reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka i inne cuda dla nas i maluszków :)

kademi- ja już zakupiłam przewijak:) bede miała tą komode z przewijakiem i na to go położe:) na łóżeczko też się nadaje.
Dziś kupiłam znowu kilka rzeczy z wyprawki:) A więc tak: pokrowiec na przewijak, 2 butelki TT i jedną Lovi, szczote do czyszczenia butelek, Pieluchy, pajacyka welurowego na przecenie w smyku i bluze taką z krokodylem na kapturze (polowałam już na nią ale w innych Smykach nie bylo:p) D stwierdził, że zajmie się czyszczeniem noska więc kupiliśmy też aspirator tylko nie wiem czy dobry taki w pudełku niebieskim z canpola, no i mój D strasznie lubi śliniaki więc sobie też jakieś wybrał. I D zdecydował, że bierzemy podgrzewacz:p pewnie się wystraszył wizji grzania mleka jak mu powiedziałam, że w mikrofalówce tego nie będziemy robić :-D portfel lżejszy, ale jestem zadowolona z zakupów:)

reklama
Cytryna - ale dlaczego bokiem?? Bokiem to mega niewygodnie! Ja będę miała "normalnie" :)
Przodem sa te nakladki na lozeczko, a my nawet lozeczka nie mamy, tylko kolyske. Lozeczko maly dostanie w spadku a Ania wtedy sie przeniesie na lozko. Wiec ja myslalam o zakupie przewijaka w tym stylu:

GULLIVER Stół do przewijania - IKEA

No i mozna go sobie "przodem" ustawic jak sie ma duzo miejsca, ale u mnie tylko pod sciane na dlugim boku wejdzie, pomiedzy meble czyli dziecko mialabym do siebie bokiem a nie nozkami - mam nadzieje ze nie zamotalam jeszcze bardziej ;)

U nas przewijak się bardzo sprawdził na początku. Dopiero zrezygnowaliśmy z niego jak Szymek zaczął się przewracać na boki bo było duże ryzyko że spadnie bo co my go na plecy to on fik na brzuch.

Później na łóżko z przewijaniem się przenieśliśmy.

Dziewczyny ile pampersów tych najmniejszych kupujecie? Ja na razie myslałam o jednej paczce DADY (bo te będę używać) bo to nie wiadomo z jaką wagą dzidzia się urodzi

Galaxia ja mam jedną paczkę pampków 1. Przy obydwojgu tak miałam, a potem już 2 używałam. Moje dzieciaki były średnie wagowo - 3450 i 3350.

Wysłałam dzisiaj B do H&M i SMYKA, co by po przecenach popatrzył i 2 siaty przytachał, nawet fajne ciuchy powybierał. Jedyne problem w tym, że to ja dzieciakom robię zakupy i on się niezbyt w cenach orientuje, jak cena skreślona to dla niego przecenione.
W każdym razie poza rzeczami dla Alicji i Igora kupił też bodziaki z długim rękawem, pajacyk welurkowy i dresik dla Wiktorka.

reklama
Do góry