde nie mam siły a maz śpi bo na 22 do pracy o to na jakies 13-14 godzin :(

Do góry