• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

♥️♥️W lutym amor lata jak mucha, niech w nas bija dwa serducha♥️♥️

Mamy to ! 💃💇‍♀️ Teraz mimo że widzę pik , to i tak mam w głowie lekarza że to cykl bezowulacyjny i pewnie pęcherzyk nie pęknie 😶‍🌫️ ale czytam że w bezowulacyjnych nie ma piku , więc jakaś nadzieja jest
1000019575.jpg

reklama
Te same mam i u mnie się ładnie wybarwiały... Ja nie mam praktyki z testami bo dopiero po stracie postanowiłam kontrolować...

Ja swój poprzedni pik niemalże godzinowo na podstawie tych testów byłam w stanie skontrolować😉 widać było kiedy pik się zaczął i kiedy był szczyt...
Jeśli na innych można widzieć bardziej to aż jestem ciekawa i zastanawiam się czy nie kupić innych i jednocześnie owulacji nie kontrolować dwoma☺️(oj .. po raz kolejny wspomnę że kocham testy wszelkiej maści, nawet wczoraj wykonany test twardości wody mnie zadowolił🤣🤣🤣)
Polecam założyć akwarium ;) Nawet nie wiesz jakie możliwości testowania się przed Tobą otworzą 😂

Mamy to ! 💃💇‍♀️ Teraz mimo że widzę pik , to i tak mam w głowie lekarza że to cykl bezowulacyjny i pewnie pęcherzyk nie pęknie 😶‍🌫️ ale czytam że w bezowulacyjnych nie ma piku , więc jakaś nadzieja jest
Zobacz załącznik 1735082
W bezowulacyjnych tez moze byc pik, moze byc nawet skok temp :D

Ale nie wiem czemu lekarka na tak wczesnym etapie stwierdzila, ze bezowulacyjny.. to ze byl za maly na standardowy dzien owu nie znaczy, ze sie po prostu nie przesunie… brak owu to brak ciazy i prozka… mozesz sibie w 7dpo skoczyc na proga i zobaczysz czy byla czy nie :D

Nadrobiłam🎉
Ja opadam z sił po tym tygodniu!
Na szczęście tydzień pracy za mną, ale dałam radę💪
Cieszę się że jutro sobota! Będziemy odpoczywać.❤️
Mam rozkminkę czy mi się nie opóźni owulacja... Wyczytałam ,że ta tabletka która brałam na uspokojenie w poniedziałek w pracy powoduje wyrzut prolaktyny🤷‍♀️ Gemini pociesza że to tylko jedna tabletka przyjęta w pierwszym dniu cyklu więc nie ma dramatu...przy regularnym stosowaniu mogłaby wg niej zablokować owulację...ale przy jednej tabletce nie ma co się martwić...
Ale ja i tak żałuję że nie przeczytałam ulotki zanim sięgnęłam po lek(lek przypisała mi kiedyś psychiatra doraźnie w czasie dużego stresu... A ten taki właśnie był...)
NO cóż stało się ... I w sumie jedyne co, to mogę mieć nadzieję, że jedna tableteczka nie będzie miała dużego wpływu na mój cykl🙏
A co bierzesz, jeśli mogę spytać? Ja od ponad dwóch miesięcy zmagam się z bezsennością, a jako że się staramy o ciążę to powiedziałam lekarzowi, że nasennych nie chcę. Ale jako że w krwi nic niepokojącego nie widać, poza niskimi limfocytami, to lekarz powiedziała, że bez spania nie będzie ciąży i bez farmakologii się nie obejdzie. Zapisała mi Trittico. Biorę od czterech nocy, ale brak jakiejkolwiek poprawy. Już nie wiem czy cokolwiek mi pomoże 😢...

Witam na wątku kreskowym w najbardziej miłosnym miesiącu tego roku- lutym! ♥️👩‍❤️‍👨♥️

A teraz cycki do przodu, nogi do góry, proszę o ogromną mobilizację, bo chcę tu wpisać same czerwone serducha ♥️ Zaczarujmy wszystkie testy, żeby pokazywały tylko dwie kreski! 🎉 Pamiętajcie, że komisja czeka na fotki! 📸🔎

To mój pierwszy raz na stanowisku szefowej, ale nie proszę o wyrozumiałość, tylko o jazdę bez trzymanki, żeby ten miesiąc był pełen dobrych wiadomości 🤰bez marudzenia, bez negatywnych myśli, wszystkie jesteśmy piękne, mądre i cudowne i takimi samymi mamami będziemy! W chwilach zwątpienia służę 🩴!

