reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Dziękuję,na razie moje lęki o własne zdrowie zeszły na dalszy plan,bo bardzo boję się o dziecko. Nie miałam świadomości ,ze krwiak na tym etapie ciąży jest tak groźny. Przeczytałam jakieś straszne historie. U mnie to 25 TC+0 i już 2 razy plamilam i dopiero dziś zaczełam zgłębiać temat ,ze taki krwiak może urosnąć i odkleić łożysko. Tfu,tfu. Tak więc,chwilowo o.psyxiatrzw nie myślę,bo głowię się,co zrobić,aby przy 2 aktywnych,malych dzieci donosić tę ciążę i co zrobić,żeby mimo brania heparyny krwiak się wchłonął...
Nie myśl o najgorszym i na pewno nie czytaj 🙏 to tylko nakręca niepotrzebnie... Wszystko będzie dobrze - głęboko w to wierzę. A na stargane nerwy melisa - to dziecku na pewno nie zaszkodzi. Każdy psychiatra i psycholog powie Ci że to jest w 💯 bezpieczne. Trzymam za Was kciuki 🤞

reklama
Nie myśl o najgorszym i na pewno nie czytaj 🙏 to tylko nakręca niepotrzebnie... Wszystko będzie dobrze - głęboko w to wierzę. A na stargane nerwy melisa - to dziecku na pewno nie zaszkodzi. Każdy psychiatra i psycholog powie Ci że to jest w 💯 bezpieczne. Trzymam za Was kciuki 🤞
Dziekuję bardzo za dobre myśli🥰,teraz już staram się szukać sposobów na wchloniecie krwiaka. Jeszcze raz dziękuję za ciepłą odpowiedź.

Dziekuję bardzo za dobre myśli🥰,teraz już staram się szukać sposobów na wchloniecie krwiaka. Jeszcze raz dziękuję za ciepłą odpowiedź.
Dawaj znać jak sytuacja i nie daj się lękom - one tylko czekają na taką pożywkę 😐 większość katastrof dzieje się w naszych głowach - wiem coś o tym niestety 🥴

Krwiak musi wchłonąć się sam dlatego musisz dużo odpoczywać i uważać na siebie nie podnosić ciężkich przedmiotów niestety nie ma na to sposobu tylko czas aż się wchłonie

Dzień dobry Dziewczyny,
zaczynam 34 tydzień ciąży i po porodzie przymierzam się do wzięcia paroksetyny. Mam pytanie odnośnie tego leku - czy mogę zacząć go brać w minimalnych dawkach już teraz żeby wysycić organizm na tzw. baby bluesa którego mogę się absolutnie spodziewać. Jako osoba z zaburzeniami lękowymi i leczeniem przed ciążą stwierdzam że bez leków w tej ciąży to jakiś koszmar a lęki i objawy nasilają się właśnie teraz.

Dzień dobry Dziewczyny,
zaczynam 34 tydzień ciąży i po porodzie przymierzam się do wzięcia paroksetyny. Mam pytanie odnośnie tego leku - czy mogę zacząć go brać w minimalnych dawkach już teraz żeby wysycić organizm na tzw. baby bluesa którego mogę się absolutnie spodziewać. Jako osoba z zaburzeniami lękowymi i leczeniem przed ciążą stwierdzam że bez leków w tej ciąży to jakiś koszmar a lęki i objawy nasilają się właśnie teraz.
To pytanie do ginekologa i psychiatry.

To pytanie do ginekologa i psychiatry.
Psychiatra się wypowiedział, że nie ma sensu teraz i dopiero po porodzie. Ale chyba zasięgnę jeszcze konsultacji z 2 ręki bo poród to nie jest fajna sprawa bez leków.
Też dziewczyny tutaj pisały o relanium, muszę zgłębić temat☺️
A ginekolog to powinien tylko wiedzieć jak będę coś brała bo niektóre psychotropy nasilają krwawienie podobno

Psychiatra się wypowiedział, że nie ma sensu teraz i dopiero po porodzie. Ale chyba zasięgnę jeszcze konsultacji z 2 ręki bo poród to nie jest fajna sprawa bez leków.
Też dziewczyny tutaj pisały o relanium, muszę zgłębić temat☺️
A ginekolog to powinien tylko wiedzieć jak będę coś brała bo niektóre psychotropy nasilają krwawienie podobno
No to leć po drugą opinię :)
Wiesz, nawet jak tutaj ktoś Ci napisze, że brał przed porodem, to to nie jest porada medyczna. Tu nikt nie bierze odpowiedzialnosci za konsekwencje, ktore moga dotknąć Ciebie i dziecko.

No to leć po drugą opinię :)
Wiesz, nawet jak tutaj ktoś Ci napisze, że brał przed porodem, to to nie jest porada medyczna. Tu nikt nie bierze odpowiedzialnosci za konsekwencje, ktore moga dotknąć Ciebie i dziecko.
Wiem o tym, ale może któraś ma doświadczenie, dobre i to, a decyzję i tak muszę podjąć sama.

reklama
Dzień dobry Dziewczyny,
Wydaje mi się że jest przeciwskazania w ciąży ze względu na ryzyko powikłań u noworodka. Raczej dają inne leki z grupy sari jak asertin, ostatecznie decyduje psychiatra . Osobiście bym nie brała .

Do góry