• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

♥️♥️W lutym amor lata jak mucha, niech w nas bija dwa serducha♥️♥️

reklama
Pierwsze co mi przyszło do głowy to plamienie kołoowulacyjne 🤔

u nas jesteśmy oboje wyposzczeni. Musze na środowej wizycie zapytac czy mozemy współżyć bo mąż ostatnio próbowal mnoe zbałamucić ale musiałam odmówić bo miałam zakaz do bety 😅

Witam w moim świecie 🤣🤣

Jamnik ❤️ ja zawsze marzyłam o mopsie ale jamniki też są urocze 🥹
Wiesz jak mopsy chrapia?!!! To sie spac nie da z nim :D
U nas kundelek, kot, rybki, ślimak afrykański i cztery ptaszniki 😀
Trzeba bylo pisac „my mamy zoo” 😂

My mamy kundelka. Ale trafił nam się bardzo trudny egzemplarz😢
Chcialam dać dom kundelków suki która oszczeniła się w jakimś warsztacie. Nie pomyślałam że może wyniknąć z tego tyle problemów. Nasz pies ma bardzo duże problemu z agresją lękową😢 Nie lubi ludzi..dzieci... Atakuje zawsze stopy...ogólnie nigdy nie wiadomo kiedy zaatakuje... Byliśmy u behawiorysty i stwierdziła że duże prawdopodobienstwo wysokiego kortyzolu i suki w ciąży. Ja też myślę że przez pierwsze kilka tygodni też ktoś mógł go źle potraktować🤷‍♀️ Ogólnie głównie dbamy o to żeby unikać sytuacji trudnych. Jak przychodzą goście musi być uwiązany i obowiązkowo kaganiec(wiosną wybudujemy na takie odwiedziny kojec, żeby było mu łatwiej)
Jest członkiem naszej rodziny, kochamy go, ale powiem szczerze, że zniecheciła mnie ta sytuacja do posiadania kiedyś kolejnego psa. Żeby to był jeszcze malutki kundelek to byłoby łatwiej z logistyką... A że to 20kg psiak to jakikolwiek wyjazd wiąże się z ogromną logostyką. Jedna z niewielu osób które on akceptuje to brat i bratowa męża. Oni go uwielbiają, więc jeśli jest możliwość to go zostawiamy z nimi.

Na szczęście w domu (od roku ma podórko wcześniej mieszkaliśmy w mieszkaniu)nie mamy z nim większych problemów(czasem nas owarczy jak coś mu się nie podoba, ale jakby nie patrzeć to sposób komunikacji psa)
Nigdy żadnego z nas nie zaatakował, dzieciaki nasze kocha...ale powiem wam, że mam wątpliwosci jak zareagowałby na nowego członka rodziny😱
Przed nami jeszcze pewnie wiele lat razem bo chłopak kończy w czerwcu dopiero 5lat🤷‍♀️

Nawet nie wiecie jak zazdroszczę ludziom którzy mają normalne, bezproblemowe psy😭😭😭 Bywa, że psychicznie męczy mnie ta sytuacja...i czuję się ukarana, mimo że chciałam dać dom małej nieszcześliwej biedzie...

@Mokra_kurka no to jest trudna sytuacja - pies to zwierzę i nigdy nie możemy być na 100% pewni,że nic złego się nie zdarzy nawet z tresowanym , nauczonym zachowań psem. Wasz piesek mógł mieć problemy od szczeniaka i radzi sobie z życiem jak potrafi,nikt się wcześniej pewnie nie interesował jego mentalem. Dobrze,że dbacie też o jego komfort,gdy macie gości,których nie akceptuje. Napewno to duże wyzwanie bo to jest Wasz towarzysz. Myślę ,że przy bobasie będziecie mieli też dużo więcej obowiązków ale wszystko się ułoży:) może się przekona i do bobasa ale wiadomo,że nikt nie zostawia maluszka sam na sam z psem ,więc nic złego nie powinno się wydarzyć:) myślę,że może uda się jej ten kortyzol jakoś zbić i weterynarza? Totalnie się nie znam czy są jakieś leki na to ale warto działać ile macie tylko możliwości :) trzymam kciuki i nie martw się na zapas 🫂❤️

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry