reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kreska po czasie

Libibum

Zaciekawiona BB
cześć,
Dziś spóźniał mi się okres już 3 dzień więc postanowiłam zrobić test, po 3 minutach nie zauważyłam żadnej kreski ale po 20 min pojawił się różowy cień kreski a po pół godzinie taki wyraźny różowy jak na zdjęciu. Jak myślicie czy jest szansa że zaszłam? Czy jednak jakiś błąd ? Miała tak któraś z was? (Test z boku starłam paznokciem ale to już po fakcie więc nie zwracajcie uwagi). Prócz tego mam objawy jak ból podbrzusza, mega wzdęcia już od tygodnia.

Załączniki

• IMG_9742.jpeg
    IMG_9742.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 408
  • IMG_9743.jpeg
    IMG_9743.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 245
reklama
Miałam taki przypadek w pierwszej ciąży. Pamiętam że była to środa i zrobiłam test, był negatywny. Wieczorem wróciłam do domu, patrzę a na szafce ten test z drugą kreską. Nie wiem po jakim czasie się pojawiła. Uznałam to za błąd bo na pewno po czasie, ale okres się nie pojawiał. Kolejny zrobiłam w sobotę rano i odrazu była kreska.
Zrób ponownie test :)

Miałam taki przypadek w pierwszej ciąży. Pamiętam że była to środa i zrobiłam test, był negatywny. Wieczorem wróciłam do domu, patrzę a na szafce ten test z drugą kreską. Nie wiem po jakim czasie się pojawiła. Uznałam to za błąd bo na pewno po czasie, ale okres się nie pojawiał. Kolejny zrobiłam w sobotę rano i odrazu była kreska.
Zrób ponownie test :)
u mnie było dokładnie to samo, zrobiłam rano test był bladzioch, położyłam na pralce i poszlam do pracy. Wróciłam patrzę a tam druga lekka kreska - ale jest. Rozum mówił, że się nie odczytuje i pewnie bym olała temat gdyby nie to, że była to sobota i wieczorem mieliśmy zaproszenie na impreze. Zaraz zrobiłam drugi test wyszedł od razu cień cienia, ledwo widoczny. ( było to 7 dni przed okresem) następnego dnia rano kreska była już widoczna gołym okiem. Dziś 34+5 ❤ także powtórz sobie na spokojnie test, albo leć na betę :)

Moja znajoma miała tak. Zrobila i niby negatywny, zostawiła na parapecie, wyszła do miasta wróciła i był pozytywny. Uznała to za błąd . W lipcu ten błąd będzie miał 3 lata 🤣

Ja też tak miałam. Nawet do 10 min nie było widać drugiej kreski, zauważyłam dopiero na drugi dzień. A moimi pierwszymi właśnie objawami było przelewanie w brzuchu wzdęcia i dziwne sny. Obecnie jestem w 7 miesiącu.
Zrób ponownie test ale myślę że są duże szanse 🤞

Moja znajoma miała tak. Zrobila i niby negatywny, zostawiła na parapecie, wyszła do miasta wróciła i był pozytywny. Uznała to za błąd . W lipcu ten błąd będzie miał 3 lata 🤣
Bo w tamtym momencie to był błąd.

Generalnie na ilośc przykładów tu za ciążą mogę powskazywać też przykłady z forum, gdzie ciązy nie było.

Po prostu nie odczytuje się testu po czasie. Poczekaj 2 dni, zrób jeszcze raz i zobaczysz czy będzie kreska czy nie.

zamówiłam już testy, zobaczymy jutro rano czy coś z tego wyjdzie. Wtedy już powinien być wiarygodny bo z rana i 35 dc

Generalnie na ilośc przykładów tu za ciążą mogę powskazywać też przykłady z forum, gdzie ciązy nie było.

Po prostu nie odczytuje się testu po czasie. Poczekaj 2 dni, zrób jeszcze raz i zobaczysz czy będzie kreska czy nie.

Dlatego ja tam chodzę na betę, a nie robię test :D - 100% pewności, zero domysłów

reklama

No nie był błąd bo ciąża była 😉 oczywiście przykłady są różne, ale jak widzisz Gro dziewczyn pisze, że miało podobnie.
U mnie np. jak nie było ciąży nigdy żaden cień ani kreska po czasie nie wyszły

Do góry