reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

hej

uprzejmie donoszę, że impreza pożegnalna się udala, a ja przesadziłam z alko i dzisiaj odchorowuję:confused2: w nagrodę S jest zmierzły, płaczliwy i nieznośny:confused2: do panieńskiego nie ruszam ani kropli:-D

Aylin gratuluję Tysi pierwszych kroczków!!!
Alijenka nie wiem czy Nataszce już gratulowałam:zawstydzona/y: a więc gratuluję!!!!;-)

Aga nie myśl o tym d.upku! nie jest tego wart:no: regalik cudny, ciekawe czy da mi się go kupić?...

sorki więcej nie napiszę, bo mam nadzieję zjeść obiad zanim Belzebub się obudzi:-D

reklama
Ostatnio wynalazlam sposob na zasypianie. A w zasadzie to niania :-) wystarczy go smyrac po stopce, szyjce brzuchu raczce- i tak sie na tym skupia ze zastyga w bezruchu az zasypia. Jak jest spiacy i daje sie poglaskac to wystarczy minutka i spi...

No wiec spi a ja robie tarte z malinami i jagodami :-)

Na obiad mial krem z brokulow ale nie chcial nawet tknac dopoki nie dodalam pomidorow i makaronu :O

Szymek zdrowieje, dziś był już tak samo upierdliwy jak zawsze, bez gorączki, tylko jeszcze go w gardle "piórko łaskocze" :p Dzisiaj z Moniką ganiali się w berka :-D normalnie wrażenia bezcenne, szczególnie jak Monika robiła nagle w tył zwrot i zamiast gonić zaczęła uciekać :p

poza tym Szymek nauczył się gwizdać - myślałam, że zwariuję.....................

Aylin - gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!!

Josie - Szymek jak nie mógł zasnąć to ja go musiałam głaskać po brwiach :eek: i skroniach i usypiał... bo jak tak go miziałam to oczy mrużył :-D

Sunshine
- pokaż pokoik :D

Pokoik Moniki ewoluował nieźle w porównaniu ze stanem po urodzeniu ;P
rok temu:___________dzisiaj:
DSCF0013.JPG DSCF4765.JPG

Załączniki

• DSCF0013.JPG
    DSCF0013.JPG
    53,7 KB · Wyświetleń: 68
  • DSCF4765.JPG
    DSCF4765.JPG
    51,1 KB · Wyświetleń: 66
Wojtek ma gorączkę :-( Mam nadzieje, ze to po szczepieniu bo babka mówiła, ze nawet po 10 dniach moze wystąpić gorączka a dzisiaj 11 dzien po. Oby to nie było od słońca, żaden udar ani nic...ciekawe jaka bedzie noc.

zaza fajnie, ze imprezka sie udała. A kto kogo żegnal? Bo ja oczywisce przegapilam :zawstydzona/y:

Hej
śledzę Was z koma i ta cholerna aplikacja wyrzuca mnie ostatnio... system mnie nie chce... buu...;-)

Wracamy do domu więc pakowanie i upychanie ...

Gosia zaczęła chodzic:-):-):-):-)
Na razie odległość ok metra ale to już jest to:-) ma minę zwyciężczyni :-):-):-)

Lecę kończyć pakowanie:-( jedziemy golfem a ja biorę rower... nie muszę dodawać, że bagażnika specjalnego nie mamy a golf nie jest w wersji kombi...

jeju jakie puchy:-p
ponieważ D był dzisiaj na budowie cały dzień, to calutki dzionek spędziłam S sam na sam i mimo, że był zmierzły to dzień uważam za udany - tak mało czasu mamy dla siebie sam na sam ostatnio, strasznie mi tego brakuje:-( nie chcę chodzić do pracy:no:

josie fajny sposób, ale u S nie przejdzie, bo się wkurza jak go smyram:confused2: brokuły i pomidory pasują do siebie, najwyżej będziesz do wszystkiego dodawała pomidorów i makaronu;-) czy wy Jasia przypadkiem we Włoszech nie spłodziliście?:-p;-)

Rysica dobrze, że Szymuś ma się lepiej! zdrówka dla niego!

Polaa oby gorączka sama ustąpiła, może to od ząbków??
a żegnaliśmy kolegę z pracy, bo się przenosi do Warszawy

MsMickey brawo dla Gosi!!!

Zaza coraz fajnie się czas spędza z maluchami, bo są coraz mądrzejsze :) choć mój taką histerię odwalił, ze tylko czekać jak ktoś z opieki mi zapuka, ze biję dziecko on się drze jak opętany. I zęby zębami, ale chyba niezły charakterek mi rośnie :cool:

Pola by Wojtkowi szybko temperatura minęła.

Josie, Jasiek makaronowy chłopak :)

Idę zrobić porządek z truskawkami kupiłam jeszcze 2kg by młodemu zamrozić na zimę.

Gratuluje postepów w chodzeniu :-):tak: u nas dalej nic ale sie nie stresuje.... ma jeszcze czas ;-) Za to rozwoj psychiczny jest jak najbedziej rozwinety wiec luzik ;-)

Obiecany pokoik + gratis placzek :-p
IMG_8022.jpg

do siatki musze jeszcze drobne zabawki powkladac i niestety wisi przy oknie bo nie mozemy dzior robic w suficie :confused2:

Dzis kupilam sobie stroj kapielowy - jednoczesciowy- wiec na plaze moge smialo smigac :-p

Milego wieczorku ;-)

Załączniki

• IMG_8022.jpg
    IMG_8022.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 67
  • IMG_8026.jpg
    IMG_8026.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 77
  • IMG_8028.jpg
    IMG_8028.jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 67
Ostatnia edycja:
Hej baby :-)

J. spał dzisiaj po południu od 15.45 do 18.15 :szok: i tym sposobem zaliczyliśmy wieczorem drugi spacer i młody poszedł spać po 21 - dla nas to mega późno, zobaczymy o kt,órej jutro wstanie :cool2:

Dziś był fajny dzień, bo cały spędziliśmy rodzinnie, we czwórkę :happy: Poszliśmy sobie na bosiko pograć w piłę i kosza, jeju jak dawno tego nie robiłam, super uczucie, zwłaszcza że ograłam mojego M. :-p

MsMickey, Aylin gratuluję dziewczynom pierwszych kroczków!! :-) Super!

Zaza
ja daję młodemu mięso ze sklepu, który jest autoryzowanym sklepem takiej agrofimy, a czasem M. zamawia drób lub królika u znajomych na wsi.
Ryby wędzonej jeszcze nie dawałam, bo my raczej nie jemy, bo ja raczej unikam wędzonego, ale ciekawa jestem jak by zareagował :happy:

Sunshine, Rysica piękne mają dziewczyny pokoje! :tak: Ale Wam zazddroszczę, my nadal gnieździmy się all w sypialni, bo w plan jest taki, że chłopaki będą mieli wspólny pokój. Ale dopóki J. budzi się w noy i wstaje o 5-6, to nic z tego.

Maćku przyłączam się do pytania niespodzianki o ten brak konieczności mycia zębów! :tak: Powiem szczerze, że mi by to pasowało :-p Bo z tym myciem zębów to naprawdę jakaś farsa jest :sorry: Coś tam mu niby posmyramy, ale co to za mycie..

Muńka hej ho urlopowiczko :-) Wypoczywaj i tradycyjnie - przywieź ponętną opaleniznę :cool2:

Rysica wracajcie do zdrówka :happy: U nas też charaktery chłopaków całkiem różne. J. bardziej uparty, wymagający i absorbujący. No, ale ja nie zadaję sobie pytania po kim. Wiadomo, po mamusi ;-)

Aga no to fajno, że już humorek lepszy :-) Ja też miałam podobny przed kilkoma dniami i też przyszła @ i od razu lepiej ;-) I nie zaprzątaj sobie głowy tym dupkiem - ojcem bąbla, kiedyś będzie żałował, a Ty ułożysz sobie życie i A. będzie miał jeszcze super tatę, zobaczysz :-)

Polaa zdrówka dla Wojtusia!

Kasiekz
no zdolną masz tą córcię :-)

Josie niezły sposób na zasypianie, uśmiałam się :-D

A w ogóle to od paru dni dopadają mnie jakieś nostalgiczne nastroje i emocje.. macie czasem tak, że tęsknicie za czymś i.. same nie wiecie za czym? Że myśl o różnych przeżyciach, chwilach, ulotnych tęsknotach jest tak intensywna, że aż boli? Zwłaszcza w piękny, pachnący latem wieczór lub podczas słuchania muzyki nocą..
Ech, jakoś tak mnie naszło...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Sunshine piękny pokój, a śliczna płaczka idealnie wkomponowana :)

Iwon fajnie, ze dzień udany.
A co do tęknoty to strasznie tęsknię za Berlinem :( za tymi ludźmi tam, ale z drugiej strony bardzo się cieszę, ze jestem w Polsce.

Do góry