reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wysokie TSH a starania o ciążę.

Magda0707

Początkująca w BB
Hej,
Moje TSH wynosi 6. Dostałam Euthyrox 50 oraz wdrożyłam zasady zdrowego odżywiania. Po jakim czasie mogę spodziewać się spadku abym mogła starać się o dziecko?

reklama
Hej,
Moje TSH wynosi 6. Dostałam Euthyrox 50 oraz wdrożyłam zasady zdrowego odżywiania. Po jakim czasie mogę spodziewać się spadku abym mogła starać się o dziecko?
Mi po 3 miesiącach ładnie spadło. Prawie po roku dało ciąże po stymulacji (Poronienie)tsh na poziomie 1.3 a ciąży jak niema tak niema .

Moze tarczyca nie jest przyczyną?
Potwierdzasz owulacje monitoringiem u ginekologa?
Badasz progesteron po owulacji?

Ja osobiście miałam TSH 5 gdy zaczęłam starania i zaszłam w ciążę.
Podczas ciazy już obowiązkowo Euthyrox 🙂
Starania polecam zacząć i nie zamartwiać się "ile zdążyło spaść"

Mi po 3 miesiącach ładnie spadło. Prawie po roku dało ciąże po stymulacji (Poronienie)tsh na poziomie 1.3 a ciąży jak niema tak niema .

Moze tarczyca nie jest przyczyną?
Potwierdzasz owulacje monitoringiem u ginekologa?
Badasz progesteron po owulacji?
Hej, w tym tygodniu miałam poronienie samoistne 5 tyg + 5 dni. Miałam niski przyrost beta, progesteron i właśnie wyszło to tsh. Także na chwilę obecną lekarz mówi aby zbijać tarczycę. Mam też adenomiozę na szczęście I tak już o wiele mniejszą, ale to lekarz mówił że z kolei może być problem z zagnieżdżeniem i większe ryzyko cp

Hej, w tym tygodniu miałam poronienie samoistne 5 tyg + 5 dni. Miałam niski przyrost beta, progesteron i właśnie wyszło to tsh. Także na chwilę obecną lekarz mówi aby zbijać tarczycę. Mam też adenomiozę na szczęście I tak już o wiele mniejszą, ale to lekarz mówił że z kolei może być problem z zagnieżdżeniem i większe ryzyko cp
tsh moze byc podwyższone tez ze względu na ciążę, mi na początku zawsze tsh podskakuje, jestem po opieką lekarza ze względu na niedoczynność, lekarz zawsze mi powtarza, ze na początku ciąży tsh idzie w gore.

Do góry