reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Hej laseczki.

Straszliwie nieogarnięta jestem jakoś i czytam Was kilka razy dziennie, ale na pisanie brak czasu już. Dziś dorwałam kompa od koleżanki więc znacznie wygodniej niż z komóry :-)

Alijenka - współczuję choróbska małej. Tym bardziej teraz w taką piękną pogodę. Oby katarzysko nie zmienilo się w coś gorszego. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrówka &&&&&.

A jak to wędzidełko powinno wyglądać? Bo ja mam dziwne wrażenie, że u Szymka to też coś nie halo jest, ale jak do tej pory nikt nic nie mówił nam.

Niespodzianka pytałaś o alergię - tak jak najbardziej jest to możliwe. Koty i psy mają zupełnie inne alergeny. No i kocie są znacznie silniejsze dlatego głównie osoby uczulone są właśnie na koty.

Witam nowe mamusie!!!!

Aylin to zazdroszczę zakupu tanich pampersów. Ja w zeszłym tygodniu musiałam na wariata kupować w sklepie u nas i za 54 sztuki zapłaciłam 48zł!!!!!! No ale co było robić jak mlody uczulenia na dadę dostał???? Tak właśnie wyszła mi oszczędność......

Dzisiaj K kończy urlop. Mieliśmy super dzień - zaczęliśmy od przejażdżki rowerowej. Młody jak nigdy spokojny, nawet na kask się nie wściekał. Wróciliśmy o 12:30, Szymek zjadł i poległ. Wstał o 15, przyszła jego chrzestna (na imieniny chrześniaka) i w czwórkę znów na rowery wybyliśmy zaraz po jedzonku. wróciliśmy o 19:30. K wykąpał małego, ja go nakarmiłam i momentalnie zasnął.
Chyba też wezmę z niego przykład bo oczy mi się kleją.

Aha - no i przebiły się nam górne czwóreczki.

Ostatnia edycja:
reklama
w SMYKu buty 50% taniej: Buty dla dzieci - ubrania, buty dla dzieci w smyk.com

alijenka
bidula! Ściskam i oby szybko jej przeszło!

aylin mi też weekend trzasną nie wiadomo kiedy. M był od pt wieczora u swoich rodziców w górach, a ja sama z dzieciem to tym bardziej nie czułam weekendu, a jutro znowu pn:no:

mlodak na maxa zazdroszczę przebitych czwórek!:)

Hej
Pojechaliśmy na cały dzień nad jeziorko:happy: wróciliśmy dopiero pod wieczór.. ale było super, Damian zadowolony 'pływał' z mamusi pomocą. A Oliwia to już w ogóle z wody nie chciała wychodzić

Pola
a coś nie coś wiem jak to jest jak męża w domu niema, na szczęście zmienił pracę i jest co dziennie w domku:tak:

Damian pije tylko wodę smakową (teraz truskawkowa), sporadycznie weźmie łyczka Kubusia od siostry czy herbaty ode mnie

Młodak wszystkiego co najlepsze dla Szymusia z okazji imienin:-) i gratuluje czwórek
Alijenka dużo, dużo zdrówka dla córy
Aylin zazdroszczę promocji, mi ciężko na jakąś trafić bo specjalnie do miasta nie będę jechać po pampersy a jak już jestem to promocji już nie ma:crazy:
Marta Dominika jest śliczniutka

sukienka+modelka Zobacz załącznik 573320 Zobacz załącznik 573321 Zobacz załącznik 573322
i mały pływak Zdjęcie0288.jpg

Załączniki

• Zdjęcie0288.jpg
    Zdjęcie0288.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 55
Asik moj maz tez jest codziennie w domu :tak: Na szczescie :-) Pracuje tylko na nocki, ale praca ok, zarabia dobrze wiec nie narzeka. Trasy ma tylko rożne, czasami wlasnie zaczyna w niedziele o 18.30 a czasami o 24, zależy gdzie jedzie :tak: Ale codziennie wraca, raz po 8 godzinach a niekiedy nawet i po 15, tym razem długi tydzień nam sie zapowiada ale cóż. W jedne dzien wybieram sie z chłopakami do koleżanki wiec jakoś zleci, byle do piątku :-D

A 1 sierpnia siostra do mnie przylatuje, nie mogę sie doczekać :tak: Z babcia przylatuje, babcia po 4 dniach wraca do Polski a Ona zostaje do 21 sierpnia, niby ma tylko 11 lat a opiekunka do dzieci rewelacyjna :tak: Odpoczne trochę :-)

Mlodak gratuluje zabkow Szymusiowi :tak:

Aylin, kasiek oj mi ten weekend tez przeleciał nie wiem kiedy ale na szczescie był udany w przeciwieństwie do poprzedniego, wczoraj pol dnia w mieście, kupiłam pary rzeczy dla chłopaków na przecenach, sobie kosmetyki,bluzkę i buty wiec humor sie poprawił :tak: Po powrocie maz sie wziął za sprzątaniu domu :szok: Odkurzal chyba trzy godziny ale w każdy kat wszedł, aż mi głupio było bo ja tam rzadko dochodzę :zawstydzona/y: (Tzn odkurzaczem ;-)). Na wieczór sie objadlam :zawstydzona/y: A dzisiaj Kuba z tata kilka godzin na basenie, ja Wojtka polozylam spać i odpoczynek na całego bo nawet obiadu nie robiłam, maz zrobił jak wrócili z basenu :) zawsze to jakaś odmiana jak nie trzeba stać przy garach :)

dzisiaj jeszcze włosy farbowalam i wlasnie czekam aż mi wyschna, zeby sie położyć bo inaczej poduszka bedzie czerwona.

Dzień dobry :)

Aylin to zazdroszczę zakupu tanich pampersów. Ja w zeszłym tygodniu musiałam na wariata kupować w sklepie u nas i za 54 sztuki zapłaciłam 48zł!!!!!! No ale co było robić jak mlody uczulenia na dadę dostał???? Tak właśnie wyszła mi oszczędność......

czyste zdzierstwo. No to u nas po 29.90 dopadłam.

Ide z moja dziś do lekarza - jakis inny a nie nasz pediatra ale moze cos doradzi w sprawie tej wysypki. Bo pomysłu nie mam. Po pudrodermie/sudokremie sie nie zmniejszyły.

Joł Lachonki!!!

tęskniłyście ??? :-p:-p

Zdam tylko krótką relację i będę Was nadrabiać, bo pewnie sporo tego.

Nad morzem było suuuper!! pogoda dopisała, praktycznie całe dnie spędzaliśmy na powietrzu, miejscówka okazała się strzałem w 10-tkę, więc wrzucę na pewno w propozycje wakacyjne.
Dzieciaki szalały w piasku, Gabryśka zrobiła się straszną całuśnicą i napastowała Filipka :-D potrafiła go do ściany przyciskać i całować :sorry2: On początkowo się wkurzał, ale potem odwzajemniał pocałunki - genialny widok!!!
No i największym osiągnięciem jest samodzielne chodzenie :-D:-D jeszcze się cyka, więc woli za rękę, ale potrafi już puścić się mebla i przejść do wybranego celu. W domku nad morzem przechodziła nawet z pokoju do pokoju. Często kończy się to upadkiem na kolana albo pupę, ale raz wylądowała twarzą w piasku i akurat S robił wtedy fotkę :sorry2: na szczęście tylko trochę piasku znalazło się w oku, więc przemyłam solą fizjologiczną i było oki.

Mój pokręcony kuzyn z Krakowa faktycznie urlopował się w tym samym miejscu razem ze swoim synkiem, moją chrzestną i wujkiem, więc było wesolutko :-)

No i w zasadzie to tyle. Szkoda tylko, że tak krótko. Jednak wyjazd na tydzień to mało.

Jutro G ma szczepienie, dzwoniłam do przychodni i mają tylko MMR, więc teraz dzwonię do apteki blisko przychodni, czy mają Priorix w sprzedaży.

Jak G uśnie, to zacznę Was nadrabiać :tak:

Aga dasz rade z dzieciakami, powodzenia.

Aylin daj znać po lekarzu.

no wlasnie cisza tu jak nie wiem, aż w szoku jestem. Przeciez juz po weekendzie :) jak ja nie lubię poniedzialkow :( maz jeszcze nie wrócił z pracy, pogoda na szczescie super wiec jakiś spacer pózniej.

Milego dnia

KTORA UKRADLA SLONCE BRRRRRR....:dry: wyjechalam tylko na weekend, wracam i co slonca nie ma :shocked2:

a tak a propos - co dajecie dzieciom do picia? co na ciepło co na zimno? ile? do czego? itd.

obecnie tylko wode, czasem z naszego kubka soczek ale generalnie jak jej podam co innego niz wode to nie chce pic :confused2:

Sunshine u nas pomaga zasypka Johnsona, albo maka ziemniaczana. Na noc to w ogole smaruje bephantenem, a pozniej sypie zasypka i sie robi cos masakrycznego, co nie chce sie zmyc rano - ale pomaga :D
Jakich pieluch uzywacie? Ja zmienilam z pampersa na lidlowe i nie ma problemu (a testowalam wszystkie z asdy, aldi, wilko - wszystkie sztywne i przy asdowskich sie odparzyl).

Wczoraj po spotkaniu ze znajomymi z pracy malz przyszedl do domu lekko zachwiany. Smierdzial papierochami na km wiec dostal eksmisje na kanape. No sorry, ale z kominem spac nie bede - tym bardziej, ze mnie mdlilo. Nad ranem przyszedl i sie pytal czy byl niedobry i dlatego spal w duzym pokoju :sorry2: Daj chlopu wodki. On ma chyba slabsza glowe ode mnie :sorry2:

uzywalam pampersow zazwyczaj, jak byla mlodasza probowalam roznych i nidgy nie miala uczulenia, teraz kupilam w TESCO CHEEKY Bots i sa naprawde super bo przypominaja pampersy :tak: napy.png
a cala paka byla £15 :szok: wiec wzielam. Problem w tym, ze tez zaczelam uzywac chusteczek HAGGIS i teraz do mnie dotarlo, ze moze to to??? A dupcie smaruje METANIUM i tez mam puder Johnsona i sypie na noc.

Zrobila probe i uzywalam tylko pampersow przez 4 dni i widze poprawe.... wiec to chyba pampersy a szkoda :-(

Dobrze, ze maz skruche okazal :-p niektorzy tak maja, moj tez :tak:
nie nadrobię Was, jestem padnięta ledwo na oczy patrzę, od 2 nocy prawie w ogóle nie spałam
właśnie wróciliśmy od lekarza, Niuśka jest chora, mamy antybiotyk i zakaz wychodzenia na słońce przynajmniej przez 3 dni :(
a i Niuśka ma wędzidełko do podcięcia :(
Impreza urodzinowa dla mnie nieudana :-(

ojej zdrowka dla Nataszki i szkoda, ze impreka nie udana buuuu.... a co sie stalo?
Wedzidelkiem sie nie stresuje lepoiej teraz niz pozniej..... u nas nikt tego nie sprawdzal hmmmm......

Dzisiaj K kończy urlop. Mieliśmy super dzień - zaczęliśmy od przejażdżki rowerowej. Młody jak nigdy spokojny, nawet na kask się nie wściekał. Wróciliśmy o 12:30, Szymek zjadł i poległ. Wstał o 15, przyszła jego chrzestna (na imieniny chrześniaka) i w czwórkę znów na rowery wybyliśmy zaraz po jedzonku. wróciliśmy o 19:30. K wykąpał małego, ja go nakarmiłam i momentalnie zasnął.
Chyba też wezmę z niego przykład bo oczy mi się kleją.

Aha - no i przebiły się nam górne czwóreczki.

Super ze dzionek udany i oby bylo ich wiecej :tak: i oczywiscie Gratuluje nowych zabkow :-)
:tak:
Od nieco ponad 2h siedzę z dwójką dzieciaków i mam dosyćććć :(

dasz rade kochana, bo kto jak nie TY? :-):tak:

Munka- super sie czyta takie radosne posty :tak: ciesze sie, ze juz wrocilas bo brakowalo tu Ciebie ;-) Oczywiscie gratulacje dla Gabioszka :-)

Aylin- daj znac co powidzial, ja ze swoja tez musze sie wybrac bo te krochy za dlugo sa, mimo, ze sie zmniejszyly ale to jeszcze nie to :-(

Marta/Asia- slodziaki z Waszych dzieciaczkow i piekna sukienka :tak:

Dziewczyny imprezka byla przednia wrocilysmy o 4 do domku a o 7 pobudka bo o 9 bus do domku.... 5h w drodze, Pe mnie odebral z mloda i dalej wycieczka ze znajomymi i dzieciakami tak wiec wczoraj padlam o 21 :confused2:

Załączniki

• napy.png
    napy.png
    101 KB · Wyświetleń: 31
Ostatnia edycja:
reklama
nie ma mnie to i pusto na forum:-D;-)

Ja dalej na zwolnieniu, Adi kaszle jak gruźlik, na szczęście osłuchowo czysto. Matiemu coś w nosku furczy, ale ok.

Munka penie, że tęsknilyśmy. Gratulacje dla Gabi.
Alijanka- zdrówka dla Nataszki
Aylin - kciuki za trafną diagnozę i szybkie pozbycie się krostek
Aga - dasz radę.:-) &&&&&&&&&&
Pola udanego spaceru.

I tyle, bo nie pamiętam co komu:zawstydzona/y:

Aaaaaaaaaaaaaaa
Marta -Sliczna Dominisia
Asik - Oliwcia super prezentuje się w sukience

Wiecie co m-c nie byłam na zwolnieniu, a co za tym idzie -sama w domu cały dzień z chłopakami i zapomnialam jak jest cięzko, zwłaszcza jak jednen ząbkuje, a drugi jest chory.
A do tego Adi wstał o 5 a Mati o 6.30:wściekła/y:

Edek: Adi właśnie padł:-D, Mati śpi od pół godziny

Do góry