reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża a umowa zlecenie

reklama
Możesz polemizować, nie zmienia to faktu że mieli dane z całego neta i często wychodzą mu głupoty. Chcesz to mu możesz nawet życie zawierzyć, nie moja sprawa 🤷‍♀️
Nie o tym jest post, ale mi akurat bardzo pomógł. Więc nie generalizuj. Akurat w tej sytuacji wypisywał głupoty,.ale nie zmienia to faktu, że potrafi też pomóc..

Mi nie przysługuje zasiłek macierzyński z ZUS. Poinformował mnie o tym w piśmie. Mam zasiłek chorobowy, ale sama się zwolniłam, miałam umowę zlecenie i praca była stresująca, wolałam sama się zwolnić niż pozwolić, by to mnie zwolniono z powodu L4. Taka firma. Należy się jednak swiadczenie rodzicielskie 1000 zł z Urzędu miasta.
No i do Zusu kartę wypisu ze szpitala jak już urodzisz, o czym pouczono mnie w piśmie, jest na to 7 dni.
Po urodzeniu dziecka gdy będę szukać pracy, to wszelkie zlecenia będę pomijać, bo to śmiech na sali jest... Kobieta zajdzie w ciążę i w każdej chwili mogą ją wywalić za pójście na chorobowe. Nawet jak składkę chorobową sama opłaca. Jest jeszcze taki przepis jak okres wysiedzenia, po 90 dniach jest wtedy płatne l4, gdy opłaca się składkę chorobową. To niby zabezpieczenie dla pracodawców.

Ostatnia edycja:
Do góry