Kilka uwag organizacyjnych - przeczytaj zanim napiszesz post:

1. Jeśli chcesz brać udział w dyskusji - zapisz się na testowanie. To może być dzień spodziewanej miesiączki, a nawet już 8dpo - wybór należy do Ciebie Po co? Byśmy mogły razem odliczać, wspierać się w oczekiwaniu, dzielić emocje z tym związane i otrzymać wsparcie. Jeżeli z jakiegoś powodu nie testujesz, a chcesz z nami porozmawiać - zapisz się na ławeczkę/pauzę. Pierwszą zasadą wątku jest, żeby uczestniczyły w nim jedynie zapisane dziewczyny.

2. Zasada jest prosta - był seks, nie było zabezpieczenia ani (tym bardziej) żadnego monitoringu (czytaj: nie wiesz kiedy dokładnie była owulacja) = jest szansa na ciążę i zapisujesz się na testowanie. Na ławce „siadają” dziewczyny, które z różnych przyczyn medycznych w tym miesiącu mają bana na seks albo nie wiedzą kiedy i czy w ogóle będzie owulacja. Jak będzie i będą wtedy starania - przepisujesz się na konkretną datę testowania.

3. Jesteś tu nowa albo dopiero odnalazłaś ten wątek? Napisz nam nieco o sobie i o swojej historii starań. Dodaj też awatar - będzie nam Cię łatwiej zapamiętać.

4. Tworzymy tutaj społeczność, dlatego pamiętajmy o wzajemnym szacunku i empatii - tak, aby każda z nas, niezależnie od swojej historii, mogła się tutaj czuć swobodnie i bezpiecznie.

5. Unikamy rozmów o dzieciach i tematów typowo mamusiowych - wiele z nas wciąż czeka na swoją pierwszą pociechę, latami mierzy się z niepłodnością i takie rozmowy mogą być po prostu przykre lub nawet bolesne. Na szczęście na forum są też wątki tematyczne dla mam, które łatwo znaleźć.

6. Tutaj nie istnieją „złote rady” o magicznej mocy odpuszczania, wyluzowania, napicia się wina i wyjazdu na wakacje - takim „radom” stanowczo dziękujemy i mówimy NIE.

7. Najważniejsze - TEN WĄTEK NIE SŁUŻY DO OCENY TESTÓW CIĄŻOWYCH PRZYPADKOWYCH OSÓB!Zdjęcie testów ciążowych mogą tu wrzucać jedynie zapisane dziewczyny.

Wątek do oceny testów znajdziesz tutaj: Czy ten test jest pozytywny? Wątek zbiorczy

Życzę każdej z nas, aby luty, miłosny miesiąc tego roku obfitował w serduszka i żebyśmy wszystkie jak najszybciej doczekały się wymarzonych dwóch kresek na teście, a następnie pięknych przyrostów bety i spokojnych i zdrowych ciąż! Bądźmy dla siebie wsparciem, dzielmy się swoimi przemyśleniami, emocjami, jak również wiedzą merytoryczną. Oby był to wyjątkowo hojny i szczęśliwy miesiąc!

Kalendarz testowania:

1.
2.
3. @Oleczka309 🩸@Kejti9247 🍀
4.
5.
6. @Amanvah @melodyP♥️
7.
8. @Nicky95 @Madlen37
9. @Hermeneg 🍀
10.@mariposa_
11. @Silwi @TutuTerror
12. @ka.an92 @MarLen93
13.
14. @Kaalaa @taisiya @Eveline.eve
15. @Carmen2412
16. @Jesienny_lisc @Osasuna
17. @K_89
18.
19.@Lina_88 @lookata @Nantes
20. @Lydia_q @ewa1109
21.
22.
23.
24.
25. @jenta97 @Arizoona
26.
27.
28. @Emilia_97 @Madlen2026 @dzika_wiśnia1995

Ławeczka 🛋️:
@RóżowaAura
@Gosz92
@somnea
@Lady S
@foxylady
@natkusia
@Olka1987
@WhisperedHope
@Zestresowana13
@załamanaMatka
@Mokra_kurka
@KiedyPytam
@marietta2112
@Paula. sz
@Patii26
@Osemko_8
@StaraStaraczkaNew

Urodziny 🎉🎂💐:
@taisiya 🎂 02.02

Legenda:

okres🩸
ciąża❤️
pozytywny test, czekamy na betę🍀
cykl bezowulacyjny❌
Cześć dziewczyny, widziałyśmy się miesiąc temu na styczniowych kreskach, czas podjąć rękawice w lutym. Testuję w poniedziałek 9 lutego. Cieszę się, że kilku znajomych nicków już tu nie ma - to znaczy, że się udało. Trzymam za wszystkie dziewczynki kciuki!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry