reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Aura dostala dzis szczepionke i dzielnie ja zniosla obeszlo sie bez lez :-)
EDIT: aaaaaaaaaaa zapomnialabym Aurelka dzis pierwsze kroki samodzielne miala :-):tak: mamcia ja stawiala w polowie drogi do kanapy i ta ze swiadomoscia ze sie zaraz zlapie biegiem szla :-D cwaniara jedna!!! :-D
Dzielna dziewczynka;-) i gratki za pierwsze kroczki

Od jutra Antek ma koleżankę, a ja małą do opieki od 7:45:szok::szok: mam nadzieję, ze dam sobię radę i jak najszybciej muszę sprawić sobie podwójny wózek.
Powiem Wam, ze jedna dziewczyna podejrzewała, ze coś z dzieckiem nie tak po wizycie u tej niani i wsadziła dyktafon do torby dziecka co dziś tam usłyszałam to głowa boli :szok::szok::szok: np: "zamknij się, bo wypierd... cię przez okno, kurwy itp" włos na głowie stawał dęba:-:)-(jutro ta niania dostanie dyscyplinarkę, a miałam 3dzieci pod opieką.
Pwodzenia. Znajomi dobrze zrobili z tym podsłuchem, chociaż babsztyl teraz dostanie za swoje
Tzn? Ja mam 160 cm a M 196 ;-)ps czy Wasze dzieci też piją wodę z wanny/basenu/jeziora/fontanny? :baffled:
155:confused2:cm a K 182. A wodę złopie z czego się tylko da, próbował nawt psą z miski wypić:szok:

różowy kolega na baterie zamówiony, stolik w knajpie zarezerwowany, odliczam do kolejnej soboty:-D
A rozbieraka zamówiony:-D..? udanej zabawy

Ile macie stopni w mieszkaniu? U nas jest ciągle 25/26:szok: i mały śpi w bodziakach, nie przykryty bo się poci strasznie

Jadę dzisiaj do miasta kupić Oliwii kieckę na wesele:tak: Ja mam 2 i nie wiem w której iść

Ostatnia edycja:
reklama
dobry!

młody mi dzisiaj zrobił suprajsa i wstał pół godz wcześniej, skutkiem czego ja brałam prysznic, a o stał przy wannie, po czym postanowił odsłonić mamusię i zalałam łazienkę, bo nie pomyslałam, żeby przy dzieciu prysznic skierować na ścianę:confused2:
potem robił mi awantury o byle co:confused2:

mam nadzieję, że jak wrócę do domu po pracy to będzie miał lepszy nastrój... D wróci dzisiaj koło 22-23 dopiero

josie aylin ponoć tak jest, że to co preferuje mama w ciąży i podczas karmienia, to dziecko potem lubi jeść - ja miałam ciągoty na słdokie i S też niestety słodkie lubi, daję mu bardzo rzadko, ale jak się wtedy dorwie to dziecka nie ma:-D

asik powodzenia na zakupach!!!

a no to chwila dla mnie i bb ;)

Niespodzianka co do tegp peugeota to jest tak jak z kazdym autem na jakie trafisz :p sa faktycznie kiepskie samochody ale peugeoty do nich jako tako nie naleza ... moze niektore modele sa felerne ale 406 nie i 407 tez nie ... moj m pracowal we francuzach wiec on akurat te chwalil , nawet w planach kiedys byla 406

Macku
moj nie pija wody z wanny a tylko w wannie poki co sie kapie :) a raczej stoi wiec ciezko byloby mu pic

Aga masakra ... ale dobrze ze podsuchali

Zaza no to bedzie zabawa :D

Kasiek chciala pomoc mamusi :D to sie nazywa nasladownictwo :D az strach robic cokolwiek przy swoich dzieciach :D

Josie dobrze ze ja jadlam wszystko ... ale rosol mlody uwielbia tak jak i ja w ciazy :D

Sunshine
gratuluje pierwszych kroczkow :D

Asik u nas jest ok 23/24 ale musialabym dokladnie sprawdzic ... bo termometr jest zabawka Nikosia :p wiec moze sie popsul ... w tamtym roku mialam min 25-26 i byl golasek caly czas :D a teraz w bodziaku z krotkim w dzien i z dlugim na noc

Ostatnia edycja:
czy u mnie w pracy zdarzy się kiedyś dzień bez awarii?????????????????????:wściekła/y:
zresztą czego ja się spodzieam, w końcu jest piątek, to zamiast odwalić papierologię i spokojnie iśc do domu to trzeba się na w.k.urwiać, nabiegać, nadzwonić i natłumaczyć, no i ten SAP:confused2:

dobra to się wyżaliłam i wracam walczyć

Hej, hej! :-)

Dzisiaj ostatni dzień pracy - juhuuuu :cool2:

