reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2026

reklama
Czy ktoras z Was rozpatruje zrobic te dodatkowe, platne testy prenatalne z krwi?
Jeśli prenatalne wyjdą średnio to wtedy zrobię nifty no albo skierują na amniopunkcję, ale jestem dobrej myśli.
Czy pappa czy nifty czy inne to tylko statystyka. Nifty co prawda szersza, ale nadal. Jedynie amniopunkcja da wynik 99,7% bodajze i tutaj mozemy miec pewnosc bo to juz badanie komorek dzieciątka.
Lekarz tez powiedział, ze bez stresu, najpierw prenatalne, a potem w zaleznosci od wyniku będziemy myslec. Tak zrobiliśmy też przy pierwszym dzieciątku.

Jeśli prenatalne wyjdą średnio to wtedy zrobię nifty no albo skierują na amniopunkcję, ale jestem dobrej myśli.
Czy pappa czy nifty czy inne to tylko statystyka. Nifty co prawda szersza, ale nadal. Jedynie amniopunkcja da wynik 99,7% bodajze i tutaj mozemy miec pewnosc bo to juz badanie komorek dzieciątka.
Lekarz tez powiedział, ze bez stresu, najpierw prenatalne, a potem w zaleznosci od wyniku będziemy myslec. Tak zrobiliśmy też przy pierwszym dzieciątku.
No u mnie lekarz sugerował podobnie, ze dopiero kolejne badania, jeśli prenatalne wyszłyby kiepsko. Zobaczymy, mi został tydzien do wizyty.

Zaliczyłam noc na sorze. Napisałam wam o ruchach i poszłam spać a po 1 wybudził mnie ból brzucha i pleców. I to taki mocny jakbym zaczęła rodzić. O 5 byłam w szpitalu bo już nie dawałam rady a partner z Warszawy pędził do mnie ponad 400km. Wyszło że mam w moczu bardzo dużo erytrocytów a na usg widoczny kamień w nerce i wychodzi na to że mam kolkę nerkową. Jeśli nie minie w ciągu kilku dni to szpital. Ale dzidziusia sprawdzili i pięknie się ruszał i fikał.

Zaliczyłam noc na sorze. Napisałam wam o ruchach i poszłam spać a po 1 wybudził mnie ból brzucha i pleców. I to taki mocny jakbym zaczęła rodzić. O 5 byłam w szpitalu bo już nie dawałam rady a partner z Warszawy pędził do mnie ponad 400km. Wyszło że mam w moczu bardzo dużo erytrocytów a na usg widoczny kamień w nerce i wychodzi na to że mam kolkę nerkową. Jeśli nie minie w ciągu kilku dni to szpital. Ale dzidziusia sprawdzili i pięknie się ruszał i fikał.
Ojej współczuję, ból podobno jest okropny :( dobrze, że sprawdziłaś, nie chcieli zostawić Cię w szpitalu na obserwacji?

reklama
Do góry