reklama
Paula. sz
Fanka BB :)
Mi po 3 miesiącach ładnie spadło. Prawie po roku dało ciąże po stymulacji (Poronienie)tsh na poziomie 1.3 a ciąży jak niema tak niema .Hej,
Moje TSH wynosi 6. Dostałam Euthyrox 50 oraz wdrożyłam zasady zdrowego odżywiania. Po jakim czasie mogę spodziewać się spadku abym mogła starać się o dziecko?
Moze tarczyca nie jest przyczyną?
Potwierdzasz owulacje monitoringiem u ginekologa?
Badasz progesteron po owulacji?
Hej, w tym tygodniu miałam poronienie samoistne 5 tyg + 5 dni. Miałam niski przyrost beta, progesteron i właśnie wyszło to tsh. Także na chwilę obecną lekarz mówi aby zbijać tarczycę. Mam też adenomiozę na szczęście I tak już o wiele mniejszą, ale to lekarz mówił że z kolei może być problem z zagnieżdżeniem i większe ryzyko cpMi po 3 miesiącach ładnie spadło. Prawie po roku dało ciąże po stymulacji (Poronienie)tsh na poziomie 1.3 a ciąży jak niema tak niema .
Moze tarczyca nie jest przyczyną?
Potwierdzasz owulacje monitoringiem u ginekologa?
Badasz progesteron po owulacji?
Zobaczę co mi teraz doradzi lekarz.Ja osobiście miałam TSH 5 gdy zaczęłam starania i zaszłam w ciążę.
Podczas ciazy już obowiązkowo Euthyrox
Starania polecam zacząć i nie zamartwiać się "ile zdążyło spaść"
Sok z żuka
Fanka BB :)
tsh moze byc podwyższone tez ze względu na ciążę, mi na początku zawsze tsh podskakuje, jestem po opieką lekarza ze względu na niedoczynność, lekarz zawsze mi powtarza, ze na początku ciąży tsh idzie w gore.Hej, w tym tygodniu miałam poronienie samoistne 5 tyg + 5 dni. Miałam niski przyrost beta, progesteron i właśnie wyszło to tsh. Także na chwilę obecną lekarz mówi aby zbijać tarczycę. Mam też adenomiozę na szczęście I tak już o wiele mniejszą, ale to lekarz mówił że z kolei może być problem z zagnieżdżeniem i większe ryzyko cp
Dziękuję za odpowiedź. Poczekam w takim razie to pierwszej @ po poronieniu i wtedy ponownie zbadam poziom tsh.tsh moze byc podwyższone tez ze względu na ciążę, mi na początku zawsze tsh podskakuje, jestem po opieką lekarza ze względu na niedoczynność, lekarz zawsze mi powtarza, ze na początku ciąży tsh idzie w gore.
sarah98765
Zaciekawiona BB
Ja przed ciążą zawsze tsh 2,4, reszta super. Lekarz kilka lat temu zalecił mi zbicie trochę przed ciążą. Nie zrobiłam tego, zaszłam w ciążę i zaraz po pozytywnym teście zbadałam tsh i ft3,4. tsh 3,5, od razu został mi włączony euthyrox. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, to dopiero 6+2.tsh moze byc podwyższone tez ze względu na ciążę, mi na początku zawsze tsh podskakuje, jestem po opieką lekarza ze względu na niedoczynność, lekarz zawsze mi powtarza, ze na początku ciąży tsh idzie w gore.
reklama
Trzymam kciuki by wszystko było ok.Ja przed ciążą zawsze tsh 2,4, reszta super. Lekarz kilka lat temu zalecił mi zbicie trochę przed ciążą. Nie zrobiłam tego, zaszłam w ciążę i zaraz po pozytywnym teście zbadałam tsh i ft3,4. tsh 3,5, od razu został mi włączony euthyrox. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, to dopiero 6+2.
reklama