Ale mam lenia, wszystkie się snujemy po biurze i czekamy do tej 16.30 :-p Biurko wysprzątane, sprawy pozałatwiane, autoresponder w szkrzynce mailowej ustawiony, odliczanie czas zacząć ;-)

A pochwalę się wam, że mój bąbel nauczył się korzystać z telefonu komórkowego :-p Od kilku dni bierze go do łapki, przykłada do ucha i mówi zmieniając śmiesznie ton głosu " lelo, lelo" :-D (domyślam się, że chodzi mu o hallo :tak:)

kasiekz dzięki za pomysł z tymi kolorowymi magnesami, podkradnę Ci go, bo bąbel też uwielbia się bawić tymi na lodówce :)

Ostatnia edycja:
Witajcie,

Iwon no to Julek mógłby sobie przez telefon pogadać z Wojtkiem :-) Ostatnio młody tez tylko gdzieś dzwoni, nawet pilotem :-D

Asik udanych zakupów :tak: U nas teraz w domu około 24 stopni, za ciepło. Wojtek śpi w samych bodziakach z krótkim rękawem i odkryty. Ja mu nóżki przykrywam ale sam sie odkopuje, widocznie mu za ciepło, wcale sie nie dziwie.

Zaza wspolczuje tego, ze sie nawkurzasz w pracy ale juz weekend zaraz :)

my sie juz weekendujemy, mąż dzisiaj znowu wrócił z pracy koło 1 w nocy, wyspal sie i od rana bawi sie z Kuba, w końcu czuje ze weekend :-D

Polka już po zupie zielonej - brokuł, zielona fasola, brukselka, groszek i ziemniak+lubczyk:) czyli wszystko co kocha. Ja znowu na weekend do teściów w góry, bleee. Poza tym Polka pięknie przespała całą noc (wczoraj budziła się z 6 razy), więc już nie wiem czy wychodzą jakieś zębole czy nie:/

aylin
ja też jestem za tą tezą, bo w ciąży jadłam nieograniczone ilości nektarynek i Polka teraz je z owoców tylko i
wyłącznie nektarynki:)

kasienka młoda jak stoi w wannie to odkręca kran i piję jak stary:D śpi w długim bodziaku? Wow, moja nawet w zimie w krótkim, bo inaczej spociłaby się na amen:D

sunshine zapomniałam pogratulować pierwszych kroczków! super:)

asik u mnie w sypialni 24-27C i młoda śpi tylko i wyłącznie w topie na ramiączkach i pieluchogaciach. Przykrywam jak zasypia, ale potem i tak całą noc śpi odkryta:D

josie pies i chomik + teraz kot:D Chomik jest duży syryjski, bardzo kochany. Pola go wozi w wózku dla lalek, w koszu smoby itp., on w ogóle nie gryzie. Poza tym to mój trzeci syryjski i one są z natury nie gryzące:D Tak więc chomik ma raj okruchowy, jak biega w kuli po domu to zawsze po drodze zbiera (kula ma dziurki):) Co do Polki to ona jest bardzo delikatna i wie, że może go tylko głaskać lub nosić, a nie tarmosić jak psa:p

Witam :) jak do 16:30 nie będę siwa to będzie dobrze :D po walkach dzieciaki śpią. Kurczę daję sobie parę dni, ale nie wiem co z tego będzie nie mogę ich na sekundę zostawić obok siebie, bo Antek chyba z zazdrości bije, szczypie i za włosy ciągnie :no:i nie reaguje na żadne uwagi z mojej strony. No i uziemienie w domu na całego :(

Kasiekz fajnie, ze Pola taka delikatna mój pewnie zgniótł by chomika w 3sek. no chyba, ze by się go bał jak wszystkich innych zwierzątek :D

Pola miłego weekendowania :)

Iwon podaj nr telefonu Julkowi do Antka :D

Hehe - moja też ostatnio gada przez telefon.
Moze im zamotujmy jakąs infolinie dziecięcą? Pogadaja miedzy sobą, powymieniaja sie uwagami.

reklama
aga rozumiem, moja sąsiadka ma 19mies. córkę i nie potrafią się razem bawić. Ciągle tylko ryk i awantura o zabawkę, Polki najlepiej niech tamta nie dotyka i nic od niej nie chce - masakra:D Zostawić nie można na sekundę, bo jedna drugą pchnie lub obsypie piachem czy czymś rzuci...k.a.t.a.s.t.r.o.f.a. nie wiem, jak inni dają radę - może to kwestia przyzwyczajenia do siebie dzieci. No, ale nasze widzą się codziennie i dalej zgrzyt:/ Po prostu życzę wytrwałości i oby się polubili i świetnie bawili, a ty w tym czasie siedziała z wyłożonymi nogami do góry. No!

Widziały? http://wiadomosci.radiozet.pl/Polsk...epionek-wycofane.-Co-z-zaszczepionymi-dziecmi

Ostatnia edycja:
Do góry